Riccitiello: Kwaliteit EA-games flink omhoog

Morthill
John Riccitiello, CEO van Electronic Arts, denkt dat zijn bedrijf de vruchten begint te plukken van zijn aanstelling een aantal jaren terug. Hij ziet namelijk een flinke groei in de kwaliteit van de games die zijn bedrijf aflevert. Dat zei hij in een interview met Mercury News.

Een hoop mensen in onze industrie zitten vast in het denkpatroon dat hun baan is het managen van de zakelijke kant en dat games verder niet belangrijk zijn. Ik probeer dat om te draaien, mensen moeten zien dat het belangrijkste binnen ons bedrijf de plek is waar er geprogrammeerd wordt, waar de art direction plaats vindt en het design van de games. Als dat bereikt wordt, dan maken we vanzelf de beste games en dat levert ons de hoogste omzet.

Als je kijkt naar recent uitgebrachte titels denkt Riccitiello dat je duidelijk kunt zien dat de kwaliteit van de games omhoog is gegaan. Ook als je kijkt naar wat er nog in de planning staat, zie je dat kwaliteit hoog in het vaandel staat. Volgens Riccitiello heeft zijn bedrijf in dat opzicht een ommezwaai gemaakt en hij is daar erg trots op.

Waar hij minder trots op is, is dat hij de Xbox 360 en PlayStation 3 had getipt als concurrenten voor de positie van marktleiders voor de huidige generatie consoles op de markt kwam. Hij heeft er aan de andere kant wel vertrouwen in dat de nieuwe focus die EA nu legt op de Wii en Nintendo DS zich zal uitbetalen dit jaar en in 2009. De 360 en PS3 zullen uiteraard niet vergeten worden, aangezien deze nog fel strijden om de tweede plaats.

Voor het volledige interview met Riccitiello kun je hier terecht.