Baptista vertrekt naar Roma

Real Madrid en AS Roma hebben een akkoord bereikt over de transfer van Julio Baptista. De Braziliaan zal de Spaanse hoofdstad verruilen voor de Italiaanse.

Volgens de Spaanse sportkrant MARCA zal Baptista maandag een vierjarig contract tekenen bij de Romeinen. Maandagmiddag zal de Braziliaans international als alles goed verloopt gepresenteerd worden. De vice-kampioen van Italië betaalt naar verluidt negen miljoen euro voor de middenvelder, dat nog kan oplopen tot elf miljoen als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Bij Real Madrid kende Baptista wisselend succes. In 2005 werd hij voor twintig miljoen euro overgenomen van Sevilla, maar moest hoofdzakelijk op de bank plaatsnemen. In zijn tweede seizoen werd hij verhuurd aan Arsenal, om met goede moed terug te keren in Madrid. In het afgelopen seizoen maakte hij enkele belangrijke treffers, waaronder de winnende bij FC Barcelona (0-1), maar dat bracht hem nooit een vaste basisplaats. Met de komst van Rafael van der Vaart lijkt de kans hierop alleen nog maar kleiner geworden, en een vertrek was slechts een kwestie van tijd.