Amy Winehouse weer in het ziekenhuis

Amy Winehouse is gisteravond met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat ze onwel was geworden van haar medicijnen. De 24-jarige zangeres werd per ambulance opgehaald uit haar woning in Noord-Londen. Dat heeft haar woordvoerder meegedeeld. Artsen van het University College Hospital besloten Winehouse ter observatie op te nemen. Waarschijnlijk mag ze vandaag weer naar huis.

Het is de tweede keer binnen twee maanden dat Winehouse in het ziekenhuis belandt. In juni werd ze in een kliniek opgenomen nadat ze thuis was ingestort. Haar vader Mitch meldde toen dat ze beginnend longemfyseem had als gevolg van sigaretten- en crackgebruik. Ze werd in het ziekenhuis onderzocht, maar op tijd ontslagen om te kunnen optreden op het muziekfestival van Glastonbury en de viering van de negentigste verjaardag van de Nelson Mandela.

De muzikale successen van Winehouse worden overschaduwd door haar roerige privéleven en publieke worstelingen met alcohol en drugs. Haar echtgenoot Blake Fielder-Civil werd deze maand tot 27 maanden gevangenisstraf veroordeeld. Fielder-Civil bekende in 2006 een pubmanager te hebben geslagen en hem vervolgens ruim tweehonderdduizend pond te hebben aangeboden om geen aanklacht in te dienen.