4 uur zwemmen voor hulp na schipbreuk

Een Belg heeft afgelopen week ruim vier uur terug naar de kust gezwommen, nadat hij met twee vrienden schipbreuk leed. De mannen waren zonder hun gezinnen met een motorboot onderweg van Saint Tropez naar Port Grimaud, toen rond middernacht de motor ineens kapot ging. "De boot zette zich meteen dwars en in minder dan twee minuten tijd zonk de achterkant", aldus een van de mannen.

Na een tijdje te hebben rondgedobberd, besluit een van de mannen (John) om naar de kust terug te zwemmen. Hij denkt dat hij dit wel aankan, omdat hij een geoefend triathleet is. John doet er uiteindelijk vier uur over om tegen de stroom in de kust te bereiken, wat hij ook nog eens met één hand doet. De man uit Aalst heeft ook een reddingsvest bij zich dat hij afwisselend met een hand vasthoudt.

Eenmaal op het land waarschuwt de zwemmer een bewaker die hij tegenkomt. Er wordt een reddingsactie op touw gezet en John wordt zelf in shock en onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de ochtend worden de andere twee mannen door een helikopter ontdekt en uit zee gevist. Allen verkeren in goede gezondheid en komen deze middag weer thuis bij hun vrouwen.