18 mensen Dance Parade in ziekenhuis

Achttien feestgangers zijn gisteren tijdens de Dance Parade in Rotterdam naar het ziekenhuis vervoerd. Ze hadden voornamelijk te veel drank en andere middelen gebruikt, laat de politie weten. Van de feestgangers zijn er 77 bij de EHBO behandeld.

Bij de twaalfde editie van het dansfestijn zijn 25 mensen aangehouden voor het bezit van verdovende middelen, openbare dronkenschap, vernieling en belediging. Ook zijn er een paar kleine vechtpartijtjes geweest. De politie spreekt van een goed verlopen dag met een feestelijk karakter. Tientallen praalwagens startten vanaf de Rochussenstraat en het Eendrachtsplein en trokken vervolgens door het centrum van Rotterdam. Het feest begon in de middag en eindigde rond 21.00 uur op de Willemsbrug.

Het hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het Erasmus MC zei woensdag dat feestgangers van de Dance Parade die na overmatig drank- of drugsgebruik in het ziekenhuis belanden, zelf voor de kosten zouden moeten opdraaien. Hij vindt dat mensen die te veel roesmiddelen gebruiken zelf verantwoordelijk zijn en dus moeten betalen als het misgaat. Het ziekenhuis liet weten dat die uitspraken op persoonlijke titel waren gedaan.