FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 augustus 2008

Federer verlaat olympisch dorp

Tennisser Roger Federer heeft na minder dan een dag het olympisch dorp alweer verlaten. De Zwitser zegt last te hebben van andere sporters die hem lastig vallen.

"Het is echt niet te doen. Ongeveer alle atleten willen een handtekening van mij of met me op de foto. Dit is geen ideale voorbereiding," aldus de mokkende Federer die zondag zijn toernooi begint tegen de Rus Dmitri Tursunov.

"Ik ga nog wel een keer terug naar het dorp om de andere Zwitserse sporters te ontmoeten," aldus Federer, die vrijdag op zijn 27ste verjaardag tijdens de openingsceremonie de Zwitserse vlag het stadion binnen mag dragen.

'Man City in de markt voor Ronaldo'

Volgens het Braziliaanse Globo Esportes is Manchester City in de markt voor Ronaldo. De 31-jarige Braziliaan zit sinds deze zomer zonder club omdat zijn laatste werkgever besloot niet met hem verder te gaan.

Ronaldo, die revaliderende is van een ernstige knieblessure, is de laatste maanden in verband gebracht met een terugkeer naar PSV, terwijl ook het Japanse Kashima Antlers en het Amerikaanse Los Angeles Galaxy een lijntje hebben uitgegooid.

Een nieuwe club heeft de spits echter nog altijd niet gevonden. Onlangs werd Ronaldo al in verband gebracht met de Premier League, maar van concrete interesse was geen sprake volgens zijn zaakwaarnemer.

Dat was echter voor de link met Manchester City, waar Ronaldo na Jô en Elano de derde Braziliaan kan worden.

Chelsea brengt bod uit op Robinho

Volgens SkySports heeft Chelsea een bod van zo'n 27 miljoen euro uitgebracht op de Braziliaanse aanvaller Robinho van Real Madrid. Na de komst van Rafael van der Vaart naar de 'Koninklijke' heeft ook Real-trainer Bernd Schuster zijn ja-woord gegeven over een vertrek van Robinho.

De 24-jarige international heeft zijn grote belofte nooit écht waar kunnen maken bij de Spaanse kampioen en de Braziliaan zelf liet al eerder doorschemeren graag herenigd te worden met Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari, waarmee hij eerder samenwerkte bij de nationale ploeg van Brazilië.

Robinho wordt al geruime tijd in verband gebracht met Chelsea, maar Schuster wilde de spits niet van de hand doen zolang er geen versterkingen zouden komen bij Real. Na de komst van Van der Vaart is nu dus ook de Duitser overstag gegaan wat The Blues direct tot een bod heeft gezet.

Robinho kwam in 2005 over van Santos en scoorde tot dusverre 24 keer in 99 competitieduels voor Real Madrid.

Benítez: "Kuyt bijft bij Liverpool"

Dirk Kuyt werd eerder op donderdag in verband gebracht met een transfer naar HSV. Liverpool-manager Rafael Benítez laat op de clubsite van 'The Reds' echter weten dat de Nederlander de club niet mag verlaten.

"Ik heb vanochtend met Dirk Kuyt gesproken. Ik ben erg tevreden over hem en hij zal dan ook bij ons blijven." Ook middenvelder Yossi Benayoun wordt begeerd vanuit het buitenland. De Israeliër wordt al langer gelinkt aan AS Roma, maar voor hem geldt hetzelfde als voor Kuyt.

"Het klopt dat Roma interesse in hem heeft, maar ik heb gisteren met hem gesproken en ik wil hem dan ook behouden. Hij is een speler met kwaliteit en heeft dat in de voorbereiding al laten zien. Ook hij blijft dus bij ons."

Chauffeur Bin Laden krijgt 5,5 jaar cel

De militaire jury in het eerste terreurproces op Guantánamo Bay heeft de Jemeniet Salim Hamdan, voormalig persoonlijk chauffeur van Osama bin Laden, tot 5,5 jaar celstraf veroordeeld.

Hij werd gisteren al schuldig bevonden aan steun aan terrorisme. De aanklagers hadden een straf van dertig jaar geëist. De terreurzaak tegen Hamdan is de eerste die door de Amerikanen op hun omstreden militaire basis op Cuba wordt gehouden, buiten het gewone rechtsstelsel om.

 



Vijf jaar cel, het had slechter met je kunnen aflopen.

China verwerpt kritiek van Bush

De Amerikaanse president George Bush heeft zich niet met de binnenlandse aangelegenheden van China te bemoeien. De volksrepubliek zegt dit in reactie op de kritiek die Bush in Bangkok uitte op de mensenrechtensituatie in China. De president is momenteel onderweg naar Peking om de opening van de Olympische Spelen bij te wonen.

In een speech die was bedoeld om de visie van Bush over de Amerikaanse belangen in Azië uiteen te zetten, zei de president dat de Verenigde Staten fel gekant zijn tegen de repressie in de Volksrepubliek. Volgens Bush moet China de rechten van zijn burgers respecteren, wil het tot volle bloei komen en al zijn mogelijkheden benutten. De president was in de Thaise hoofdstad in het kader van een rondreis door Azië.

"Amerika is er fel op tegen dat in China politieke dissidenten en mensenrechtenactivisten en religieuze activisten achter de tralies worden gezet. Wij dringen aan op openheid en gerechtigheid, niet om onze overtuigingen op te dringen, maar om het Chinese volk in staat te stellen uiting te geven aan zijn eigen overtuigingen", zo stelde Bush. "De Chinese regering zet het volk op de eerste plaats en werkt toegewijd aan het garanderen van de rechten en vrijheden van haar burgers", reageerde de woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken, Qin Gang, op de speech. Volgens Gang moedigt China discussies over mensenrechten en religie aan.

De Amerikaanse president lijkt met zijn uitspraken twee doelen te hebben nagestreefd. Enerzijds komt hij zijn critici tegemoet, die vinden dat Bush de Olympische Spelen vanwege schendingen van de mensenrechten en de bezetting van Tibet moet boycotten. Anderzijds heeft hij er voor gezorgd dat hij zijn kritiek in een tekst heeft verweven die ook sommige aspecten van China prijst. De speech is met opzet buiten China gehouden om het land niet in verlegenheid te brengen en de tekst is achttien uur van tevoren al bekendgemaakt. De rest van zijn verblijf in Thailand werd bovendien benut om de aandacht te vestigen op met name de slechte mensenrechtensituatie in Birma.

Jayden en Sophie populaire namen

Jayden is met stip gestegen naar nummer drie in de lijst van meest populaire jongensnamen. Dat blijkt uit de top twintig van meest populaire namen. Bij de meisjes is Sophie opgeklommen naar de nummer één positie. Elk kwartaal publiceert de Sociale Verzekeringsbank een top twintig van meest gebruikte jongens- en meisjesnamen. Vandaag bracht zij de lijst over het tweede kwartaal van 2008 uit. Omdat de bank de kinderbijslag uitkeert en daarom alle kindernamen in haar bestand heeft, weet zij precies wat de hipste namen van het moment zijn.

Een naam verzinnen blijft voor ouders altijd een opgave. Vaak wordt een enorm namenboek ter hande genomen om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. Toch komen bepaalde namen gedurende een periode heel vaak voor voordat ze weer uit de mode raken. Zo staan in de lijst nog steeds de namen Sem en Sam, die al enkele jaren populair zijn. En staat Daan ferm op de eerste plek. Luuk en Iris zijn echter hard op weg om eruit te duikelen. Verder zijn de opvallende nieuwkomers Finn, Sven, Isa en Maud.

Recordaantal wereldleiders naar OS

Nog nooit zijn er zoveel staatshoofden, regeringsleiders en andere hoogwaardigheidsbekleders naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen getrokken. Peking verwacht morgen een aanloop van meer dan tachtig internationale politieke prominenten.

Mensenrechtenorganisaties hadden de internationale gemeenschap met klem verzocht de Spelen te boycotten om te protesteren tegen de Chinese behandeling van Tibet en China's rol in de Sudanese crisisregio Darfur. Dat heeft voor wat betreft de openingsceremonie ogenschijnlijk weinig respons gekregen.

Enkele prominente aanwezigen zijn de Amerikaanse president George Bush, president Nicolas Sarkozy van Frankrijk, de Afghaanse president Hamid Karzai, de Japanse premier Yasuo Fukuda en president Shimon Peres van Israël. Premier Jan Peter Balkenende en staatssecretaris Jet Bussemaker zullen Nederland vertegenwoordigen.

Peking hoeft daarentegen niet te rekenen op onder anderen de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Italiaanse regeringsleider Silvio Berlusconi, de Noord-Koreaanse president Kim Jong-il en Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. De Britse premier Gordon Brown is afwezig. Hij gaat naar de slotceremonie.

Zatte stewardess laat hotel ontruimen

Een vijfsterrenhotel in het Nieuw-Zeelandse Queenstown is onlangs ontruimd. Een stewardess die te diep in het glaasje had gekeken had namelijk 'per ongeluk' het brandalarm laten afgaan. Ongeveer tweehonderd woedende hotelgasten werden van hun bed gelicht en naar buiten gestuurd. Buiten op de stoep verzamelde de menigte zich.

De dronken stewardess zal nog wel een poosje moeten boeten voor haar daad. De volgende ochtend eiste de directie van het hotel namelijk een schadevergoeding van vijftienhonderd Nieuw-Zeelandse dollar, zo'n 700 euro. Dit zijn de kosten voor het nutteloos oproepen van de hulpdiensten en het ingeslagen alarm.

'Arshavin begint staking'

Uit Rusland sijpelen er berichten door dat Zenit-aanvaller Andrei Arshavin in staking zou zijn gegaan om een transfer af te dwingen. De Russische sterspeler is absoluut niet tevreden met de manier waarop de UEFA Cup-houder met hem omgaat.

Tijdens Euro 2008 speelde de 27-jarige Arshavin zich in de kijker van de clubs FC Barcelona en Tottenham Hotspur. Het is echter nog altijd niet tot een transfer gekomen voor de spelmaker. Arshavin is dus zeer ongelukkig met de houding van zijn huidige werkgever. "Zo gaat dit in Rusland," aldus zijn zaakwaarnemer Dennis Latcher donderdag in The Independent.

"Er zal niets veranderen, omdat dit de oude manier van handelen is zoals ten tijde van de Sovjet-Unie. De wensen van een speler betekenen niets voor de mensen met macht. Zij zijn als het ware een dictator en behandelen hun spelers als slaven."

Alcides naar Oekraïne

De Braziliaanse verdediger Alcides Eduardo gaat spelen voor FC Dnipro Dnipropetrovsk.

De 23-jarige speler kwam sinds januari 2007 uit voor PSV, maar was nog eigendom van Chelsea. De Londense club wilde Alcides niet nog langer verhuren aan de Eindhovenaren, maar alleen verkopen.

Hierop heeft de club uit Oekraïne toegehapt waardoor de Braziliaan per direct de overstap zal maken naar Oost-Europa. Alcides wist het afgelopen seizoen na de winterstop een basisplaats af te dwingen bij PSV, waarmee hij twee landstitels vierde.

Kerkklokken op tilt na blikseminslag

De inwoners van het Belgische Moeskroen zijn vanochtend allemaal slaperig op hun werk verschenen. De kerkklokken van de stad waren namelijk door de bliksem op hol geslagen. De enorme klokken hebben onophoudelijk geluid.

"Omstreeks 4.45 uur sloeg de bliksem in op de kerkklok", laat de woordvoerder van de Bon Pasteurkerk weten. "Daarop zette de klok zich op eigen kracht in werking. Omdat de computer die het mechanisme bedient niet meer reageerde, hebben we uiteindelijk de stroom moeten afsluiten."

Het heeft ongeveer een uur geduurd voordat het lawaai eindelijk was afgelopen. "De Bon Pasteurkerk heeft de hoogste toren van de stad. Het geluid van de klokken draagt dus tamelijk ver."

De politie heeft zijn handen vol gehad aan de kerktoren. De telefoon stond namelijk roodgloeiend door woedende mensen die ruw uit hun slaap werden gerukt.

 


André van Duin heeft al eens een plaatje gemaakt over klokkenluiders

Aston Villa legt Shorey vast

Aston Villa heeft na Brad Friedel, Brad Guzan en Steve Sidwell ook Nicky Shorey aan de selectie toegevoegd.

De linksback komt over van Reading, dat gedegradeerd is uit de Premier League. Shorey werd al langer gelinkt aan diverse clubs uit de Premier League en de transfer is dan ook niet verrassend.

De jonge international is zeer waarschijnlijk niet de enige aankoop van Villa deze week, dat mogelijk ook snel wordt versterkt met Luke Young van Middlesbrough.
Met de transfer van Shorey is een bedrag van zo'n zeven miljoen euro gemoeid.

Kezman van Fenerbahçe naar PSG

Paris Saint-Germain heeft zich versterkt met spits Mateja Kezman, die overkomt van Fenerbahçe. De Franse club huurt de Serviër het eerste jaar van de Turkse topclub waarna het de aanvaller voor vier miljoen euro definitief kan overnemen medio 2009.

Volgens L'Equipe kan Kezman volgende zomer een contract tekenen tot medio 2011. De 29-jarige aanvaller speelde twee seizoenen voor Fenerbahçe, dat hem daarvoor overnam van Atlético Madrid. Eerder kwam de spits ook uit voor Chelsea (één seizoen) en PSV dat hem in 2000 overnam van Partizan Belgrado.

Kezman wordt bij PSG herenigd met Claude Makélélé, een van de andere aanwinsten van de hoofdstedelingen. PSG heeft enkele moeizame seizoenen achter de rug, maar hoopt dit seizoen weer mee te gaan doen om de prijzen.

[OS] Overzicht 7 augustus

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hoewel de openingsceremonie pas vrijdag plaatsvindt, is het voetbaltoernooi al begonnen. Vandaag speelden de mannen hun eerste wedstrijd. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen:

poulelandlanduitslag
AArgentiniëIvoorkust2-1
AAustraliëServië1-1
BNederlandNigeria0-0
BJapanVerenigde Staten0-1
CBraziliëBelgië1-0
CChinaNieuw-Zeeland1-1
DItaliëHonduras3-0
DKameroenZuid-Korea1-1

Stand poule A:

plaatslandpuntendoelsaldo
1Argentinië32-1
2Australië11-1
3Servië11-1
4Ivoorkust01-2

Stand poule B:

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten31-0
2Nederland10-0
3Nigeria10-0
4Japan00-1

Stand poule C:

plaatslandpuntendoelsaldo
1Brazilië31-0
2China11-1
3Nieuw-Zeeland11-1
4België00-1

Stand poule D:

plaatslandpuntendoelsaldo
1Italië33-0
2Kameroen11-1
3Zuid-Korea11-1
4Honduras00-3

Tevredenheid over Sneekweek ondanks afgelasting

De Sneekweek is ondanks het regenachtige weer goed verlopen. Koninklijke Watersportvereniging Sneek is tevreden over de voorbije zeilweek, ondanks dat vandaag op de slotdag door het onweer geen wedstrijden konden worden gezeild. De rest van de week gingen alle wedstrijden door en ook de traditionele Holland-Frieslandwedstrijden vonden zonder problemen plaats, laat de voorzitter van de vereniging vandaag weten.

