Federer uitgeschakeld op 'WK'

Peterselieman
Roger Federer is zijn titel bij de Masters Cup kwijtgeraakt. De Zwitser verloor met 6-4, 6-7 en 5-7 van de Brit Andy Murray, waardoor hij de halve finales mis loopt.

Federer kampte in Shanghai met een rugblessure, maar dat weerhield hem er niet van om tegen Murray vol voor de overwinning te gaan. In de derde set kwam Murray een break voor, maar de Zwitser brak meteen terug, waarna hij naar een 4-3 voorsprong doorstoomde. Door het missen van een smash leverde hij echter de service in om even later de partij aan de Brit te moeten laten.

"Het lijf protesteerde. Normaal is een best-of-three match een fluitje van een cent. Jammer dus dat ik het vandaag niet kon brengen," aldus de Zwitser die niet van opgeven wist. "Als ik eenmaal op de baan sta, geef ik nooit op. Ja, misschien als je me er een vol op het oog slaat."

In de halve finales neemt Murray het op tegen de Rus Nikolai Davydenko, die Juan Martin Del Potro de baas was. De andere halve finale gaat tussen de Fransman Gilles Simon en de Serviër Novak Djokovic