Moeders moeten elkaars borsten lenen

In Amerika is een trend aan het ontstaan onder jonge moeders. Het heet met een mooi woord 'cross-nursing', en houdt in dat je niet alleen je eigen kinderen de borst geeft, maar ook een 'vreemd' kind aan je tepel laat sabbelen.

Het Amerikaanse magazine BabyTalk vindt deze opmerkelijke ontwikkeling niet meer dan logisch. Omdat moeders hun kinderen koste wat kost moedermelk willen geven, moeten zij nieuwe manier bedenken om dat te bewerkstelligen. Elkaars borsten 'lenen' is daar een van.

In de VS zijn er al clubjes vriendinnen die als bewijs van hun vriendschap, elkaars kinderen aanleggen. Sommige dames voelen zich zelfs zo sterk verbonden met hun hartsvriendin, dat zij al tijdens de zwangerschap afspreken elkaars kind te zogen.

Het is echter niet altijd afgesproken werk. Zo wil het weleens gebeuren dat een afspraak van een vrouw uitloopt. Haar vriendin, die op de kleine past, is dan niet te beroerd de baby haar eigen borst aan te bieden. Ook komt het wel eens voor dat een moeder vanachter het stuur vraagt of haar op de achterbank zittende zus de kleine de borst wil geven.

Voorstanders van het plan vinden dat de 'borstwisseling' op een unieke manier bijdraagt aan het saamhorigheidsgevoel onder vrouwen. Niet iedereen is echter even enthousiast. Zo antwoordde maar liefst 45 procent van de deelnemers aan een enquête van BabyTalk cross-nursing vreemd of zelfs weerzinwekkend te vinden.

 


Supermodel Tyra Banks krijgt les in borstvoeding