De nummer een na de afgelopen vijf wedstrijddagen wordt tot winnaar uitgeroepen. "Daar heeft iedereen sportief opgevat, zeilers zijn mensen die veel kunnen incasseren. Iedereen zag in dat er niet gezeild kon worden, de bliksem sloeg vlakbij in", zegt de voorzitter. "Piet Paulusma liet vervolgens weten dat het maar heel kort op zou klaren, dus we hebben de laatste wedstrijd afgeblazen. De nummer twee van het klassement heeft toen direct de nummer een gefeliciteerd."

Ook de gemeente is tevreden over de Sneekweek. "Het was een sportieve en sociale week, die in goede sfeer verlopen is", zegt een woordvoerder. De bezoekersaantallen liepen door de regen wat terug: de woordvoerder schat het aantal tussen de 105 duizend en 110 duizend, vorig jaar kwamen er nog 135 duizend bezoekers naar Sneek. "Dat vonden we prima hoor. Vorig jaar was de drukte net iets over de top, nu was het gezellig. In de avonden merkten we wel dat er wat minder mensen op de been waren dan anders, maar we kijken tevreden terug op de week."

Bij de opening van het zeilevenement controleerde de waterpolitie extra op alcoholgebruik. Zes schippers werden beboet, omdat zij met te veel drank op voeren. Volgens de gemeentewoordvoerder vonden er tijdens de kermis en bij de podia in de stad geen noemenswaardige incidenten plaats.

Blauwtong bij koe in Staphorst

Bij een koe op een bedrijf in Staphorst in Overijssel is vandaag blauwtong geconstateerd. Het is het eerste geval van deze dierenziekte van dit jaar in Nederland, zo heeft het ministerie van Landbouw laten weten.

De dieren op het bedrijf waren niet tegen blauwtong gevaccineerd. Het Centraal Veterinair Instituut onderzoekt om welk type blauwtong het gaat, maar waarschijnlijk gaat het om hetzelfde type als er vorig jaar in Nederland heerste. De uitslag van het onderzoek wordt morgen verwacht.

Onderhoud bij Qantas vol gebreken

Het onderhoud van de toestellen van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas rammelt aan alle kanten. Dat concludeerde de Australische krant The Australian vandaag na nieuwe problemen met een Qantas-toestel.

Een vliegtuig van Qantas moest eerder vandaag het vertrek van het vliegveld van Melbourne afbreken vanwege een defecte airconditioning. Het toestel had twee maanden geleden een onderhoudsbeurt gekregen. Die was uitbesteed aan de Maleisische maatschappij Malaysian Airlines.

Bij een eigen onderhoudsbeurt vonden de monteurs van Qantas vervolgens liefst 95 defecten die in Maleisië over het hoofd waren gezien. Zo was de kombuis aan boord verkeerd geïnstalleerd, waardoor een stewardess een stroomschok had gekregen.

Qantas heeft de reputatie één van de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld te zijn, maar de afgelopen weken vond het ene na het andere incident plaats met een toestel van de maatschappij. Zo moest een vliegtuig dat onderweg was van Londen naar Melbourne een noodlanding maken op de Filipijnen nadat een gat in de romp was ontstaan. Meerdere toestellen moesten uit voorzorg landen met problemen aan boord.

Botlektunnel dicht na hoosbuien

De Botlektunnel in de A15 tussen Europoort en Rotterdam is vanmiddag onder water gelopen na hevige regenval. De tunnel is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Aan beide zijden staan files van 10 kilometer, meldt de ANWB. De overlast houdt aan totdat de tunnel is leeggepompt.

Ook het verkeer op de A20 bij Schiedam heeft last gehad van het noodweer. Er kwam zo veel water op de weg dat slechts een rijstrook beschikbaar was. In Schiedam zelf stortte het dak van een loods in door de hoeveelheid regenwater die er op lag.

Volgens de ANWB heeft het verkeer in de westelijke provincies veel last van de zware regenval en staan er meer files dan gewoonlijk tijdens de vakantieperiode. Rond 17.15 uur stond er bijna 120 kilometer. Vooral rond Amsterdam is het druk.

Dode door botsing met intercity

Door een botsing tussen een intercity en een tractor op een bewaakte spoorwegovergang in Stroe is vanmiddag een man omgekomen. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. In de trein vielen geen gewonden, meldde de politie.

De politie heeft slachtofferhulp ingeschakeld voor een aantal ooggetuigen van het ongeval. De oorzaak van de botsing is nog niet bekend.

Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort heeft na de aanrijding uren stilgelegen. Op het traject Apeldoorn-Amersfoort werden bussen ingezet. Rond 20.00 uur reden de treinen weer.

Lopez Lomong draagt Amerikaanse vlag

Hardloper Lopez Lomong draagt tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking de Amerikaanse vlag. De Amerikaanse aanvoerders van de olympische sporters hebben dit vandaag besloten.

Lomong komt oorspronkelijk uit Darfur in Sudan. Daar werd hij door rebellen ontvoerd, waarna hij wist te ontsnappen naar Kenia. Een Amerikaans gezin adopteerde hem en hij nam de Amerikaanse nationaliteit aan.

China onderhoudt nauwe banden met Sudan, mede vanwege de olievoorraad in het Afrikaanse land. Andere landen vinden dat China weinig doet om te bemiddelen in het conflict wat in het Afrikaanse land speelt. Volgens de Verenigde Naties zijn in Darfur tijdens de oorlog meer dan 300.000 mensen omgekomen, twee miljoen mensen sloegen op de vlucht.

Barcelona haalt Messi niet terug

FC Barcelona haalt Lionel Messi niet terug uit China.

Afgelopen woensdag besloot het CAS nog dat clubs niet verplicht zijn om spelers af te staan voor de Olympische Spelen. Deze zaak was door Barcelona aangespannen. "Het is de beste beslissing, hoewel we mét Leo beter zijn," aldus trainer Josep Guardiola van FC Barcelona op een persconferentie. "Dit zijn exceptionele omstandigheden. Niemand heeft er behoefte aan dat deze zaak zich voortsleept."

Messi heeft inmiddels zijn eerste wedstrijd er al opzitten. Argentinië won met 2-1 van Ivoorkust, Messi scoorde de openingstreffer. FC Barcelona heeft met de Argentijnse voetbalbond afgesproken dat ze een schadevergoeding krijgt uitgekeerd indien Messi geblesseerd terugkeert uit China.

Zware loting voor judoka's

De judoka's Dennis van der Geest en Mark Huizinga hebben het niet getroffen bij de loting voor de Olympische Spelen.

Huizinga treft in de klasse tot 90 kilogram in de eerste ronde de regerend olympisch kampioen Ilias Iliadis. Vorig jaar klopte Iliadis Huizinga nog in de halve finale van het WK.

Van der Geest moet het in de klasse boven de 100 kilogram in de eerste ronde opnemen tegen Tamerlan Tmenov, vier jaar geleden winnaar van olympisch zilver. Van de elf onderlinge ontmoetingen verloor Van der Geest er negen.

Jannes eert overleden manager met lied

Jannes brengt op zijn nieuwe album 'Meer dan een vriend' een muzikaal eerbetoon aan Dick Oosting, zijn onlangs overleden manager. Oosting stond aan de wieg van Jannes' succes. Dankzij hem is Jannes' roem naar grote hoogten gestegen.

Oosting overleed twee maanden geleden aan de gevolgen van een hartinfarct. "Samen hebben we al die jaren urenlang in de auto het hele land doorgereden op weg naar optredens en hebben we uren gepraat over muziek, optredens en de toekomst", vertelt de 35-jarige Drentse volkszanger.  "Dick was niet alleen manager en zaakwaarnemer, hij was boven alles mijn grootste vriend." Het nummer dat Jannes heeft opgenomen voor zijn manager heet dan ook 'Meer dan een vriend'.

De langspeler, die dezelfde titel heeft als het eerbetoon, is al weer het achtste studioalbum voor de ex-woonwagenbewoner. Op de schijf staat onder andere de hit 'Ga dan', die momenteel op nummer negentien in de Top 100 staat. Verder bevat het album veel ballads, waaronder het door Jan Keizer geschreven lied  'Liefde'.

 


Jannes' nieuwste single is een hit. Het nieuwe album ligt vanaf 15 september bij de betere platenboer

Mysterieuze dood bezoekster feestje Lil' Kim

Lil' Kim heeft afgelopen zondag een behoorlijk wild feestje georganiseerd. Gisteren werd namelijk een lijk gevonden in de meterkast van de feestlocatie, de nabij Times Square gelegen club Spotlight Live.

Het gaat hier om de 24-jarige Ingrid Rivera. Zij was op het feestje te gast samen met onder anderen Missy Elliott. Sinds dinsdag was Rivera als vermist opgegeven.

Lil' Kim, die de naam Kimberly Denise Jones in haar paspoort heeft staan, heeft via een woordvoerder laten weten niets met de moord te maken te hebben. "Dit is het eerste dat ze ervan hoort", luidt de verklaring.

Moeders moeten elkaars borsten lenen

In Amerika is een trend aan het ontstaan onder jonge moeders. Het heet met een mooi woord 'cross-nursing', en houdt in dat je niet alleen je eigen kinderen de borst geeft, maar ook een 'vreemd' kind aan je tepel laat sabbelen.

Het Amerikaanse magazine BabyTalk vindt deze opmerkelijke ontwikkeling niet meer dan logisch. Omdat moeders hun kinderen koste wat kost moedermelk willen geven, moeten zij nieuwe manier bedenken om dat te bewerkstelligen. Elkaars borsten 'lenen' is daar een van.

In de VS zijn er al clubjes vriendinnen die als bewijs van hun vriendschap, elkaars kinderen aanleggen. Sommige dames voelen zich zelfs zo sterk verbonden met hun hartsvriendin, dat zij al tijdens de zwangerschap afspreken elkaars kind te zogen.

Het is echter niet altijd afgesproken werk. Zo wil het weleens gebeuren dat een afspraak van een vrouw uitloopt. Haar vriendin, die op de kleine past, is dan niet te beroerd de baby haar eigen borst aan te bieden. Ook komt het wel eens voor dat een moeder vanachter het stuur vraagt of haar op de achterbank zittende zus de kleine de borst wil geven.

Voorstanders van het plan vinden dat de 'borstwisseling' op een unieke manier bijdraagt aan het saamhorigheidsgevoel onder vrouwen. Niet iedereen is echter even enthousiast. Zo antwoordde maar liefst 45 procent van de deelnemers aan een enquête van BabyTalk cross-nursing vreemd of zelfs weerzinwekkend te vinden.

 


Supermodel Tyra Banks krijgt les in borstvoeding

OS: Uitslag Nederland - Nigeria

Het Nederlands olympisch elftal heeft zijn eerste wedstrijd in Groep B met 0-0 gelijk gespeeld tegen Nigeria. Nederland was voor rust gevaarlijk via de vleugels en door de vrije trappen van De Guzman. Makaay, die later geblesseerd uitviel, scoorde, maar dat doelpunt werd terecht buitenspel gegeven.

In de tweede helft leed Oranje veel balverlies en kreeg Nigeria, met eredivisiespelers Kaita, Adeleye en Ajilore, veel kansen om op voorsprong te komen. Kenneth Vermeer hield zijn doel, ook na het rood van Sno, echter schoon.

Nederland speelt aankomende zondag om 13.45 uur onze tijd haar tweede wedstrijd. Tegenstander is dan de Verenigde Staten.

Karakteristieken

Nederland - Nigeria 0-0

Scheidsrechter: Pozo (Chl)
Toeschouwers: 50.000
Gele kaarten: Jaliens (Nederland), Onyekachi, Adefemi, Obasi (Nigeria).
Rode kaart: 90+1 Sno (Nederland).

Opstellingen

Nederland: Vermeer, Zuiverloon, Marcellis, Jaliens, Jong-a-Pin,De Guzman, Maduro (Sno/46), Emanuelson (Bakkal/81), Drenthe, Makaay (Sibon/46), Babel.

Nigeria: Vanzekin, Okonkwo, Onyekachi, Adeleye, Adefemi, Kaita, Isaac (Ekpo/88), Ajilore, Nsofor, Okoronkwo (Obasi/70), Odemwingie (Anichebe/80).

Het laatste nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op de speciale subsite!

Fenerbahçe heeft geen interesse in Xabi Alonso

De Turkse topclub heeft in een officieel statement laten weten dat het niet de intentie heeft om de Spaanse middenvelder over te nemen van Liverpool.

In de Turkse en Engelse media werd de laatste weken druk gespeculeerd over een mogelijk vertrek van de Spaanse international naar Turkije, maar Fenerbahçe heeft dit bericht nu zelf tegengesproken."De laatste dagen wordt er geroepen dat wij in onderhandeling zouden zijn met Liverpool over een transfer van Xabi Alonso. Dit is echter niet het geval. Wij hebben niet de intentie om Alonso aan te trekken."

Alonso mag bij Liverpool vertrekken, maar op dit moment is het nog altijd niet tot een transfer gekomen. Onder meer Juventus en Arsenal werden de laatste tijd gelinkt aan de Spanjaard. Eerder haalde Fenerbahçe wel twee andere Spanjaarden binnen: namelijk trainer Luis Aragonés en spits Daniel Güiza.

Helft vrouwen sekst met collega

Hoewel de vakantie er voor menigeen weer (bijna) op zit, hebben de meeste vrouwen geen tegenzin om weer naar het werk te gaan. Uit een onderzoek, gehouden door het damesblad Marie Claire, is namelijk gebleken dat meer dan de helft van de vrouwen wel eens seksueel contact heeft gehad met een collega. "Verrassend maar toch voorspelbaar", luidt de reactie van hoofdredacteur Sandera Krol.

"Als je achter de kassa van de Albert Heijn zit, ligt het misschien wat lastiger, maar onze lezeressen zijn hoogopgeleid. In beroepsgroepen als de advocatuur heb je te maken met borrels, presentaties en zakenreisjes. In zo’n setting, als je een paar wijntjes op hebt, valt er al meer bij voor te stellen", vindt zij. Het bewuste onderzoek is vandaag trouwens gepubliceerd.

Eén vrouw doet we een heel bijzondere ervaring uit de doeken. Zij schrijft in Marie Claire dat zij elke ochtend met een collega een bezoekje brengt aan het toilet of de douche. "En als het dan een ochtend niet lukt, is hun hele dag verpest."

Niet iedereen is zo extreem als deze lezeres. Onder seksueel contact wordt namelijk ook gewoon een zoen van 'die leuke jongen van sales' verstaan. Een ruime meerderheid van zeventig procent denkt met plezier terug aan hun ervaring met een collega. Slechts dertig procent van de ondervraagde vrouwen heeft echter spijt van haar daad.

Ondanks dat boze tongen beweren dat menig vrouw zichzelf omhoog neukt, is seks om hogerop te komen een zeldzaamheid. Slechts dertien procent is van plan met een leidinggevende het bed in te duiken, mits hij aantrekkelijk is. Is de chef echter een lelijke hork, dan is slechts 1 op de 25 vrouwen bereid met hem het bed te delen. Bij twee procent van de vrouwen heeft een wippie voor de carrière inderdaad een loonsverhoging opgeleverd.


