'FC Utrecht rondt vandaag transfer Skoubo af'

Morten Skoubo wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe centrumspits van FC Utrecht, zo meldt de Telegraaf. De 28-jarige Deen heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Domstedelingen over een driejarig contract. Utrecht hoopt Skoubo komende zondag te kunnen presenteren.

Met Skoubo heeft Utrecht dan eindelijk de broodnodige versterking voor de aanval binnen. Na het vertrek van Robin Nelisse, Kevin Vandenbergh en Giuseppe Rossini had de club uit de Domstad geen echte centrumspits meer.

Technisch directeur Piet Buter en financieel directeur Rob Venneman reizen donderdag naar Spanje af om met Skoubo's huidige werkgever Real Sociedad de transfer definitief af te ronden. Het is de bedoeling dat Skoubo zondag, wanneer FC Utrecht in de Galgenwaard oefent tegen Wigan Athletic, gepresenteerd wordt aan het publiek.

De 28-jarige Skoubo scoorde in zijn vaderland Denemarken aan de lopende band voor FC Midtjylland en Brøndby IF. Zijn buitenlandse avonturen bij Borussia Mönchengladbach, West Bromwich Albion en Real Sociedad waren echter een stuk minder succesvol.