Verpleger zit vast wegens bejaardenseks

De politie heeft maandag een 43-jarige verpleger uit Rotterdam aangehouden die ervan wordt verdacht als oproepkracht van thuiszorginstelling Laurens zich schuldig te hebben gemaakt aan zedendelicten. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De delicten zouden het afgelopen anderhalf jaar bij minstens vier bejaarden in hun woning zijn gepleegd. De slachtoffers hebben aangifte gedaan. De politie sluit niet uit dat meer bejaarden zich zullen melden. Volgens woordvoerder van de thuiszorginstelling Ton Boender heeft de man zich vooral schuldig gemaakt aan het onzedelijk betasten van de ouderen. Via familie is volgens hem aangifte gedaan bij de politie.

Laurens heeft ongeveer vijfhonderd medewerkers voor de thuiszorg. Boender kan niet zeggen hoeveel van hen als oproepkracht werken. Oproepkrachten worden volgens hem bij aanname niet gescreend op goed gedrag. Boender stelt dat daarmee de delicten niet hadden kunnen worden voorkomen, omdat de 43-jarige verpleger volgens hem geen strafblad had.

Cliënten en medewerkers zijn afgelopen dinsdag per brief over de kwestie geïnformeerd. Woensdag zijn er informatiebijeenkomsten gehouden. Volgens woordvoerder Boender hebben de bezoekers van de bijeenkomsten geschokt gereageerd op het gebeurde. De verdachte zou als thuisverpleger vooral actief zijn geweest in het noordwesten van Rotterdam.