Het kopieerhok is een ideale plek voor een vluggertje

Het regende vooral in Rotterdam

De zware buien die vandaag over Nederland zijn getrokken, hebben vooral in Rotterdam en omgeving huisgehouden. Tussen negen uur 's ochtends en drie uur 's middags mat het KNMI 44,6 milimeter hemelwater, zo liet een woordvoerster van het weerbureau in De Bilt weten.Een dergelijke hoeveelheid in zo'n korte tijd komt eens in de twee jaar voor.

Tijdens een van de buienpieken in Rotterdam viel binnen tien minuten tijd 10 millimeter regen. Ook dat komt ongeveer eens in de twee jaar voor, aldus het KNMI.

Ook elders viel veel neerslag maar waren de hoeveelheden minder dan in Rotterdam. In Vlissingen stopte de regenmeter op 26,7 millimeter terwijl op vliegveld Valkenburg 39,7 werd gehaald. Het aantal bliksemschichten was met op het hoogtepunt tweehonderd per vijf minuten niet extreem, aldus de zegsvrouw van het KNMI.

RKC trekt Rob Maas aan

RKC Waalwijk heeft Rob Maas alsnog aan de selectie kunnen toevoegen. De routinier trainde al enige tijd mee bij zijn ex-club, maar RKC leek niet genoeg geld te hebben om hem vast te leggen.

Maas verliet afgelopen zomer Heracles Almelo, dat zijn contract niet verlengde. Trainer Ruud Brood, die in Almelo al met hem werkte, nodigde Maas vervolgens uit om mee te trainen in Waalwijk. Eerder speelde de 38-jarige middenvelder tussen 1990 en 1993 voor RKC. Hij dwong er destijds een overgang naar Feyenoord af.

Brood is in zijn nopjes met de komst van de ervaren speler: "Rob is mentaal sterk, een karakterjongen en een natuurlijke leider, die ook anderen aanstuurt. Dat facet was nog niet goed ingevuld in onze selectie, maar met zijn kwaliteiten en ervaring zal hij ook op dat gebied van toegevoegde waarde zijn."

Pothuizen maand uit de roulatie

NEC-verdediger Patrick Pothuizen is zeker een maand uitgeschakeld wegens een scheurtje in de achillespees. Trainer Mario Been verwacht zijn routinier pas enkele weken na het begin van de competitie weer op te kunnen stellen.

NEC heeft sowieso de nodige blessureproblemen. Behalve de 36-jarige Pothuizen mist Been voorlopig ook Rutger Worm, Dominique Scholten, Krisztián Vadócz en Mark van den Boogaart. Vooral de blessure van de belangrijke Hongaar Vadócz baart Been zorgen, aangezien het onduidelijk is wanneer de speler weer inzetbaar is. Er is een abces weggesneden in de kaak van de Hongaar.

Henk Vos mist start van het seizoen

RBC Roosendaal moet het morgen bij de start van het seizoen zonder Henk Vos doen. De routinier ondergaat morgen een operatie.

Vos had al geruime tijd last van een pijnlijke knie. Een MRI-scan bracht de oorzaak aan het licht. De aanvaller heeft een klein scheurtje in de buitenmeniscus en problemen met het kraakbeen in zijn knie. Het is nog niet bekend hoe lang Vos uit de roulatie zal zijn. De 40-jarige spits moet de wedstrijd bij FC Omniworld van morgenavond sowieso missen.

De ideale babysitter

Net hadden we nog een korte film met Johnny Depp over de gitarist van de Peppers. Nu hebben we weer een korte film, maar dan iets anders. Het zou eigenlijk jammer zijn om er iets over te verklappen, dat verpest misschien het plezier van het filmpje. Vooruit dan, het gaat over een 18-jarige blonde babysitter. Nu moet je toch wel overtuigd zijn om te gaan kijken. Blijf vooral kijken tot het einde.

Skinheads vrijuit na broddelwerk politie

Twee skinheads uit Noord-Holland zijn gisteren door de Rotterdamse rechtbank vrijgesproken van mishandeling. Reden is dat de politie het onderzoek bijzonder belabberd heeft uitgevoerd.

Op 1 januari kregen twee groepen feestvierders in Spijkenisse ruzie. Een skinhead riep ''Sieg Heil'' en bracht de Hitlergroet.  Een 17-jarige Spijkenisser die flink gezopen had, beantwoordde deze provacaties met de term ''kankernazi''. Hierop zouden de Amsterdamse skinheads Mickel P. en Guido van der V. de 17-jarige jongen hebben neergehoekt en toen hij op de grond lag, bewusteloos getrapt. Het slachtoffer hield er builen en een zware hersenschudding aan over.

De twee 20-jarige verdachten ontkenden de beschuldigingen, ondanks een paar getuigenverklaringen. De rechter maakte zich boos op de politie. Die had de verdachten en getuigen pas maanden later verhoord en niet met elkaar geconfronteerd.  De magistraat bestempelde het als 'zeer slecht werk'.

De openbaar aanklager eiste evenwel tegen de twee werkstraffen van 140 uur. Hij vond hun schuld toch bewezen op grond van de getuigenverklaringen.  De rechter was het er niet mee eens. Hij oordeelde dat de politie ''broddelwerk'' had geleverd en sprak de twee vrij. "Het is te vaag allemaal.''

Dode man vermengd met visvoer

Een dooie Brit heeft zijn laatste wens zien uitkomen. De 61-jarige Peter Hodge uit Puriton was altijd aan de waterkant te vinden, want hij mocht graag een hengeltje uitwerpen.Hij wilde dan ook niets liever dan na zijn dood te worden verwerkt tot visvoer.

Vorige maand heeft de beste Brit het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. De man werd netjes gecremeerd waarna de restanten werden gemengd met duizend kilo visvoer. De nabestaanden mochten de eerste balletjes in het water gooien waarin Hodge veertig jaar lang had gevist. Voor aanvang van de hengelcompetitie wierpen zijn weduwe en dochter de eerste balletjes in de rivier.

Hodge leed aan een terminale ziekte. Voor zijn overlijden zei de recreatieve visser: "het mag misschien raar klinken, maar het is mijn droom om in de rivier tussen de vissen te zwemmen. Ik hoop dat mijn vrienden me trots zullen maken met hun vangst." Hier is inmiddels dus gehoor aan gegeven.

STUFF

STUFF is een korte film, gemaakt door Johnny Depp (jawel, die) in het huis van John Frusciante, de legendarische gitarist van de Red Hot Chili Peppers. Deze film is in 1993 of 1994 gemaakt, de periode waarin John uit de band was gestapt en zijn leven vulde met het gebruik van hard drugs en het schrijven van zwaar experimentele muziek. De film laat je, door het filmen van het alle dingen in het huis, een kijkje nemen in het brein van een junkie, begeleidt door muziek van Frusciante zelf, van zijn albums Niandra LaDes en Usualy Just a T-shirt.

Avondschool

Terug naar de kantine. Lege zakjes chips liggen nog op de grond. De stereo staat aan en op de achtergrond horen we muziek die niemand van ons heeft meegebracht. De grond onder onze voeten voelt koud aan. We hebben geen sokken aan. Twee van mijn beste vrienden, die me het hele schooljaar trouw zijn gebleven, staan naast me. Met slaperige ogen beklagen we ons bij de adolescenten.

Ombudsman vreest voor vrijheid nieuwsgaring

De vrijheid van nieuwsgaring is in het geding doordat verzoeken op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) te traag worden behandeld. Dat stelt de Nationale ombudsman in een vandaag verschenen rapport. Alex Brenninkmeijer noemt de beoordelingstermijn voor WOB-verzoeken in complexe zaken een structureel probleem, waarover de Tweede Kamer zich zou moeten buigen.

De WOB geeft burgers het recht op inzage in bepaalde overheidsstukken en schrijft voor dat over een WOB-verzoek binnen twee weken moet worden besloten.

Brenninkmeijers kritiek spitst zich toe op kennelijk getreuzel van het ministerie van Justitie toen een KRO-journalist eind 2006 om informatie vroeg over de terroristenafdeling van de zwaarbewaakte gevangenis in Vught. Het ministerie weigerde, na verstrijken van de termijn, tientallen interne stukken vrij te geven. Een halfjaar later en na tussenkomst van de ombudsman volgde de reactie van Justitie op het bezwaarschrift dat het tv-programma Reporter tegen de weigering had ingediend.

De ombudsman stelt dat de trage besluitvorming rond het bezwaarschrift in strijd is met 'de voortvarendheid waarmee bestuursorganen moeten handelen'. "Gelet op het grote belang van adequate informatievoorziening aan journalisten en de media is met deze traagheid de vrijheid van nieuwsgaring in het gedrang gekomen."

Niet alleen overschreed het ministerie de termijn voor het behandelen van het bezwaarschrift, ook bij de behandeling van het WOB-verzoek zelf ging het mis. Brenninkmeijer heeft daar overigens begrip voor, gezien de omvang van de klus en de aard van de informatie. Het ging om tweehonderd stukken met in totaal ruim drieduizend pagina's. Ook is het aantal WOB-verzoeken het afgelopen jaar toegenomen, evenals de omvang van het opgevraagde materiaal. Dat is de reden dat hij spreekt van een structureel probleem dat om aandacht van het parlement schreeuwt.

'DNA-moordenares' laat nieuw spoor achter

De vermoedelijke moordenares van een Duitse agente heeft een nieuw DNA-spoor achtergelaten bij een roofoverval. De afgelopen vijftien jaar was al 32 keer genetisch materiaal van de verdachte vrouw aangetroffen na een misdaad.

Het jongste DNA-spoor van de ''vrouw zonder gezicht'' ontdekte de recherche begin mei na een overval op een clublokaal van een hengelsportvereniging in de deelstaat Saarland, meldden Duitse media vandaag. Een vrouw werd neergeslagen en beroofd.

Het DNA staat in verband met minstens drie moorden, waaronder die op een agente vorig jaar april in het Zuid-Duitse Heilbronn. Verder is het genetisch materiaal na talrijke inbraken aangetroffen. Ook de Franse en Oostenrijkse poitie zoeken het fantoom.

Uitslag Nederland - Nigeria

Het Nederlands olympisch elftal heeft zijn eerste wedstrijd in Groep B met 0-0 gelijk gespeeld tegen Nigeria.

Nederland was voor rust gevaarlijk via de vleugels en door de vrije trappen van De Guzman. Makaay, die later geblesseerd uitviel, scoorde, maar dat doelpunt werd terecht buitenspel gegeven.

In de tweede helft leed Oranje veel balverlies en kreeg Nigeria, met eredivisiespelers Kaita, Adeleye en Ajilore, veel kansen om op voorsprong te komen. Kenneth Vermeer hield zijn doel, ook na het rood van Sno, echter schoon.

Nederland speelt aankomende zondag om 13:45 uur onze tijd haar tweede wedstrijd. Tegenstander is dan de Verenigde Staten.

Nederland - Nigeria 0-0

Scheidsrechter: Pozo (Chl)
Toeschouwers: 50.000.
Gele kaarten: Jaliens (Nederland), Onyekachi, Adefemi, Obasi (Nigeria).
Rode kaart: 90+1 Sno (Nederland)

Opstellingen

NEDERLAND: Vermeer, Zuiverloon, Marcellis, Jaliens, Jong-a-Pin,De Guzman, Maduro (Sno/46), Emanuelson (Bakkal/81), Drenthe, Makaay (Sibon/46), Babel.

NIGERIA: Vanzekin, Okonkwo, Onyekachi, Adeleye, Adefemi, Kaita, Isaac (Ekpo/88), Ajilore, Nsofor, Okoronkwo (Obasi/70), Odemwingie (Anichebe/80).

'Varkens hapten naar adem bij transport'

Varkens in Nood wil opheldering over de rol van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) bij een varkenstransport in Duitsland. Varkens in Nood meldde vandaag dat vorige week in Duitsland opnieuw misstanden zijn aangetroffen.

De organisatie controleerde verscheidene transporten; in een geval bleek geen rekening te zijn gehouden met de hitte. De Nederlandse slachtvarkens zaten in dit Poolse transport dicht op elkaar gepakt, happend naar adem, aldus Hans Baaij (Varkens in Nood).

''Varkens hebben boven de 18 graden al last van de warmte. De dierenarts van de VWA had dit transport nooit mogen goedkeuren.'' Baaij wijst erop dat het wettelijk niet is toegestaan de dieren te vervoeren als het warmer is dan 30 graden.

'Verdachte zaak-Cevat wilde ex vermoorden'

De man die wordt verdacht van het doodschieten van agente Gabrielle Cevat was op weg om zijn ex-vriendin te vermoorden. Dat zou de beweegreden van de 49-jarige Amsterdammer zijn geweest om naar de woning van de vrouw in de Piet de Winterlaan in Amstelveen te rijden toen hij door Cevat werd aangesproken op zijn rijgedrag.

Dat schrijft Het Parool vandaag op basis van de voorlopige aanklacht tegen de man. Justitie zou naast het schieten op de woning, moord of doodslag op Cevat en wapenbezit nu ook de 'voorbereidingshandelingen' voor de moord op zijn ex daaraan hebben toegevoegd.

De 28-jarige hoofdagente lijkt met haar poging de man aan te houden zonder het te weten een moord te hebben voorkomen, schrijft de middagkrant. De Amstelveense woning waar de verdachte eerder op de avond op de voordeur schoot zou de woning van de ouders van zijn ex zijn.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam laat weten pas later vanmiddag beschikbaar te zijn voor een reactie. De politie wil niets kwijt over de zaak en verwijst naar het OM.

Eind vorige maand bepaalde de rechter-commissaris in Amsterdam dat de verdachte, een Arubaanse Amsterdammer, nog zeker negentig dagen wordt vastgehouden. Het OM wilde toen niet zeggen of hij al iets heeft verklaard, omdat de man in beperkingen zit. Bij zijn voorgeleiding vlak na de moord heeft hij niets gezegd.

Pornoster leukt nieuwe Ikeagids op

Youp van't Hek vergeleek de Ikea ooit eens met een homo-escortbureau. Zo gek is het nog net niet, maar in Noorwegen kunnen ze nu wel fappen op de nieuwste catalogus van het woonwarenhuis. In de gids prijkt namelijk een porno-actrice de Björns en de Lacks aan.

Terwijl wij ons moeten behelpen met een saai Ikeaboekwerk, kunnen de Noren zich vergapen aan Caroline Andersen. De blonde pornoactrice, die ons verblijdde met films als 'I Fiskarnas tecken' en 'Midsommarsex', moet zorgen dat de Noren nog meer bouwpakketten in huis halen. Of de porno-actrice wel compleet is, kun je zien in dit filmpje of op haar website .

Hindoes willen tempel in Almere

Hindoes willen een tempel bouwen in Almere. Dat zei voorzitter Rammoeratsingh Ramsanjhal van de Stichting Shri Laxmi Narain Mandir Almere vandaag.

