Excuses Alicia Keys voor tabaksreclame

Alicia Keys heeft haar excuses aangeboden voor het feit dat een van haar concerten in Indonesië werd gesponsord door een tabaksbedrijf. Dat meldt BBC News. Op posters van het optreden, dat donderdag in Jakarta plaatsvindt, was duidelijk het logo van sigarettenfabrikant Philip Morris te zien.

Antitabaksorganisaties gaven de 28-jarige Keys te kennen dat de reclame niet strookt met haar imago als weldoener. Zo toont de zangeres zich zeer betrokken bij de stichting 'Keep a child alive', die zich inzet tegen aids en hiv in arme landen. Ze stelden Keys voor het blok: ze moest ofwel de reclame verwijderen, of haar concert afzeggen.

De zangeres heeft in een verklaring laten weten dat ze meteen actie heeft ondernomen zodra ze over de reclame hoorde. Het bedrijf heeft vervolgens de samenwerking verbroken en het merk van de posters verwijderd.

Keys gaat door het stof. "Ik bied mijn excuses aan voor de misleidende reclame", zegt ze. "Ik zet me graag in voor de welvaart en gezondheid van kinderen overal ter wereld en ben geen voorstander van roken. Ik kijk ernaar uit mijn muziek en boodschap in Jakarta te laten horen."