Jonge vandaal gepakt dankzij YouTube

Het leek Harm uit het Friese Engwierum zo stoer. Lekker raggen met zijn oude Golf II in een weiland bij een gaswinningslocatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Zijn kameraden filmden de driftkunsten van de Fries, en zetten hem op filmpjessite YouTube.

"Die jongens dachten waarschijnlijk niet dat ze iets strafbaars deden", luidt het vermoeden van politiewoordvoerster Yvonne Bijman. Het gras is echter totaal vernield.

De NAM deed in april aangifte van de vernieling. Stomtoevallig ontdekte het oliebedrijf het filmpje zelf op YouTube. Het was een koud kunstje om vervolgens de eigenaar van het voertuig te achterhalen, want het kenteken van de auto is duidelijk te zien.

Volgens Bijman is het uniek te noemen dat een dader van een strafbaar feit het filmpje zelf op internet zet. "De meeste zijn niet zo dom om dat te doen."

De Friese jongen heeft nu heel wat uit te leggen aan zijn vader.  De auto is namelijk niet van Harm, maar van zijn vader. Vaderlief krijgt dan ook een dezer dagen een rekening uit Assen op de mat, waar het hoofdkantoor van de NAM is gevestigd.

 


Smile! You're on YouTube!