De gemeente is positief over de plannen en heeft een stuk grond aan de Evenaar in Almere Buiten toegewezen. Als alles volgens planning verloopt, kan de bouw eind dit jaar beginnen en is de Sanathan Dharm-tempel in 2009 een feit. Het gebedshuis moet plaats bieden aan 250 gelovigen.

NS zien aantal reizigers weer toenemen

Reizen met de trein was het eerste halfjaar van 2008 in trek. De Nederlandse Spoorwegen maakten vandaag bekend dat het aantal reizigerskilometers met 5,2 procent steeg in vergelijking met dezelfde periode in 2007.

Het bedrijfsresultaat kwam de eerste zes maanden van dit jaar uit op 190 miljoen euro, tegen 162 miljoen over het eerste halfjaar in 2007. Ook nam de waardering van reizigers toe over zaken als op tijd rijdende treinen, veiligheid en informatieverstrekking. Om te kunnen blijven groeien en ook de dienstverlening verder te verbeteren, investeert de NS ook de komende jaren honderden miljoenen euro's in nieuwe treinen en voorzieningen op en rond stations.

Brand door blikseminslag in Den Haag en Briltil

Een appartementencomplex aan de Benoordenhoutseweg in Den Haag en een huis in het Groningse Briltil (gemeente Zuidhorn) zijn vandaag getroffen door de bliksem.

In Den Haag vloog de nok van het gebouw met twaalf woningen in brand, niemand raakte gewond. De brandweer schat de schade op 900.000 euro. In Briltil sloeg de bliksem in het rieten dak in waardoor er brand uitbrak. Ook hierbij vielen geen gewonden.

Door de brand in Den Haag moest een gedeelte van de Benoordenhoutseweg worden afgesloten. Hierdoor ontstonden er opstoppingen op de nabijgelegen Utrechtsebaan en de Van Alkemadelaan.

De spoorwegen hadden op diverse plaatsen last van het weer, meldde ProRail. Donderdagochtend rond half acht kwam het treinverkeer rond Middelburg enige tijd stil te liggen na een blikseminslag. Even voor het middaguur sloeg ook de bliksem in op de lijn tussen Akkrum en Grou-Jirnsum waardoor daar het treinverkeer werd verstoord.

[Upd] 'De Pers' censureert OS- editie

De mensenrechtenactivist die gisteren langs de route van de Olympische fakkeltocht in Peking een protestspandoek uitrolde, wordt door veel media prominent gepresenteerd. Zo niet door dagblad De Pers.

De krant verschijnt vandaag als Olympische special en heeft zich voor de nieuwsvoorziening uit het buitenland bediend van het gecensureerde Chinese staatspersbureau Xinhua.

De donderdageditie van De Pers bevat uitsluitend nieuwsberichten en advertenties die met China en de Olympische Spelen te maken hebben. Zelfs de titel van de gratis krant is in het Chinees. Door de censuur is de activist nergens in de krant terug te vinden.

Update: 14:30 uur
Bovenstaand ANP bericht is inmiddels door het ANP ingetrokken. Het ANP meldde dat De Pers een protestactie tijdens de Olympische fakkeltocht door Beijing negeert, omdat de krant zich enkel zou baseren op nieuws "van het gecensureerde Chinese staatspersbureau Xinhua". De Pers maakt echter niet van Xinhua gebruik en verwerpt de beschuldiging van zelfcensuur. Het ANP trekt het boetekleed aan en heeft de samenwerking met de schrijver van het bericht (een freelancer) inmiddels opgezegd.

Boksbeugel als prijs op kermis Venray

Tegen een kermisexploitant in Venray is proces-verbaal opgemaakt omdat hij boksbeugels als prijs weggaf. In de kraam vonden agenten woensdagnacht vier van de verboden wapens. Ze zijn alle in beslag genomen. De politie denkt dat de man er veel meer heeft meegegeven, zegt een woordvoerder.

Een kermisbezoeker had agenten op de opmerkelijke prijs geattendeerd. Hij had iemand zien lopen met een boksbeugel. Het bleek om een 19-jarige man uit Venray te gaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Later werd ook de kermisexploitant gevonden, een 25-jarige Groninger. Prijswinnaars wordt verzocht het wapen naar het politiebureau te brengen. Ze ontkomen dan aan een proces-verbaal, verzekert de politie.

Grote banken willen hervorming kredietmarkten

Bankiers van grote internationale banken als Citigroup, Morgan Stanley en HSBC hebben zelf voorstellen gedaan om de risico's op de kredietmarkten aan banden te leggen. In een onderzoeksrapport stellen zij voor om de verkoop van complexe financiële constructies drastisch te beperken.

Volgens onderzoeksleider en Goldman Sachs-directeur Gerald Corrigan, een voormalig voorzitter van de centrale bank van New York, zijn de "extreem ambitieuze" hervormingen absoluut noodzakelijk. "Hoe kostbaar ze ook zijn, de kosten vallen in het niet bij de honderden miljarden dollars die de afgelopen maanden door financiële instituties zijn afgeschreven, om nog maar te zwijgen over de economische ontwrichting die de crisis heeft veroorzaakt".

De nieuwe regels moeten er volgens Corrigan voor zorgen dat ingewikkelde financiële producten alleen nog worden verkocht aan partijen die de producten werkelijk begrijpen.

Verpleger zit vast wegens bejaardenseks

De politie heeft maandag een 43-jarige verpleger uit Rotterdam aangehouden die ervan wordt verdacht als oproepkracht van thuiszorginstelling Laurens zich schuldig te hebben gemaakt aan zedendelicten. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De delicten zouden het afgelopen anderhalf jaar bij minstens vier bejaarden in hun woning zijn gepleegd. De slachtoffers hebben aangifte gedaan. De politie sluit niet uit dat meer bejaarden zich zullen melden. Volgens woordvoerder van de thuiszorginstelling Ton Boender heeft de man zich vooral schuldig gemaakt aan het onzedelijk betasten van de ouderen. Via familie is volgens hem aangifte gedaan bij de politie.

Laurens heeft ongeveer vijfhonderd medewerkers voor de thuiszorg. Boender kan niet zeggen hoeveel van hen als oproepkracht werken. Oproepkrachten worden volgens hem bij aanname niet gescreend op goed gedrag. Boender stelt dat daarmee de delicten niet hadden kunnen worden voorkomen, omdat de 43-jarige verpleger volgens hem geen strafblad had.

Cliënten en medewerkers zijn afgelopen dinsdag per brief over de kwestie geïnformeerd. Woensdag zijn er informatiebijeenkomsten gehouden. Volgens woordvoerder Boender hebben de bezoekers van de bijeenkomsten geschokt gereageerd op het gebeurde. De verdachte zou als thuisverpleger vooral actief zijn geweest in het noordwesten van Rotterdam.

Geen JPEG-imports in LittleBigPlanet

LittleBigPlanet komt in oktober uit en er is al veel gezegd en geschreven over de game. Nu is er duidelijk geworden dat er een kleine grote beperking zit aan de vrijheid van zelfgemaakte stickers.
Je kan namelijk zelf plaatjes in de game zetten, maar alleen als je een PlayStation Eye hebt. Dat betekent dat alleen foto's die je met de Eye maakt gebruikt kunnen worden in het spel. Wildvreemden vervelen met je vakantiekiekjes zit er dus niet in.
Question:
Will I be able to import my cat pics into my created levels?
Response:
yes you will! (If you have a PS Eye that is.)

Saunier Duval niet welkom in Vuelta

Scott-American Beef, voorheen Saunier Duval, is eind deze maand niet welkom in de Vuelta. Dat heeft de organisatie van de Vuelta bekend gemaakt.

Vorige maand, tijdens de Tour de France, werd Saunier Duval in een kwaad daglicht gesteld doordat tweevoudig ritwinnaar Riccardo Riccò op doping werd betrapt. De Franse ploeg trok zich direct terug uit de Tour en ontsloeg Riccò en Leonardo Piepoli, met wie waarschijnlijk ook één en ander niet in de haak was.

Vervolgens werd Scott-American Beef hoofdsponsor. De ploeg had de hoop dat het met zijn twee Spaanse kopmannen Cobo en Gomez Marchante serieus had kunnen doen in de Ronde van Spanje.

Elk nadeel heeft z'n voordeel

De chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg, Charles van Commenée, heeft ondanks alle zorgen over de kwaliteit van de lucht een voordeel van de smog in Peking ontdekt.

"Als die er niet is, brand je hier weg in de zon," aldus de chef de mission. "Een portie gezonde smog is nooit weg."

De Chinese autoriteiten hebben veel geïnvesteerd om de lucht in Peking schoner te krijgen. Het aantal auto's op de weg in de hoofdstad is deze weken gehalveerd. De afgelopen dagen hing er echter steeds smog boven de stad. "Maar het is nu juist goed uit te houden.Het is perfect zo," aldus Van Commenée.

'Belgrado wil Mladic deze maand oppakken'

De Servische autoriteiten willen oorlogsmisdadenverdachte Ratko Mladic nog deze maand oppakken. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde krant Blic.

Volgens de Belgradose krant draait het team dat Mladic en andere gezochte verdachten moet opsporen en arresteren op volle toeren en hebben leden van het team hun vakanties tot nader order uitgesteld. Ook hoofdaanklager Serge Brammertz van het Joegoslaviëtribunaal is verzocht een begin deze maand gepland bezoek aan Belgrado tot september uit te stellen, meldt Blic.

De regering in Belgrado zou het hoofdstuk 'Den Haag' willen afsluiten om eindelijk het kandidaat-lidmaatschap van de Europese Unie te verwerven en daarmee een vaste datum voor het begin van toetredingsonderhandelingen te verkrijgen. De autoriteiten zouden de kwestie in de zomer willen afwikkelen, omdat het werk in het parlement stilligt, radicale elementen minder speelruimte hebben en de kans op demonstraties en ongeregeldheden kleiner is, schrijft Blic.

Leden van de regering hebben Mladic en de eveneens gezochte voormalige leider van de Serviërs in Kroatië, Goran Hadzic, opgeroepen zich aan te geven. Het dagblad Vecernje Novosti citeerde woensdag minister van defensie Dragan Sutanovac, die zei dat 'het hele land gegijzeld wordt' door de twee gezochten. Minister Rasim Ljacic zei in Blic dat de zaak-Karadzic laat zien 'dat niemand zich voor altijd kan verstoppen'. Karadzic werd op 21 juli gearresteerd, na ruim twaalf jaar ondergedoken te zijn geweest.

Club Brugge heeft niets gehoord van Heerenveen

Stijn Stijnen blijft gewoon bij Club Brugge. SC Heerenveen zou de Belgische doelman graag willen aantrekken, maar het bod dat de Friezen onlangs deden op Stijnen beschouwden de Belgen als lachwekkend.

Na de duidelijke afwijzing van Club Brugge is het stil gebleven in België. "Sindsdien hebben we niets meer vernomen," zegt Club-manager Luc de Vroe in Voetbal International. "Ik wil graag duidelijkheid, omdat de competitie voor ons over twee weken begint. Maar op zich is het duidelijk, Heerenveen heeft niets meer laten horen."

Heerenveen zou boos zijn op De Vroe, die het eerste bod Stijnen als lachwekkend typeerde. "Dat zouden zij op hun beurt ook zeggen als ze zo’n bod zouden krijgen op hun beste speler. Ze hebben mij één keer gebeld. Ik heb toen gezegd dat iedereen te koop is, maar dat wij in principe geen voorstander zijn van een verkoop van Stijn. Vervolgens kwam er een bod, waarop ik binnen twee uur heb geantwoord: dit is onbespreekbaar."

Nederlandse inflatie stijgt tot 3,2 procent

De inflatie in Nederland is in juli uitgekomen op 3,2 procent. Dat betekent een stijging van 0,6 procentpunt ten opzichte van de voorgaande maand. Daarmee komt de inflatie voor het eerst sinds 2002 boven de 3 procent uit. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendgemaakt. De toename is vrijwel volledig toe te schrijven aan de hogere prijzen voor gas en elektriciteit.

Huishoudens zijn vorige maand meer gaan betalen voor energie. De prijs van gas lag 6,9 procent hoger dan in juni. Dit is mede het gevolg van hogere olieprijzen, die met enige vertraging doorwerken in de gasprijs. Elektriciteit werd 3,2 procent duurder, aldus het CBS.

Ook een stijging van woninghuren droeg bij aan de hogere inflatie. Volgens de onderzoekers bedroeg de gemiddelde huurstijging in juli 1,9 procent.

Het verschil tussen de Nederlandse inflatie en die van de eurozone is volgens het CBS een stuk kleiner geworden. Toch hoort Nederland nog steeds tot de landen met de laagste inflatie in Europa.

Pittige loting Verwijlen

Bas Verwijlen heeft het niet getroffen bij de loting voor het degentoernooi. De Nederlandse schermer heeft een bye in de eerste ronde en moet het in de tweede ronde opnemen tegen Lei Wang.

Wang, winnaar van het zilver vier jaar geleden, was in 2006 wereldkampioen.

De Nederlandse deelneemster Indra Angad-Gaur komt op het onderdeel floret in de eerste ronde uit tegen Iman El Gammal uit Egypte. Mocht ze die partij winnend weten af te sluiten, dan treft ze de nummer drie van de wereld Margherita Granbassi.

Verwijlen komt zondag in actie, Angad-Gaur een dag later.

Oud-Heraclied Lakic naar 1.FC Kaiserslautern

Hertha BSC heeft aanvaller Srdjan Lakic verkocht aan 1.FC Kaiserslautern.

De 24-jarige Kroaat heeft een driejarig contract getekend bij de club, die zich het afgelopen seizoen ternauwernoord wist te handhaven in de Tweede Bundesliga.

Lakic speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Heracles Almelo. Met name na de winterstop maakte de Kroaat een goede indruk bij de Almeloërs. Heracles had echter niet de financiële middelen om Lakic definitief over te nemen van Hertha BSC.

Zware loting tafeltennisdames

De Nederlandse tafeltennisvrouwen hebben het niet getroffen bij de loting voor het landentoernooi. De ploeg, bestaande uit Li Jiao, Li Jie en Elena Timina, werd in groep B gekoppeld aan de Verenigde Staten, Singapore en Nigeria.

Na China is Singapore het sterkste land. Bij de VS spelen twee ex-Chinezen,die 'in dienst' van hun moederland al eens een wereldtitel pakten, namelijk Wang Chen en Gao Jun.

De nummer één van de groep plaatst zich rechtstreeks voor de halve finales. De nummer twee kan via de herkansingen nog maximaal brons winnen.

Lips blij met inkorten parcours

De cross van het hippische onderdeel eventing is ingekort. Het traject dat moest worden afgelegd in tien minuten is teruggebracht tot een route van acht minuten.

In de voormalige military heeft ons land één deelnemer, Tim Lips. Bondscoach en vader Martin Lips is tevreden met de beslissing van de jury. “De wedstrijd is zwaar. Ik vind het niet erg dat het nu even iets minder is.”

Na de verkenning van de cross is Lips wel optimistisch. “Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt. Het traject is echter zeer heuvelachtig. Dat vergt het nodige van de conditie van de paarden. Er moeten ook 39 sprongen worden gemaakt. Dat is niet niks,” aldus Lips senior die zegt dat de voorbereiding van zijn zoon naar wens verloopt. “Hij heeft woensdag na de tyfoon toch nog twee keer goed kunnen trainen. De omstandigheden zijn verder ook goed. De hevige regen van de laatste tijd heeft de wedstrijd zeker niet zwaarder gemaakt.”

