ATP-licentie Dutch Open definitief naar Djokovic

Olga (Nuongirl)
Het Dutch Open is definitief ter ziele. Tijdens een bijeenkomst in Sjanghai, waar de Masters Cup wordt gespeeld, heeft de overkoepelende ATP toestemming gegeven voor de verkoop van de licentie aan Novak Djokovic en zijn familie.

"Het toernooi is van de baan, met ingang van komend jaar wordt in Belgrado het 'Servisch Open' georganiseerd", aldus Hans Felius, de afgelopen jaren toernooidirecteur van de Dutch Open. Vroeger verwief het toernooi onder de naam 't Melkhuisje' wereldwijd tennisfaam.

Felius heeft tevens toestemming gevraagd en gekregen bij de ATP voor het organiseren van een challengertoernooi. "Het betreft de hoogste status die het challengercircuit kent. De ATP is akkoord gegaan, we weten alleen nog niet welke week we voor dit 'Dutch Open nieuwe stijl' krijgen. Het blijft in ieder geval een graveltoernooi en hoogstwaarschijnlijk blijft Amersfoort gastheer," aldus Felius.

Felius zei over het verdwijnen van de ATP-status: "Ik heb er een heel dubbel gevoel bij. Natuurlijk waren we met z'n allen het liefste doorgegaan met het toernooi. Maar de realiteit is dat er niemand bereid was om 'in te stappen' en de financiële garanties te geven die nodig zijn."