BNN omarmt crimi-rapper Kempi

Het leven van de 22-jarige Eindhovense rapper Kempi (Jerrel Lloyd Kemperveen) wordt op televisie gebracht door BNN. In een persbericht laat de jongerenomroep vandaag weten een documentaire over hem te maken onder de titel 'Free Kempi'. Op 6 september wordt dat uitgezonden via Nederland 3.  En 'toevalligerwijs' verschijnt op 7 september zijn debuutalbum 'De Zoon'.

Kempi zit momenteel achter de tralies. Hij werd eind vorige maand door de politierechter in Den Bosch veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens verboden vuurwapenbezit en bedreiging. Kempi bedreigde op 22 maart twee conducteurs in de trein bij station Eindhoven Beukenlaan met een vuurwapen. De conducteurs hadden hem betrapt op reizen met een valse OV-jaarkaart. De rapper werd al eerder veroordeeld voor mishandeling, omdat hij iemand met een neppistool had geslagen. Vorig jaar arresteerde de politie hem nog in verband met een bedreiging in een Groningse discotheek.

'Immens populair'
BNN zegt dat Kempi immens populair is; zijn videoclips genereren miljoenen hits op YouTube en hij trad op als voorprogramma van de rapgigant 50 Cent in de Melkweg. Voor Kempi is muziek het enige redmiddel om op een positieve manier uit een hectisch en uitzichtloos bestaan te komen.

BNN heeft de rapper het afgelopen anderhalf jaar geregeld met de camera gevolgd voor deze documentaire. Een eerdere vrijspraak van Kempi in de rechtzaal van Den Bosch vormt het begin. Hij gaat aan het werk. Hij duikt de studio in en werkt intensief aan zijn debuutalbum. Dit combineert hij met optredens waar hij zijn geld mee verdient. Maar voor Kempi speelt ondertussen ook zijn leven op de straat een grote rol. Kempi krijgt dagelijks moeilijke keuzes voor zijn kiezen. Hij worstelt met zijn leven in een achterstandswijk waar de hoop op een goede toekomst zo goed als uitzichtloos is. Als zijn vriendin ook nog eens zwanger van hem raakt, weet hij dat hij zijn leven radicaal moet omgooien.

''Gaat het Kempi lukken zijn leven te beteren?'', zo vraagt BNN zich af in het persbericht.  Gezien het feit dat hij nu vastzit, vermoedt de FOK!redactie vooralsnog van niet.

'Bloedserieus'