De oefening voor het eerste onderdeel van de eventing (dressuur) verliep voor Lips niet volgens plan. “Tims paard Oncarlos schrok van het grote videoscherm dat naast de piste staat. Meer paarden hadden er last van en er zijn ook al protesten ingediend. Wat mij betreft mogen ze het ding weghalen. Dit soort zaken mag geen invloed op de wedstrijd hebben.”

Te zware bokser naar huis

Frankie Gavin komt niet in actie op de Olympische Spelen. De Engelse wereldkampioen in het lichtgewicht is te zwaar. Hierdoor kan hij niet in actie komen in de klasse onder de 60 kilogram.

“Dit is een hele grote teleurstelling voor de hele ploeg”, aldus de Britse bondscoach Terry Edwards. “Gavin heeft heel hard getraind voor de Olympische Spelen maar hij worstelde helaas ook met zijn gewicht. Helaas is hij voor vrijdag, wanneer de boksers worden gewogen, niet op het juiste gewicht.”

Ronaldo blijft bij Manchester United

Na een gesprek met zijn coach Sir Alex Ferguson heeft Cristiano Ronaldo besloten om dit seizoen bij Manchester United te blijven.

Deze zomer deed Real Madrid verwoede pogingen om de Portugees los te weken van United. United wilde Ronaldo, die zelf wel oren had naar een overgang, echter niet laten gaan.

"Voordat geruchten opduiken dat ik tegen mijn wil bij Manchester speel, wil ik duidelijk maken dat iedereen die dat stelt liegt," aldus de Portugees die het voorbije seizoen 42 doelpunten maakte voor de kampioen van Engeland.

Gekrabbel op de stoep

Op dit moment is in de koopgoot in Rotterdam Julian Beever heel druk bezig met een van zijn kunstwerken. Julian wie hoor ik je nu vragen, en om eerlijk te zijn, de naam kende ik ook niet zijn werk echter wel, hij is namelijk de man van de stoeptekeningen die echt lijken te zijn.

Dus mocht je hem in actie willen zien, nog t.m. Vrijdag in de koopgoot in Rotterdam, en als je geen zin hebt om naar Rotterdam te gaan (en ook dat kan ik me voorstellen) kun je in het lees verder gedeelte een filmpje over hem bekijken.

Gedrag truckers cruciaal bij ongelukken

Ongelukken met vrachtwagens die (mede) door de truckchauffeur worden veroorzaakt, hebben negen van de tien keer te maken met het gedrag van de chauffeur. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM).

Belangrijke oorzaken van ongevallen met vrachtwagens zijn te hard rijden, te weinig afstand houden en wisselen van rijstrook, aldus BVOM. Het bureau onderzocht 351 ongelukken met trucks die in 2006 en 2007 zijn gebeurd.

De meeste ongelukken zijn kop-staartbotsingen (44 procent). In 41 procent van de gevallen was sprake van een rijstrookwisseling en binnen de bebouwde kom gebeuren veel zogenoemde 'dode-hoekongevallen' (34 procent). Ongeveer een kwart van de ongelukken komt alleen door afleiding, vermoeidheid of onoplettendheid van de vrachtwagenchauffeur.

Vorig jaar vielen 115 doden door ongevallen waarbij trucks betrokken waren. Daarbij vielen buiten de vrachtauto drie keer zoveel doden als onder de truckrijders. Op de snelweg is juist de vrachtwagenchauffeur zelf extra kwetsbaar.

BVOM wil samen met de politie een proef gaan doen met specifieke controles op de snelweg. De al bestaande controles op bumperkleven, rij- en rusttijden en snelheid gaan gewoon door.

Gratis Viagra voor bazen ziekenfonds

De bazen van de Duitse zorgverzekeraar BKK kregen gratis Viagra van de zaak, terwijl de patiënten daar geen recht op hebben en er steeds verder gesnoeid wordt in het basispakket.

Dit meldde de krant Bild op gezag van een rapport van de Duitse rekenkamer, die een steekproef heeft gedaan bij 29 van de 217 ziektekostenverzekeraars. Die sector had zich lang verzet tegen het onderzoek omdat maar een klein percentage van zijn financiële middelen afkomstig is uit overheidsgeld.



Een stijve kan soms lastig uitkomen.

Sony Pictures in gesprek met Activision over Ghostbusters

Na het nieuws dat Activision Publishing een groot aantal titels had geschrapt van haar lijst uit te brengen spellen, kwam onder meer Ghostbusters: The Videogame zonder publisher te zitten.
Sony Pictures, eigenaar van de Ghostbusters IP, is momenteel in gesprek met Activision Vivendi over de rechten van de game om de mogelijkheden van een release van de game te bespreken. Sony Pictures grijpt deze gelegenheid aan om de marketingstrategie van de game aan te passen, zodat de game in 2009 tijdens het 25-jarig jubileum van de eerste Ghostbustersfilm zou kunnen verschijnen.

Sierra heeft aangekondigd dat het project niet stilgezet is na de aankondiging van Activision Publishing, maar men is nu wel op zoek naar een nieuwe uitgever.

PSV denkt weer aan Erdinç

Het Algemeen Dagblad en L'Equipe melden dat PSV wederom zijn pijlen heeft gericht op Sochaux-spits Mevlüt Erdinç.

De Eindhovenaren hopen eigenlijk Milan Jovanovic te kunnen overnemen van Standard Luik, maar de onderhandelingen tussen beide partijen verlopen vooralsnog stroef. Om die reden is PSV weer bij de jonge Turk met Franse roots uitgekomen.

Zaterdag zal er een delegatie van de landskampioen aanwezig zijn bij de wedstrijd Sochaux – Grenoble om de 21-jarige Erdinç aan het werk te zien. In een eerder stadium ving PSV bot bij Sochaux wat betreft Erdinç en ook nu lijkt het standpunt van de Franse club te zijn dat men de jonge spits niet wenst te verkopen.

Belg rijdt dankzij TomTom van trappen af

Een Belgische automobilist die zelfs op Sicilië nog op zijn navigatiesysteem vertrouwde, is van een koude kermis thuisgekomen. De Belg reed namelijk met zijn auto enkele trappen af in het dorpje Raffadali. Zijn TomTom gaf het steegje aan als de kortste weg.

"Een gps is een handig hulpmiddel, maar géén volwaardige gids. Een landkaart is, zeker bij lange trajecten, nog steeds aan te raden", luidde de reactie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid. Enkele behulpzame Italianen moesten eraan te pas komen om de zware Mitsubishi weer naar boven te krijgen.

VVD eist opheldering over Duyvendak

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) wil dat GroenLinks volledige openheid geeft over het inbrekersverleden van Kamerlid Wijnand Duyvendak. Dat heeft VVD-Kamerlid Edith Schippers aan Elsevier.nl laten weten. 

GroenLinks maakte gisteren bekend dat het al lang op de hoogte was van het feit dat Duyvendak in 1985 had ingebroken bij het ministerie van Economische Zaken.  Met deze politiek-getinte inbraak maakte Duyvendak en zijn nog altijd onbekende handlangers plannen buit om kerncentrales te bouwen. 

De documenten werden vervolgens geopenbaard waardoor toenmalig minister Gijs van Aardenne (VVD) in het nauw werd gedreven. VVD-Kamerlid Schippers vindt het onbestaanbaar dat GroenLinks kennelijk al jaren op de hoogte is van Duyvendaks betrokkenheid, zonder dat gemeld te hebben: ''Het is een zeer kwalijke zaak dat de partijtop al jaren volledig op de hoogte was.'' Want als de partij er van wist toen Duyvendak in 2002 namens GroenLinks de Tweede Kamer betrad, heeft de partij verzaakt een misdaad te melden.

Schippers: ''Normaal gesproken bemoei ik me niet met andere partijen, maar nu wil ik toch graag weten wat de partij precies weet over de actie van Duyvendak. Ik vind de gang van zaken vooral opvallend omdat de partij normaal gesproken altijd de maat neemt van anderen, maar het nu zelf laat afweten.''

Toen het nieuws over Duyvendaks betrokkenheid bij de inbraak deze week bekend werd, weigerde GroenLinks in eerste instantie iets te zeggen tot 20 augustus, de dag van de presentatie van het boek ‘Klimaatactivist in de politiek’. In dat boek beschrijft Duyvendak de roof van de kerncentraleplannen uit het ministerie. Na politieke ophef van andere partijen, kwam GroenLinks gisteren toch met een uitgebreide verklaring en liet het weten achter Duyvendak te blijven staan.

Dat Duyvendak ooit ingebroken had, was trouwens al langer bekend. Maar dat betrof een inbraak die hij namens de antimilitaristische actiegroep Onkruit in 1984 pleegde. Toen stal hij uit een militair complex in Dubbeldam geheime documenten van de militaire  Inlichtingendienst. Daarvoor heeft hij zes weken in de cel gezeten.

Link: De officiële verklaring van Femke Halsema, Duyvendak zelf en partijvoorzitter Henk Nijhof over de affaire.

 

 

 

Rosmalenaar rijdt in op meisje (15)

Een 35-jarige inwoner van Rosmalen is gisteren door de politie aangehouden voor poging tot moord. Hij wordt ervan verdacht een dag eerder een 15-jarig meisje uit Den Bosch opzettelijk te hebben aangereden. De Bossche politie heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Het meisje was door de man in de auto gevolgd. Vervolgens is zij om nog onduidelijke redenen door de man aangereden. Het slachtoffer is door de auto meegesleurd, waarna ze in een sloot belandde. Het meisje wist via een maïsveld te ontkomen. Ze liep bij het voorval enkele kneuzingen op. De man ging er vandoor en zijn auto is later in de omgeving van de aanrijding aangetroffen.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn de betrokkenen geen bekenden van elkaar.

Kassière zag Maddy in Amsterdam

Was Maddy in Amsterdam begin mei 2007? Dat is wat de wereld zich momenteel afvraagt. Op 13 juni 2007 deed Anna Stam aangifte bij de Amsterdamse politie omdat ze dacht dat Madeleine McCann in de feestwinkel was geweest waar ze werkt.

Dat gebeurde al ruim een maand eerder, maar pas toen de media zich op het verdwenen meisje stortte ging er een belletje rinkelen. Stam: "Maddy verdween op drie mei, een paar dagen later kwamen er mensen met een jong meisje in de zaak om pruiken en dergelijke te kopen. Ineens vroeg het meisje aan Stam"have you seen my mummy? "Ik wees naar achteren waar haar moeder was, waarop het meisje dat ze een vreemde was. Verder zei ze dat ze weggehaald was bij haar moeder en dat ze was weggehaald tijdens een vakantie. Ook zei ze dat ze maddy heette." 

Op acht mei 2007 barstte de mediahype los. Stam besloot in juni alsnog te doen aan haar burgerplicht. De camerabeelden waren toen al gewist, deze bleven een week bewaard. En hoewel het gezin met een creditcard wilde betalen moest het in de feestwinkel contant. Wel werd de kassarol bestudeerd en op 18 juni kreeg de Portugese politie de aangifte. De McCanns wisten niets van de aangifte. Pas sinds deze week bij het openbaar maken van het Maddy-dossier kwam het nieuws naar boven. Overigens noemde Madeleine zichzelf nooit Maddy maar gewoon Madeleine.

Jonge vandaal gepakt dankzij YouTube

Het leek Harm uit het Friese Engwierum zo stoer. Lekker raggen met zijn oude Golf II in een weiland bij een gaswinningslocatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Zijn kameraden filmden de driftkunsten van de Fries, en zetten hem op filmpjessite YouTube.

"Die jongens dachten waarschijnlijk niet dat ze iets strafbaars deden", luidt het vermoeden van politiewoordvoerster Yvonne Bijman. Het gras is echter totaal vernield.

De NAM deed in april aangifte van de vernieling. Stomtoevallig ontdekte het oliebedrijf het filmpje zelf op YouTube. Het was een koud kunstje om vervolgens de eigenaar van het voertuig te achterhalen, want het kenteken van de auto is duidelijk te zien.

Volgens Bijman is het uniek te noemen dat een dader van een strafbaar feit het filmpje zelf op internet zet. "De meeste zijn niet zo dom om dat te doen."

De Friese jongen heeft nu heel wat uit te leggen aan zijn vader.  De auto is namelijk niet van Harm, maar van zijn vader. Vaderlief krijgt dan ook een dezer dagen een rekening uit Assen op de mat, waar het hoofdkantoor van de NAM is gevestigd.

 


Smile! You're on YouTube!

'Kuyt te duur voor HSV'

Liverpool is nog altijd op zoek naar geld om de komst van Gareth Barry (Aston Villa) te kunnen financieren. Een verkoop van Dirk Kuyt aan Hamburger SV had hieraan bij kunnen dragen, maar de Duitsers zijn geschrokken van de vraagprijs van twintig miljoen euro.

The Daily Mail meldt donderdag dat HSV-trainer Martin Jol Kuyt graag naar Hamburg zou hebben gehaald. De Duitsers zijn echter niet bereid om de door Liverpool geëiste twintig miljoen euro te betalen.

Drie seizoenen geleden probeerde Jol de Katwijker ook al naar Tottenham Hotspur te halen, maar ook dat lukte niet. Intussen zijn The Reds er eveneens niet in geslaagd om middenvelder Xabi Alonso van de hand te doen, waardoor er nog te weinig budget is om Barry te kunnen aantrekken.

'FC Utrecht rondt vandaag transfer Skoubo af'

Morten Skoubo wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe centrumspits van FC Utrecht, zo meldt de Telegraaf. De 28-jarige Deen heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Domstedelingen over een driejarig contract. Utrecht hoopt Skoubo komende zondag te kunnen presenteren.

Met Skoubo heeft Utrecht dan eindelijk de broodnodige versterking voor de aanval binnen. Na het vertrek van Robin Nelisse, Kevin Vandenbergh en Giuseppe Rossini had de club uit de Domstad geen echte centrumspits meer.

Technisch directeur Piet Buter en financieel directeur Rob Venneman reizen donderdag naar Spanje af om met Skoubo's huidige werkgever Real Sociedad de transfer definitief af te ronden. Het is de bedoeling dat Skoubo zondag, wanneer FC Utrecht in de Galgenwaard oefent tegen Wigan Athletic, gepresenteerd wordt aan het publiek.

De 28-jarige Skoubo scoorde in zijn vaderland Denemarken aan de lopende band voor FC Midtjylland en Brøndby IF. Zijn buitenlandse avonturen bij Borussia Mönchengladbach, West Bromwich Albion en Real Sociedad waren echter een stuk minder succesvol.

Pennant gewild object in Premier League

Jermaine Pennant kan een nieuwe club aan zijn lijstje geïnteresseerde clubs toevoegen.

Ditmaal heeft West Ham United interesse getoond in de vleugelspeler van Liverpool. De 25-jarige Pennant moet Yossi Benayoun, Ryan Babel en Dirk Kuijt voor zich dulden op de jacht naar een basisplaats bij zijn huidige werkgever.

