Madden 09 boxart al verouderd voor de release

Al jarenlang lijkt er een vloek te heersen op de boxart van EA's Madden-serie. Vrijwel elke speler die op de voorkant komt, overkomt dat seizoen iets vervelends. Zo haalde in 2001 Eddie George niet de play-offs met de Titans na een slecht seizoen (ondanks een plek in de Superbowl in 2000), brak in 2004 Michael Vick van de Falcons zijn been voor het seizoen begonnen was en werd hij schuldig bevonden aan het organiseren van illegale hondengevechten, liep in 2006 Donovan McNabb van de Eagles een hernia op die zijn seizoen beëindigde en brak in 2007 Shaun Alexander van de Seahawks zijn voet in het voorseizoen.

Het is eigenlijk ook knap om te zien dat EA Sports toch elk jaar weer een speler weet te strikken voor de voorkant. Maar dit jaar zou dat dan eens zonder risico zijn. Brett Favre van de Green Bay Packers zou de voorkant sieren als eerbetoon aan zijn enorme carrière. Hij zou toch met pensioen gaan na het seizoen. Helaas voor EA besloot Favre toch door te gaan, maar omdat de Packers al een quarterback hadden, ging hij naar de New York Jets. Op de voorkant van Madden 09 staat hij alleen nog in het groen en goud.

Peter Moore, directeur van EA Sports, heeft inmiddels laten weten wat EA met het "probleem" gaat doen. De boxart blijft zoals deze is, daar is niks meer aan te doen en het blijft een eerbetoon aan een van de beste quarterbacks ooit. Er zal wel een patch beschikbaar komen, waarmee Favre in het goede team gezet wordt en er zal een downloadbare boxart beschikbaar worden, waarop Favre in de kleuren van de Jets zal staan.