Community Shield voor Man United

Manchester United heeft het Community Shield voor zich opgeëist, de Engelse variant van de Johan Cruijff-schaal. FA Cup-houder Portsmouth moest het na strafschoppen ontgelden.

De regerend Engels en Europees Kampioen domineerde het duel op Wembley, maar sprong bijzonder nonchalant met de kansen om. Ook was Pompey-doelman David James in goede doen; hij stopte enkele goede pogingen van Darren Fletcher en Carlos Tévez. De Argentijn werd in de spits bijgestaan door Ryan Giggs, aangezien veel van Uniteds aanvallers zoals Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo geblesseerd zijn. De tweede helft was eveneens voor de ploeg van Sir Alex Ferguson, maar doelpunten zouden er niet vallen.

De enige kans die Portsmouth ooit zou hebben de westrijd te winnen zou via strafschoppen zijn. Die zouden er ook komen, maar Lassana Diarra schoot de eerste al hoog over. Jermaine Defoe passeerde Edwin van der Sar wel, maar de Nederlander hield wel de poging van Arnold Mvuemba. Omdat Tévez, Giggs en Michael Carrick wel scoorden moest Glen Johnson wel scoren. De rechtsback kreeg de bal niet tussen de palen, en dus ging het Shield naar Manchester United. Gary Neville mocht als aanvoerder de prijs ophalen. Voor de Engelsman was het zijn eerste basisplaats sinds maart 2007, na een jaar vol blessureleed.


Manchester United FC - Portsmouth FC 0-0 (3-1 ns)

Strafschoppen
Lassana Diarra (Portsmouth) 0-0
Carlos Tévez (Man United) 1-0
Jermaine Defoe (Portsmouth) 1-1
Ryan Giggs (Man United) 2-1
Arnold Mvuemba (Portsmouth) 2-1
Michael Carrick (Man United) 3-1
Glen Johnson (Portsmouth) 3-1

Submitter:  Bron: FOK!sport