Niet alleen West Ham hengelt naar de diensten van de flankaanvaller. Ook Aston Villa, Portsmouth en Blackburn Rovers zouden lonken naar de Engelsman. Newcastle United zou volgens Engelse media zelfs al een bod hebben uitgebracht.

Owusu-Abeyie naar Birmingham City

Quincy Owusu-Abeyie komt vanaf aankomend seizoen uit voor het Engelse Birmingham City. De club speelt in het Championship, het tweede niveau van Engeland.

De 22-jarige beweeglijke aanvaller wordt op deze manier verlost van zijn huidige club Spartak Moskou, waar hij op een zijspoor is beland. Eerst wordt de van origine Ghanese voetballer van de Russen gehuurd.

Quincy werd jarenlang als groot talent bestempeld, nadat hij in 2002 bij Ajax door Arsenal werd weggekocht. Bij de Engelsen kwam hij echter maar tot vijf invalbeurten. Het Wereldkampioenschap voor nationale teams onder 20 was zijn redding.

Op dat kampioenschap speelde de jongeling zo goed dat hij de aandacht trok van enkele grote Europese clubs, waaronder Spartak Moskou. De transfer die volgde zou hem, zo blijkt nu, niet veel plezier doen.

Het 'talent' kost Birmingham City 2,5 miljoen euro, zo meldt de club op haar officiële site, maar als de club Quincy definitief over wil nemen, moet het nog eens drie miljoen euro neertellen.

Afellay moet PSV vijftien miljoen opbrengen

PSV wil geld zien voor haar groeibriljant Ibrahim Afellay. VI wist gistermiddag naar buiten te brengen dat er moet worden getipt aan de vraagprijs van vijftien miljoen euro, eerder mag hij niet weg.

Afellay staat op het verlanglijstje van diverse Europese topploegen, waaronder AS Roma, maar die hebben zich nog niet gemeld. Bij de Romeinen wordt de aanvallende middenvelder gezien als opvolger van Alberto Aquilani, die hoogstwaarschijnlijk verkast naar Juventus.

De Eindhovense club laat hun beloftevolle speler echter niet zomaar vertrekken, aangezien Jefferson Farfan (Schalke '04) en Ismaïl Aissati (Ajax) bij PSV ook al tot het verleden behoren. De vijftien miljoen euro móet worden betaald, anders mag Afellay niet vertrekken.

De spelmaker zou zelf echter wel willen verkassen, aangezien hij het transferbeleid van de Eindhovense club hekelt. Directeur Jan Reker meldt dat AS Roma zich nog niet heeft gemeld. "Van Roma hebben wij niets gehoord. En mochten ze iets willen, dan moeten ze zich bij ons melden."

Anouk staat open voor Songfestival

Anouk Teeuwe is niet de meest voor de hand liggende kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Toch zou de zangeres een aanbod van de NOS niet onmiddellijk afslaan. "De enige reden waarom ik het zou overwegen is ter promotie van mijzelf", zei ze vanochtend in de radioshow van Giel Beelen op 3FM.

Een eventuele finaleplaats in de Europese zangcompetitie zou haar naamsbekendheid ten goede komen, redeneert de 33-jarige artieste. "Het is goed om jezelf te laten zien en je songs te laten horen", legde ze uit. "Het is alleen jammer dat het in zo'n show moet."

Vooralsnog heeft de NOS, die de Nederlandse deelname aan het Songfestival organiseert, geen interesse getoond. "Ik ga eerst wachten of ik überhaupt een uitnodiging krijg en dan ga ik er heel goed over nadenken."

Gisteren maakte Anouk bekend dat haar nummer 'Lost' morgenmiddag te horen zal zijn tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing. Norway's Got Talent-winnaar Erlend Bratland vertolkt het nummer.

Bioscoopplannen rond Geer & Goor

Goed nieuws voor mensen die maar geen genoeg kunnen krijgen van de poep- en piesgrappen van Geer & Goor, oftewel Gerard Joling en Gordon Heuckeroth: er zijn plannen om 'Over de Vloer'  naar het witte doek te brengen.

Gerard is benaderd door een producent die bezig is met een script. "Het lijkt me enig", zegt zanger. "Wel vraag ik me af of een aflevering van 45 minuten ook nog leuk is als je het over twee uur uitsmeert. Maar als de voorwaarden goed zijn wil ik het best doen. Maar Gordon moet ook nog gepolst worden."

Of Gordon nog wel zo blij is met zijn collega is nog maar de vraag. Toen Gordon onlangs zijn zoveelste vriendje aan de pers presenteerde hekelde Joling die aandachttrekkerij. "Ik ga ook niet elke verovering breed uitmeten in de pers. Hou het lekker voor jezelf denk ik dan, zeker als je elke twee weken een nieuwe vriend hebt. Er gebeurt bij mij ook genoeg in de slaapkamer, maar dat hoeft niet iedereen te weten." Wel liet Joling weten af en toe een leuke avond te hebben met Geert Hoes.



Enig! Poep- en piesgrappen.

Militairen Colombia verruilen FARC voor Taliban

Een groep Colombiaanse militairen zal zich niet langer bezighouden met het bestrijden van de guerrillabeweging FARC, maar de pijlen op de Taliban gaan richten. De regering in Bogotá is van plan troepen te gaan leveren voor de NAVO-missie in Afghanistan.

De Colombiaanse legerleider Freddy Padilla de León bevestigde tegenover de Colombiaanse radiozender Caracol dat een commissie naar Afghanistan is gereisd om te onderzoeken of Colombia kan bijdragen aan de NAVO-misssie. De Spaanse krant El País meldde vandaag dat Bogotá ongeveer honderd militairen wil leveren. Die zouden zich in 2009 moeten voegen bij de Spaanse troepenmacht die actief is in de provincie Badghis in het noordwesten van Afghanistan.

Meiden willen baby van Antilliaanse bendeleiders

Het je laten bezwangeren door een (Antilliaanse)bendeleider raakt onder Nederlandse meiden in Hellevoetsluis steeds meer in zwang. Want wie wil er nou geen er nou geen mooi getint kindje?, zo lijken de lokale jonge meiden daar te denken, schrijft vandaag het AD. Bovendien krijgen de meiden als ze bezwangerd zijn ook meer aanzien, stellen de tienermoeders zelf. Je bent immers de moeder van zíjn kind.

Ondanks dat concrete cijfers ontbreken, spreken deskundigen over een ''verontrustende modetrend''. Woonmaatschappelijk werker Nicko van Straaten legt uit: ''Nederlandse meisjes van een jaar of 15, 16 die hangen rond groepen Antilliaanse jongeren. Ze zijn compleet onder de indruk van die stoere gozers. Ze bieden zichzelf aan. Vergelijk het maar met de trend onder de Nederlandse meiden van vroeger. Toen rees jouw ster ook als je de populairste jongen of meisje van de klas aan de haak had geslagen.''

Ervaringsdeskundige Tamara Schilthuizen weet er alles van. De nu 28-jarige Hellevoetsluise liet zich zelf zeven jaar terug door een Antilliaan bezwangeren. ''Als je van een stoere, populaire Antilliaanse man zwanger raakt, dan heb je het gemaakt als meisje. Dan kun je zeggen ‘ik ben zwanger van hém’. Je bent dan nummer 1 en niet nummer 3 of 4 voor zo’n jongen. Het geeft je aanzien; je bent immers de moeder van zijn kind. In de klas heb je het ook helemaal gemaakt.''

Tamara baalt er wel van dat Antilliaanse mannen vaak in een kwaad daglicht worden gesteld. ''Ik weet dat Antilliaanse mannen bekend staan als niet erg betrouwbaar, maar ik zie dat die jonge meisjes daar overheen stappen. Ze klagen er een dag over, maar de andere dag zie ik ze toch weer bij zo’n jongen staan in het winkelcentrum. Bovendien, die meisjes willen het zelf. Ze kunnen altijd zelf beslissen of ze van hem zwanger willen raken.

Maatschappelijk werker Gerswhin Bonevacia van het ID-plein ziet de trend ook: ''Je ziet dat meisjes bewust zwanger raken van een populaire groepsleider om erbij te horen. Ze proberen hem dan ook vaak te binden, maar dat lukt niet. Voor de groepsleden werkt het krijgen van zoveel mogelijk kinderen bij zoveel mogelijk vrouwen statusverhogend. In sommige groepen komt dat zeker voor. Het is stoer op om je 20ste, 22ste te zeggen dat je zes kinderen bij zes verschillende vriendinnen hebt. De vrouw draait voor de zorg op.’’

Deskundigen zien overigens wel dat de jongens de afgelopen jaren steeds trotser zijn geworden op hun kinderen, maar ze bemoeien zich nauwelijks met de opvoeding. ''Je hebt echt McDonald’s-momenten, dat zijn de dagen dat pa er helemaal voor zo’n kindje is. Meisjes vinden het in het begin nog leuk, maar als die kinderen een jaar oud zijn, dat is het nieuwe ervan af, dumpen ze hun baby bij oma en gaan ze weer feesten en hangen.’’

Met dank aan FIGJAM voor de submit.

Chrono Trigger begin 2009 naar Europa

RPG-fans hebben er 14 jaar op moeten wachten, maar begin 2009 is het dan zover. Dan komt Chrono Trigger DS, de remake van de in 1995 uitgekomen SNES-game, naar Europa. John Yamamoto, CEO en voorzitter van Square Enix, gaf aan erg blij te zijn dat ook Europese en andere PAL-gamers de klassieker kunnen gaan spelen. De game heeft de harten van velen veroverd en hij hoopt dan ook dat een geheel nieuw publiek keer op keer zal terugkeren naar de wereld van Chrono Trigger.

It gives me great pleasure to see CHRONO TRIGGER being released in Europe and the PAL territories. With its ground breaking story and gameplay, this epic RPG with multiple endings has already won the hearts of many fans and I hope it delights a whole new audience of players into revisiting the CHRONO TRIGGER world time and again.





Koperdiefstal hindert treinverkeer

Het treinverkeer op het traject Bergen op Zoom en Goes is opnieuw ontregeld door diefstal van koper aan de bovenleidingen. Dat heeft een woordvoerster van ProRail vanochtend laten weten.

Inmiddels is een begin gemaakt met de herstelwerkheden en is er beperkt treinverkeer mogelijk over een spoor. Het is nog onbekend hoelang de vertraging gaat duren.

Afgelopen maandag lag het treinverkeer op hetzelfde traject ook een groot gedeelte van de dag stil vanwege herstelwerkzaamheden aan het spoor. Ook toen was koperdiefstal aan de bovenleidingen de oorzaak.

Rogge: Laat voetballers in Peking

Voorzitter Jacques Rogge van het Internationaal Olympisch Comité heeft voetbalclubs opgeroepen hun spelers toch te laten deelnemen aan de Olympische Spelen. "We doen een beroep op de clubs de spelers niet terug te trekken en hen toe te staan hun olympische dromen waar te maken", aldus Rogge.

Het internationaal sporttribunaal CAS besloot woensdag dat voetbalclubs niet verplicht zijn hun spelers af te staan voor de Spelen. Daardoor kan FC Barcelona bijvoorbeeld Lionel Messi terugroepen uit Peking. De Catalaanse club verzette zich tot het laatste moment tegen het vertrek van de sterspeler naar China.

FIFA-preses Joseph Blatter zei donderdag dat het besluit van het CAS het toernooi op de Spelen kan ruïneren. "Ik ben teleurgesteld, ik begrijp deze uitspraak niet", aldus Blatter. "Als deze regel geldt voor alle spelers hier, dan hebben we geen olympisch toernooi."

Barcelona bereidt zich op dit moment in New York voor op het nieuwe seizoen. Trainer Josep Guardiola liet tijdens het trainingskamp van zijn ploeg in de Verenigde Staten weten dat hij zo snel mogelijk contact met Messi zal opnemen. De olympische voetbalploeg van Argentinië speelt donderdag al tegen Ivoorkust. Het is nog steeds onduidelijk of Messi dan meespeelt.

De selectie van het Nederlande olympische voetbalelftal blijft voorlopig ongewijzigd. Zoals het er nu naar uitziet, eist geen enkele club een speler van de formatie van bondscoach Foppe de Haan per direct op. Oranje speelt vanmiddag vanaf 13.45 uur tegen Nigeria.

Forse winstdaling (58%) bij Aegon

De verzekeraar Aegon heeft de nettowinst in het tweede kwartaal met 58 procent zien dalen naar 276 miljoen euro. Dat kwam vooral door lagere winsten op beleggingen en hogere afschrijvingen. Dat meldde Aegon gisteren.

In het tweede kwartaal waardeerde Aegon 98 miljoen euro voor belastingen af. Van dat bedrag had 57 miljoen euro betrekking op de kredietportefeuille in de Verenigde Staten. Hiervan werd 41 miljoen euro afgeboekt op zogenoemde subprime-hypotheken. De Amerikaanse aandelenportefolio werd 26 miljoen euro minder waard. Het resterende bedrag betreft "overige afwaarderingen", aldus Aegon.

Ubisoft klaagt productiebedrijf van Assassin's Creed aan

Softwarepiraterij wordt steeds minder gewaardeerd door gameontwikkelaars. Klaagden eerder Nintendo en Capcom al het bedrijf aan dat de R4 voor de Nintendo DS had ontwikkeld, ditmaal stapt Ubisoft naar de rechter om geld te krijgen van Optical Experts Manufacturing. In april bracht Ubisoft de game Assassin's Creed naar de PC en Optical Experts was ingehuurd om de game te produceren. Zes weken voor de game uitkwam was deze vervolgens al te vinden op het internet, volgens Ubisoft de schuld van de producent. Deze zou verscheidene veiligheidseisen niet in acht hebben genomen.

Ubisoft claimt dat ze heeft uitgezocht waar voor het eerst de game online te vinden was en dit spoor heeft ze geleid naar een medewerker van OEM. Vervolgens werd in zijn huis een exemplaar van de game aangetroffen, al staat in de aanklacht niet wanneer dat was.

De gevolgen van de beschikbare download waren niet mals. Waar de game door 700.000 Amerikanen gespeeld werd door hem illegaal te downloaden, kochten slechts 40.000 hem. Dat was niet het enige probleem volgens Ubisoft. In de versie die op het internet verscheen zat een opzettelijke bug, maar door de vele negatieve kritiek die daar uit voortvloeide, men wist niet dat het opzettelijk was, heeft het bedrijf imagoschade opgelopen. Ubisoft eist nu $10 miljoen aan schadevergoeding voor contractbreuk en nalatigheid.

Honderden huizen verwoest door beving Sumbawa

Enkele honderden huizen zijn verwoest of beschadigd door een zware aardbeving donderdagmorgen vroeg op het Indonesische eiland Sumbawa. Zeker vier mensen raakten gewond.

Dat hebben de Indonesische autoriteiten laten weten. Volgens het Indonesische meteorologisch instituut had de beving een kracht van 6,6 op de schaal van Richter. Het Amerikaanse geologische centrum USGS meldde later 5,7.

Het epicentrum van de beving lag ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Sumbawa. Na de beving zijn meerdere naschokken waargenomen.

