BMW: oorzaak falen Hongarije onbekend

Het BMW Sauber-team weet nog niet wat de oorzaak van het matige presteren in Hongarije van Nick Heidfeld en Robert Kubica is. De coureurs kwamen snelheid tekort en wisten met een achtste en tiende plaats geen potten te breken in de race. Dat terwijl het team voor dit weekend tweede stond in de stand om de constructeurstitel.

BMW-teambaas Mario Theissen zegt dat het team met zo’n resultaat niet de goede klasseringen in de kampioenschappen vast kan houden: "Op basis van de prestaties en de gescoorde punten in Hongarije, zou ik zeggen: zeker niet. Maar we gaan nu natuurlijk niet met de duimen lopen draaien. We hebben nog steeds de nodige ontwikkelingen in de pijplijn, zowel op het aerodynamische als op het mechanische vlak. De ontwikkeling van de auto wordt niet zomaar stop gezet om één teleurstellend resultaat."

Over de race had Theissen te melden: "Tijdens de race waren we langzaam. We kwamen niet in de buurt van de tijden die we dachten te halen na de trainingen op vrijdag en zaterdag, terwijl we op het zelfde compound reden. De reden hiervoor weten we nog niet, maar we gaan alles grondig analyseren."

BMW-rijder Kubica was blij dat hij uiteindelijk nog een punt had behaald en gaf aan dat het een zware race was geweest. "We waren langzaam en konden weinig grip vinden. Ik had erg veel overstuur en kon daardoor nauwelijks pushen. Ik had moeite om de auto op de baan te houden, maar ja, een punt is een punt."