Buurt stelt vrouw pedofiel ultimatum

Inwoners van de Roermondse Planetenbuurt willen dat Mia Kivits haar van pedofilie verdachte echtgenoot Jack E. het huis uitzet, of anders met het hele gezin vertrekt. Dat staat vandaag te lezen in een interview met Kivits in De Telegraaf.

Buurtbewoners overhandigden vorige week al een petitie aan burgemeester Henk van Beers en woningcorporatie Wonen Zuid waarin ze het vertrek van E. eisen. De 44-jarige man werd vorige week op een camping in Helden gearresteerd op verdenking van het plegen van ontucht met vijf minderjarige jongens. De burgemeester liet echter weten dat niet te kunnen doen.

Uit het interview met De Telegraaf blijkt dat Jack E. al eerder in de fout is gegaan. De ex-politieman werd in 2004 tot 30 maanden cel veroordeeld, waarvan tien voorwaardelijk, wegens ontucht met drie jongens. Ze woonden toen in een koophuis in Gelderland. Hun huis moesten ze verkopen om de schadevergoeding aan de slachtoffers te kunnen betalen.  Mia betrok een huurhuis, en na het uitzitten van zijn straf keerde Jack bij haar terug.  ''Ik heb hem vergeven, mede omdat mijn katholieke geloof scheiden niet mogelijk maakte. Ik dacht dat hij nu wel zijn lesje geleerd had en niet meer de fout in zou gaan'', aldus Mia in De Telegraaf.

Ze moesten echter uit Gelderland verhuizen vanwege E.'s pedoverleden en kwamen terecht in Roermond in de Titaniastraat in de kinderrijke Planetenbuurt. En daar ging het weer mis. Uit de buurt zijn twee aangiften binnengekomen van ontucht met minderjarige jongens, maar volgens Mia is dat niet te bewijzen.

Anderhalve week terug werd E. opgepakt op een camping in Helden. De politie haalde hem het zwembad uit,  zijn dochtertje alleen achterlatend. Hij zou,  gebruikmakend van een politiepas uit de tijd dat hij nog voor het politiekorps in Nijmegen werkte, vijf minderjarige jongens op de camping hebben misbruikt.

Mia heeft haar man inmiddels opgezocht in het gevang en gezegd dat ze nu toch wil gaan scheiden. Ze kan de spanning na 15 jaar huwelijk niet meer aan. De 45-jarige Mia heeft een 8-jarig dochtertje van Jack. Een ander kind van het stel is dertien jaar geleden overleden.