Puberfilm krijgt wereldpremière in NL

De puberfilm Wild Child beleeft volgende week donderdag zijn wereldpremière in Nederland. Dat heeft distributeur Universal Pictures International gemeld. Nederland is het eerste land ter wereld waar de komedie te zien zal zijn. De hoofdrol in de film wordt vertolkt door Emma Roberts, het nichtje van Hollywood-ster Julia Roberts.

Wild Child vertelt het superoriginele verhaal over een rijke, rebelse zestienjarige puber (Roberts) die van haar vader naar een strenge Engelse kostschool moet. Daar doet zij vervolgens uit alle macht haar best om weer naar huis gestuurd te worden. Uiteraard leert het meisje waardevolle levenslessen. Het scenario is van Lucy Dahl, de dochter van de overleden Britse schrijver Roald Dahl. De film, die vanaf volgende week in meer dan vijftig Nederlandse bioscopen draait, is pas komend najaar in de Verenigde Staten te zien.



Wildchild: lekker origineel!

Vliegtuigen KLM minder vol in juli

Air France-KLM heeft zijn passagiersvervoer in juli met 1,8 procent zien stijgen bij een 3,9 procent hogere capaciteit. De vliegtuigen van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij zaten vorige maand gemiddeld voor 84,4 procent vol, een afname met 1,8 procentpunt ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar.

Dat maakte Air France-KLM donderdag bekend. Het bedrijf zag ook de beladingsgraad van zijn vrachttoestellen afnemen, met 3,3 procentpunt tot 62,1 procent. De capaciteit bij de vrachttak steeg met 1 procent terwijl het goederenvervoer met 4,1 procent daalde. Vorige maand liet de KLM al weten dat ze de dupe zijn van de vliegtax.

This is Vegas verschijnt niet meer in 2008

Helaas voor de mensen die hoopten dit jaar nog hun gok-imperium wilde opbouwen in Las Vegas, Midway heeft bekend gemaakt dat de game is uitgesteld naar 2009. Waarom de game deze herfst niet meer uitkomt heeft het bedrijf niet aangegeven. Volgens Matt Booty, CEO van Midway, heeft het bedrijf de beste line-up voor de feestdagen in jaren. Of het er dan ook mee te maken heeft dat Midway niet te veel tegelijk wil lanceren, of de game gewoon niet af is, is niet duidelijk.

Midway is berucht geworden voor het uitstellen van games. Vorig jaar leed het bedrijf al flinke extra verliezen, doordat grote games zoals Unreal Tournament III, maar niet uitgebracht werden. Uiteindelijk moest de ontwikkelaar in 2007 daardoor vooral teren op de John Woo actiegame Stranglehold, die hoewel hij goed verkocht, ook de financiële resultaten niet kon redden.

In This is Vegas begin je als kleine crimineel in het grote Vegas. Je krijgt te horen dat een rijke man Vegas wil ombouwen tot familiestad, en daar zit je niet op te wachten. Gok, gooi feesten, verhandel drugs en bouw je eigen casino, dit alles om Sin City in zijn originele staat te behouden.

Rennen, springen en klauteren in Prince of Persia screenshots

Na het afsluiten van de Sands of Time-trilogie vond Ubisoft het weer eens tijd voor een nieuw verhaal en een nieuwe Perzische prins. Hoewel de hoofdrol dit keer niet door een echte prins vervuld zal worden, zal de gameplay er niet anders om worden. Het wordt weer rennen, springen, klimmen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.








Met Prince of Persia gaan we terug naar het oude Perzië, naar een tijd waarin de oerkrachten van licht en duister met elkaar strijden om heerschappij over de wereld. Ormazd, de god van het licht, is in oorlos met zijn broer Ahrima, de god van de duisternis. Onze "prins" komt net aan als de Tree of Life wordt vernietigd, waardoor al het leven op aarde wordt bedreigd. De prins moet samenwerken met Elika om het land te redden van de Corruption.

Bush uit 'intense bezorgdheid' over rechten China

De Amerikaanse president George W. Bush heeft donderdag in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn "intense bezorgheid" geuit over de mensenrechtensituatie in China. Ook zei hij zich zorgen te maken over het gebrek aan religieuze vrijheid in het gastland van de Olympische Spelen.

"De Verenigde Staten geloven dat de bevolking van China de fundamentele rechten verdient waar alle mensen recht op hebben", aldus Bush. "Amerika staat sterk tegenover de detentie van politieke dissidenten, pleitbezorgers van de mensenrechten en religieuze activisten."

Bush benadrukte in zijn speech dat zijn kritiek niet bedoeld is om de Chinese overheid tegen zich in het harnas te jagen. "We spreken ons niet uit om de Chinese leiders te irriteren, maar omdat vertrouwen in de bevolking de enige weg voor China is om zich volledig te ontwikkelen", aldus de president.

Vrijdag reist Bush naar Peking om de Spelen bij te wonen.

'Overleden geleerde was antraxmoordenaar'

Een Amerikaanse geleerde die vorige week zelfmoord pleegde heeft volgens de Amerikaanse autoriteiten de antraxbrieven verstuurd waardoor in de periode na de aanslagen van 11 september 2001 vijf mensen overleden en zeventien ziek werden.

Bruce Ivins, een wetenschapper in dienst van defensie, pleegde vrijdag zelfmoord toen de politie op het punt stond hem te arresteren. De FBI gaf woensdag een grote hoeveelheid onderzoeksgegevens vrij waaruit volgens de dienst blijkt dat Ivins in zijn eentje opereerde. Zo zou hij als enige hebben beschikt over de zeer pure vorm van antrax die bij de aanslagen werd gebruikt en die herkenbaar is aan bepaalde genetische mutaties. De onderzoekers zeggen ook de enveloppen waarin de poederbrieven werden verstuurd naar zijn laboratorium te hebben kunnen traceren.

"We betreuren het dat we niet in de gelegenheid zullen zijn om het bewijs aan een jury te presenteren", zei officier van justitie Jeffrey Taylor op een persconferentie.

Uit het bewijsmateriaal blijkt dat Ivins vervalste antraxmonsters naar de FBI stuurde, probeerde collega's verdacht te maken en niet kon of wilde verklaren waarom hij ten tijde van de aanslagen vaak tot 's avonds laat in zijn laboratorium was gebleven. Een ander verdacht gegeven is dat hij zich begin september 2001, enkele weken voordat de eerste antraxbrief op de post ging, had laten vaccineren tegen antrax en gele koorts. Verder waren er inhoudelijke overeenkomsten aan te wijzen in e-mails die hij vlak voor de aanslagen verstuurde en de boodschappen in de poederbrieven. Hij stuurde de brieven naar personeel op Capitol Hill en nieuwsmakers in New York en Florida.

In de verslagen van het onderzoek worden twee motieven aangestipt voor Ivins gedrag. In het ene geval zou de briljante geleerde beoogd hebben aandacht te trekken voor een vaccin dat hij had helpen ontwikkelen en in het andere zou hij het als katholieke antiabortusactivist begrepen hebben gehad op twee katholieke parlementsleden die er een liberaler standpunt op nahielden.

Uit de documenten komt in elk geval het beeld naar voren van een zeer getroebleerd persoon met een gespleten persoonlijkheid. Volgens een van de documenten had hij tegen een medewerker gezegd dat hij soms ongelooflijk paranoïde ideeën en waanvoorstellingen had en bang was zichzelf niet in de hand te kunnen houden.

Een medewerkster van een bureau waar Ivins onder behandeling was onthulde vorige week dat ze zo bezorgd was over zijn gedrag dat ze de rechter had gevraagd hem te verbieden bij haar in de buurt te komen.

Terwijl de FBI woensdag de nabestaanden van de antraxslachtoffers op de hoogte stelde van de resultaten van het onderzoek en het voornemen van de FBI de zaak te sluiten, werd een herdenkingsdienst voor Ivins gehouden bij USAMRIID in Fort Detrick, de geheime overheidsinstelling waar hij de laatste achttien jaar werkte.

Het instituut houdt zich bezig met verdediging tegen biologische wapens. Ivins was mede-auteur van verschillende wetenschappelijke artikelen over antrax en ontving in 2003 de hoogste eer voor burgerpersoneel van het Amerikaanse ministerie van defensie voor zijn hulp bij het produceren van een vaccin tegen de dodelijke bacterie.

Wachttijden creche 4 jaar

Wie in een vinexwijk woont, zwanger is of wil worden en na de geboorte van de kleine weer wil gaan werken, kan maar beter meteen kinderopvang regelen. Voor ouders in vinexwijken is het namelijk vrijwel onmogelijk geworden om nog kinderopvang te regelen. De vraag naar opvang is vele malen groter dan het aanbod door geboorte-explosies, maar er zijn slechts weinig ondernemers in de kinderopvang die durven te investeren.

Steeds vaker komen wachtlijsten van vier jaar voor het kinderdagverblijf voor. Met name in kinderrijke buurten in onder andere Leidsche Rijn, Almere en de wijk Zuiderburen in Leeuwarden is het bijna onmogelijk kinderopvang te vinden.
Volgens Ben Schnieders van de Branchevereniging voor Ondernemers in de Kinderopvang is het tekort aan kinderopvang ontstaan door het politieke klimaat. "In nieuwbouwwijken moet alles van de grond af opgebouwd worden met hoge aanloop- en investeringskosten. En dat terwijl het kabinet stelt de eigen bijdrage van de ouders te willen verhogen en de vergoeding te bevriezen of te verlagen. Ondernemers zijn bang dat daardoor straks de vraag minder wordt."

Gjalt Jellesma van Boink, Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang, zegt dat het probleem ligt bij het gebrek aan visie van de ondernemers. "Een nieuwbouwwijk wordt gekenmerkt door een hoos aan kinderen, waarna het weer wat terugzakt en er minder vraag is naar kinderopvang. Ondernemers zijn vooral bang voor die periode, waardoor ze nu de gok niet wagen. Waarom experimenteren ze niet meer met tijdelijke kinderopvangcentra die daarna opgaan in bijvoorbeeld buitenschoolse opvang?"

Volgens het ministerie van Onderwijs stonden er begin dit jaar 23.100 kinderen op de wachtlijsten voor de kinderopvang. Deze wachtlijsten moesten verkort worden, waarvoor 29 miljoen euro beschikbaar gesteld werd. Volgens verschillende organisaties zijn de problemen rond de kinderopvang echter niets verbeterd, juist alleen verergerd.

Doden bij helikopterongeval Californië

Mogelijk negen personen zijn gisteren om het leven gekomen bij een ongeval met een helikopter in de Amerikaanse staat Californië. Het toestel met twee piloten vervoerde elf brandweerlieden.

De andere vier inzittenden zouden het neerstorten van het toestel hebben overleefd. Zij liepen zware brandwonden op, meldden Californische media.

De helikopter brandde totaal uit. De oorzaak van het ongeluk was nog onbekend.

Het toestel stortte neer in een berggebied bij het Noord-Californische Redding. De brandweer bestrijdt daar de laatste restanten van een bosbrand die daar weken woedde.

Ongeluk met kind op boerderij komt vaak door werk

Ongelukken op boerderijen met tieners komen vaak door werk dat voor hen verboden is of alleen onder toezicht mag, zoals rijden op een trekker of werken met machines. Jaarlijks belanden zo'n 130 kinderen van 14 tot 18 jaar in het ziekenhuis door een ongeval op een agrarisch bedrijf.

De helft is werkgerelateerd. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Arbeidsinspectie donderdag publiceert. De inspectie van het ministerie van Sociale Zaken noemt het onaanvaardbaar dat kinderen vaak werk doen dat voor hen is verboden. Daarom gaat ze hierop extra scherp letten met de Algemene Inspectiedienst van het ministerie van Landbouw. Deze bezoekt jaarlijks tienduizenden agrarische bedrijven.

Ook gaat de Arbeidsinspectie met de agrarische sector bekijken hoe de situatie kan worden veranderd op boerderijen. Voorlichting door de sector heeft volgens de inspectie blijkbaar niet geholpen. Kinderen van 14 en 15 jaar mogen helemaal niet rijden op een trekker of werken met gevaarlijke machines en 16- of 17-jarigen mogen dat alleen onder toezicht.

In totaal worden elk jaar circa 380 kinderen, ook kleine, op de spoedeisende hulp behandeld na een ongeluk op een boerderij. Jaarlijks vallen bij ongevallen met kinderen op een agrarisch bedrijf drie tot vijf doden. Dat aantal is sinds 2001 vrijwel gelijk. Kinderen worden vaak overreden door een tractor.

Weer arrestatie voor moord op Franse studenten

De Britse politie heeft een zevende verdachte aangehouden voor de brute moord op twee Franse studenten eind juni. Dat heeft de politie dinsdagavond laat bekendgemaakt.

De verdachte is 19 jaar oud en werd aangehouden in Margate, 95 kilometer ten oosten van Londen. Eerder stelde de politie twee andere mannen ook al in staat van beschuldiging wegens de moorden. De rest van de verdachten is weer op vrije voeten.

De lichamen van de twee 23-jarige Franse studenten werden vastgebonden aangetroffen in een uitgebrande flat. Een lijkschouwer telde in totaal meer dan 240 steekwonden op de beide lichamen.

Onderzoek brandstichting Haagse kerk

In een kerkgebouw in Den Haag is vannacht waarschijnlijk brand gesticht. Er vielen geen gewonden en de brandweer wist brandschade te voorkomen, meldt de hulpverleningsregio Haaglanden. Wel is er rookschade.

De pastoor maakte rond 01.00 uur nog een laatste ronde toen hij de brand achterin de kerk ontdekte, op een plek waar oude biechtstoelen en banken waren opgeslagen. Toen de brandweer arriveerde stond de kerk vol met rook. De brand was na anderhalf uur onder controle.

De laatste kerkdienst in het gebouw aan de Grovestinstraat werd in december gehouden. Het gebouw moet volgende maand leeg worden opgeleverd aan een woningbouwvereniging, waarna het zal worden verbouwd voor een andere bestemming. In de kerk stonden juist materialen om te verhuizen naar een kerk aan de Leyweg. De recherche onderzoekt de zaak.

Homomilitairen boos op Van Middelkoop

Homoseksuele militairen voelen zich "zeer gekwetst" omdat zij zaterdag niet in uniform deel mochten nemen aan de botenoptocht van de Gay Pride in Amsterdam. Dat meldt de Gaykrant vandaag.

In een open brief aan minister Eimert van Middelkoop (Defensie) vragen de oprichter en oud-voorzitters van de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK) om nadere uitleg over dit besluit van staatssecretaris Jack de Vries. De Vries stelde dat een uitbundig feest als de Gay Pride niet past bij de waardigheid van het uniform. De SHK begrijpt niet waarom de Amsterdamse politie wél in uniform aan de Gay Pride kon deelnemen, maar homoseksuele militairen niet.

"Uw afweging staat haaks op die van uw voorgangers en verhoudt zich niet met uw uitlatingen naar de samenleving waarin u het bij voortduring heeft over het positief stimuleren van het diversiteitbeleid binnen Defensie", stellen de schrijvers van de brief. "Het signaal dat u afgeeft aan het wat minder homovriendelijke deel van uw mannen en vrouwen is niet mis te verstaan."

