'Verdachte zaak-Cevat wilde ex vermoorden'

De man die wordt verdacht van het doodschieten van agente Gabrielle Cevat was op weg om zijn ex-vriendin te vermoorden. Dat zou de beweegreden van de 49-jarige Amsterdammer zijn geweest om naar de woning van de vrouw in de Piet de Winterlaan in Amstelveen te rijden toen hij door Cevat werd aangesproken op zijn rijgedrag.

Dat schrijft Het Parool vandaag op basis van de voorlopige aanklacht tegen de man. Justitie zou naast het schieten op de woning, moord of doodslag op Cevat en wapenbezit nu ook de 'voorbereidingshandelingen' voor de moord op zijn ex daaraan hebben toegevoegd.

De 28-jarige hoofdagente lijkt met haar poging de man aan te houden zonder het te weten een moord te hebben voorkomen, schrijft de middagkrant. De Amstelveense woning waar de verdachte eerder op de avond op de voordeur schoot zou de woning van de ouders van zijn ex zijn.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam laat weten pas later vanmiddag beschikbaar te zijn voor een reactie. De politie wil niets kwijt over de zaak en verwijst naar het OM.

Eind vorige maand bepaalde de rechter-commissaris in Amsterdam dat de verdachte, een Arubaanse Amsterdammer, nog zeker negentig dagen wordt vastgehouden. Het OM wilde toen niet zeggen of hij al iets heeft verklaard, omdat de man in beperkingen zit. Bij zijn voorgeleiding vlak na de moord heeft hij niets gezegd.