Afellay moet PSV vijftien miljoen opbrengen

PSV wil geld zien voor haar groeibriljant Ibrahim Afellay. VI wist gistermiddag naar buiten te brengen dat er moet worden getipt aan de vraagprijs van vijftien miljoen euro, eerder mag hij niet weg.

Afellay staat op het verlanglijstje van diverse Europese topploegen, waaronder AS Roma, maar die hebben zich nog niet gemeld. Bij de Romeinen wordt de aanvallende middenvelder gezien als opvolger van Alberto Aquilani, die hoogstwaarschijnlijk verkast naar Juventus.

De Eindhovense club laat hun beloftevolle speler echter niet zomaar vertrekken, aangezien Jefferson Farfan (Schalke '04) en Ismaïl Aissati (Ajax) bij PSV ook al tot het verleden behoren. De vijftien miljoen euro móet worden betaald, anders mag Afellay niet vertrekken.

De spelmaker zou zelf echter wel willen verkassen, aangezien hij het transferbeleid van de Eindhovense club hekelt. Directeur Jan Reker meldt dat AS Roma zich nog niet heeft gemeld. "Van Roma hebben wij niets gehoord. En mochten ze iets willen, dan moeten ze zich bij ons melden."