De schrijvers memoreren het feit dat vorig jaar staatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie en twee generaals in uniform meeliepen tijdens de Roze Zaterdag om homoseksuelen bij Defensie publiekelijk te steunen. Oppositiepartijen VVD en D66 vroegen eerder deze week ook om opheldering over de uitlatingen van De Vries en Van Middelkoop over de Gay Pride.

Geile boodschappen (2)

"Wat zullen we vandaag eens eten?" vroeg ik me af, terwijl ik het boodschappenkarretje tussen de geparkeerde fietsen door naar de ingang van de supermarkt duwde. Het biologisch groentepakket bevatte deze week prei, groene bloemkool, zomerbietjes, sla, andijvie en kerstomaatjes.
Ik koop nooit groente en fruit bij de supermarkt, dus die deernes achter de kassa zullen zich vast wel eens afvragen hoe ongezond ik leef. Niet dat het me wat kan schelen, overigens.
Nou ja, bij één kassameisje maak ik een uitzondering. Bij háár kan het me wél wat schelen wat ze van mij denkt.

Helft kiezers is aandacht voor Obama beu

Barack Obama mag dan het frisse nieuwe gezicht zijn bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen dit jaar, bijna de helft van de stemgerechtigden in de Verenigde Staten is alle aandacht voor de Democratische kandidaat nu al beu. Dat blijkt uit peilingen door het onpartijdige onderzoeksbureau Pew, dat gisteren werd gepubliceerd.

Volgens Pew vindt 48 procent van de ondervraagden dat ze te veel horen over Obama. Slechts 26 procent zegt hetzelfde over de Republikeinse tegenstrever van Obama, John McCain. Van de Republikeinen is tweederde de berichtgeving over Barack Obama zat. Bij de Democraten is dat aandeel eenderde.

Bijna vier op de tien Amerikanen vinden dat er te weinig aandacht wordt besteed aan McCain.

Frankrijk overweegt vet-tax

Kazen, gebak, foie gras... Voor wie een beetje op zijn gewicht wil letten is de Franse keuken vaak een 'guilty pleasure'. Nu ook Franse kinderen steeds vaker te kampen hebben met overgewicht bindt de overheid de strijd aan met vet.

Het nieuwste middel in die strijd is een vet-tax, een extra belasting op voedsel dat bijzonder veel vet, zout of suiker bevat. Het rapport van een onderzoek naar de effecten van zo'n maatregel, dat nog geheim was, lekte uit en werd gisteren gepubliceerd door de krant Les Echos. De sociale en financiële inspectiediensten die het onderzoek hebben uitgevoerd stellen voor de voedselbelasting van 5,5 procent op te hogen tot 19,6 procent voor ongezond eten.

Het rapport bevat, zo blijkt, nogal wat onduidelijkheden. Zo is het de vraag of de belastingverhoging ook geldt voor de stukken brie, roquefort en andere kazen die de Fransen zo graag op de markt kopen en voor de eclairs van de bakker op de hoek, of dat het alleen gaat om het extra belasten van junkfood. Zolang dat niet bekend is, is ook niet duidelijk hoeveel geld de maatregel zou opleveren.

Een deel van de opbrengst zou overigens worden aangewend om financiële tekorten in de Franse gezondheidszorg aan te zuiveren.

Neukend stel Tholen trekt kijkers

Een minnekozend stelletje is gisterenmiddag in Tholen van dichtbij gadegeslagen door een berg nieuwsgierigen. Een omstander maakte zelfs foto's van de openbare vrijpartij als bewijs voor de opgetrommelde agenten. De politie laat desgevraagd weten dat de kiekjes op verzoek van het exhibitionistische koppel zijn gewist van de digitale camera.

Het tweetal kon zich nog een beetje fatsoenlijk aankleden voordat zij voor hun daad op de afgelegen Oesterdam gestraft werden met een bekeuring, laat de politie weten. Die kan overduidelijk wel de lol inzien van het tafereel. Zo zou er flink wat speurwerk voor nodig zijn geweest om het koppel te vinden. Ook kregen ze een bekeuring 'om te delen'. "Ze deelden tenslotte wel meer."

VS beloonden arrestatie Karadzic

Washington heeft de 5 miljoen dollar betaald die was uitgeloofd voor de informatie die zou leiden tot de arrestatie van de voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic. De Amerikaanse regering maakte het bedrag over aan een anonieme rekening op de Britse Maagdeneilanden.

Dit meldden Servische media. Het geld zou op 23 juli zijn gestort, twee dagen nadat het nieuws over de arrestatie van Karadzic bekend werd gemaakt. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zette eind jaren negentig ook geld op de hoofden van de Joegoslavische leider Milosevic en de Bosnisch-Servische generaal Mladic.

Heavy Rain laat zich eindelijk weer eens zien

Heavy Rain was een van de titels die in 2006 de meeste indruk maakte. Nog steeds wordt er veel gespeculeerd over deze PlayStation 3-titel van de makers van Fahrenheit.

Vandaag is er dan eindelijk nieuw beeldmateriaal, er zijn zes screenshots naar buiten gebracht. Op de screenshots zien we een vrouw op een motor rijden, en op latere screenshots zien we het met regen bespetterde gezicht van deze vrouw. Ook zien we een dikke man gevaarlijk zwaaien met een mes, en weer eens een close-up van een stel ogen.



Alonso: "Weinig verbetering in 2009"

Renault strijdt dit jaar niet mee om de hoofdprijzen in de Formule 1 en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso denkt dat dit ook volgend jaar niet het geval zal zijn.

"Ik denk dat het moeilijk gaat worden, ondanks dat er volgend jaar compleet nieuwe regels gelden, die voor een andere pikorde kunnen zorgen," aldus Alonso in een gesprek met de Spaanse radiozender Cadena Ser. "Ik heb echter nog nooit een auto gezien die het ene jaar in de middenmoot meerijdt, en het volgende jaar het hele veld verslaat."

"Dit soort dingen gaan stap voor stap. Wat onze problemen ook mogen zijn, we zullen hard moeten werken om dichterbij de voorste teams te komen. Ik denk echter dat dat heel erg moeilijk gaat worden," aldus de Spanjaard die achtste in de WK-stand is en onderdeel is van vele speculaties over zijn toekomst in de Formule 1.

World of Warcraft start 'Recruit a friend campaign'

Blizzard is gestart met een speciale 'recruit a friend' campaign voor World of Warcraft, welke spelers beloont met exclusieve mounts en EXP. Spelers hebben de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen voor een trial-account van 30 dagen. Als deze vriend vervolgens overgaat naar de volledige versie en 60 dagen aan speeltijd koopt, dan krijgt je een nieuwe exclusieve mount; de Zhevra welke, zoals de naam al doet vermoeden, op een zebra lijkt.



Naast deze mount krijg je ook nog de mogelijkheid om elkaar eens per uur te op te roepen, en je zult je vriend een gratis level kunnen geven. Ook zul je drie keer meer experience vergaren als je samen met deze vriend speelt. Het lijkt erop dat Blizzard wanhopig op zoek is naar nieuwe spelers. Voor meer informatie over deze nieuwe functie, kun je terecht op de support pagina van Blizzard.

Bungie: ''We kunnen veel leren van Call of Duty 4''

Bungies Hoofd AI programmeur Damian Isla heeft gezegd dat Bungie veel kan leren van Call of Duty 4. Sprekend over de rivaliteit op Xbox Live tussen de twee games zei Damian dat hij een groot fan is van Call of Duty 4 en dat Bungie veel kan leren van de gescripte scenes die Infinity Ward gebruikt om het verhaal over te brengen. Hij is erg onder de indruk hoe die momenten echt gezien worden door de spelers en zo de singleplayer vormen. Verder geeft hij aan dat het experience systeem ook iets was waar ze goed op gelet hebben.

"We have a lot to learn from their success too, they did some very innovative things to keep people going and their experience-rewards system was something that we paid a lot of attention to,"

"I think it's a great game and single player obviously is fantastic... they did a hell of a job with their set pieces, of scripting certain moments that they were really sure the player was going to actually see and experience first hand. The way that they use those moments to craft the player experience...Halo has a lot to learn from."

Peter Moore knock-out geslagen door Kim Kardashian

Electronic Arts komt later dit jaar met de cartoony boksgame Facebreaker. In deze game krijg je de mogelijkheid om door middel van een foto je eigen bokser aan te maken. Op deze manier kun je dus met jezelf spelen (nee, niet op die manier) en kun je, mits je een foto hebt, die vervelende klasgenoot/college eens stevig in elkaar rossen. Blijkbaar zijn ze bij EA Sports niet heel blij met Peter Moore, want in een filmpje waarmee deze mogelijkheid gepromoot wordt, gaat Moore KO door actrice Kim Kardashian.

Met Facebreaker kiest het ontwikkelteam van Fight Night Round 3 voor de wat minder serieuse kant van het boksen. Met volledige over de top karakter en bewegingen moet de game zowel de hardcore boksfan als de meer casual gamer aanspreken. Om het online allemaal extra leuk te maken kun je je eigen foto uploaden die dan geconverteerd wordt naar een gezicht voor in de game. Zo kun je je agressie kwijt op je eigen vrienden.

Metal Gear Solid 4 zorgt voor flinke omzetstijging bij Konami

Dat de lancering van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots een positieve invloed zou gaan hebben op de financiële resultaten van publisher Konami lag vrij voor de hand. Dat de omzet van het bedrijf ruim zou verdubbelen was een leuke verrassing. In het eerste kwartaal van het huidige financiële boekjaar kende de uitgever een omzetstijging van 116% tot 70,8 miljard Yen (ongeveer €420 miljoen). De winst steeg ook met een nette 47% tot 5,66 miljard Yen (ongeveer €33,66 miljoen).

Dit alles kwam niet alleen door games, Konami doet nog veel meer in Japan zoals fitness. De omzet van de Entertainment divisie was 44,85 miljard Yen (ongeveer €266,71 miljoen), een stijging van 126%. Van de omzet van de gamesdivisie kwam 56,8% van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, niet heel verrassend met bijna vier miljoen verkochte exemplaren.. Voor het totale fiscale jaar verwacht Konami een omzet van 330 miljard Yen (ongeveer €1,96 miljard), waarbij een winst wordt gedraaid van 26 miljard Yen (ongeveer €154,61 miljoen).


Snake bracht een hoop geld in het laatje

Kleine systeem update Xbox 360 doorgevoerd

Mensen die nu hun Xbox 360 aanzetten zullen zien dat ze een update moeten downloaden. Helaas is dit niet de grote update waar we op wachten, maar slechts een kleine update die de service voorbereidt om te groeien in de toekomst. Er zal dus niets zichtbaars veranderd zijn na de update.

De grote update die het hele Dashboard zal veranderen en onder andere de Avatars toe zal voegen verschijnt later dit jaar.

Rare developer:"De 360 heeft zijn grens nog niet bereikt"

Gedurende de tijd dat een console op de markt is leren developers steeds beter omgaan met de hardware. Ze kunnen elk jaar weer meer uit een console halen dan in het begin werd aangenomen. Het zal dan ook voor velen niet als een verrassing komen dat Nick Burton, een senior software engineer bij Rare, in een interview met Videogamer 24/7 heeft aangegeven dat hij verbaasd is door wat er nu al allemaal mogelijk is op de Xbox 360.

Als je Burton vlak na de lancering van de 360 had gevraagd of de console een game als Banjo Kazooie aankon, dan had hij nee gezegd. Hij ziet verder ook de groei die de console doormaakt en weet dat de grafische grens nog verder gerekt kan blijven worden. De grens volgens Burton ligt dan ook bijna bij hoe creatief je bent en hoeveel fantasie je hebt. Al ziet hij ook wel in dat je voorlopig ook niet genoeg geheugen hebt om alles te kunnen, maar wat we nu zien is niet de limiet van de Xbox 360.

Even at the start of this generation, if you'd said to me, without actually me just looking at it and you were asking me off the cuff as a graphics programmer, could that happen, I'd have said no. And then you think, well, what's going to come next? You can still keep pushing it and pushing it and pushing it.

[...]

You're probably actually more bound maybe by art authoring and the amount of data throughput that, just the amount of memory you'd need, but I don't think 360 has reached its limit.

Als je het hele interview met Nick Burton wilt nalezen, dan kan je dat hier doen.

PS3-versie Bioshock krijgt extra moeilijkheidsgraad

Na het grote succes van Bioshock op de PC en Xbox 360, komt er deze herfst een versie uit voor de Playstation 3. Deze versie zal niet een simpele port zijn van de andere versies, maar zal unieke dingen bevatten. Zo was al bekend dat je nieuwe gebieden zal kunnen verkennen in de enge stad.

Nu is bekend geworden dat de PS3 een unieke moeilijkheidsgraad zal bevatten. Deze zal Survivor gaan heten en zal een stuk moeilijker zijn dan dat de game al is. Je zal zelf een stuk zwakker zijn, je vijanden een stuk sterker en je zal minder resources hebben. Ook zullen Vita-chambers in deze mode niet al je EVE terug geven als je dood bent gegaan, waardoor het geen goed idee is om dood te gaan.



Straks nog moeilijker

Team Ico: "Onze PS3-game nog niet in kritieke fase"

Team Ico zal in de nabije toekomst met een nieuwe Playstation 3 game komen. Zal het een Ico 2 worden? Of dan toch een Shadow of the Collosus 2? Of misschien iets heel anders? Iedereen speculeert er op los, maar niemand weet het. Dat Team Ico al druk bezig is wel duidelijk, al kan de release nog even op zich wachten.

Fumito Ueda van Team Ico heeft gezegd dat de game nog niet in de kritieke fase van de ontwikkeling zit. Ze zitten nog ver van de release af, en hebben daardoor nog geen last van tijdsdruk.

Production has not reached the critical stage. The company is very reasonable thanks to my achievements in the past. So, although I do get pressurised, that's not happened yet [on the current project], and that's something I feel gratitude for, that the company gives us the opportunity to focus by giving us time.

Er is nog steeds niets bekend over de nieuwe game, maar we weten in ieder geval dat ze er druk mee bezig zijn.

Quest for Booty op 21 augustus ook in Europa

Ontwikkelaar Insomniac Games heeft bekend gemaakt dat Ratchet & Clank: Quest for Booty in Europa op dezelfde dag zal verschijnen als in Amerika, namelijk 21 augustus. Wat de prijs zal worden is nog niet bekend, maar deze zal waarschijnlijk tussen de €10 en €15 liggen, aangezien de Amerikaanse versie $14,99 gaat kosten. Met het vervolg op Tools of Destruction zullen fans zich weer rond de vier uur kunnen vermaken met de avonturen van Ratchet & Clank.

Met Quest for Booty gaan we naar het moment vlak na Tools of Destruction. Clank is weg en Ratchet gaat op zoek naar zijn maatje. Na een vervelende samenloop van omstandigheden spoelt Ratchet aan op een strand bij een klein dorpje. Hier moet hij levensbedreigende uitdagingen aangaan, ontmoet hij nieuwe rassen en zal hij zelfs een samenwerking aangaan met Rusty Pete.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.