Lips blij met inkorten parcours

De cross van het hippische onderdeel eventing is ingekort. Het traject dat moest worden afgelegd in tien minuten is teruggebracht tot een route van acht minuten.

In de voormalige military heeft ons land n deelnemer, Tim Lips. Bondscoach en vader Martin Lips is tevreden met de beslissing van de jury. “De wedstrijd is zwaar. Ik vind het niet erg dat het nu even iets minder is.”

Na de verkenning van de cross is Lips wel optimistisch. “Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt. Het traject is echter zeer heuvelachtig. Dat vergt het nodige van de conditie van de paarden. Er moeten ook 39 sprongen worden gemaakt. Dat is niet niks,” aldus Lips senior die zegt dat de voorbereiding van zijn zoon naar wens verloopt. “Hij heeft woensdag na de tyfoon toch nog twee keer goed kunnen trainen. De omstandigheden zijn verder ook goed. De hevige regen van de laatste tijd heeft de wedstrijd zeker niet zwaarder gemaakt.”

De oefening voor het eerste onderdeel van de eventing (dressuur) verliep voor Lips niet volgens plan. “Tims paard Oncarlos schrok van het grote videoscherm dat naast de piste staat. Meer paarden hadden er last van en er zijn ook al protesten ingediend. Wat mij betreft mogen ze het ding weghalen. Dit soort zaken mag geen invloed op de wedstrijd hebben.”