Reuzenwespen vallen boswachter aan

Dankzij de extreem zachte winter en de warme meimaand, zal de wespenoverlast deze zomer groter zijn dan ooit tevoren. Boswachter Nico de Vries uit het Groningse Sellingen kan daarover meerpraten. Hij is namelijk aangevallen door twee hoornaars, in de volksmond ook wel 'reuzenwespen' genoemd.

Het gebeurde toen de boswachter een bezoekje bracht aan een houten keet van Staatsbosbeheer. "Het bleek dat de dieren daar een nest hadden gebouwd. Ze voelden zich kennelijk bedreigd want twee staken me, precies tussen mijn ogen. Het was alsof ik een klap kreeg." De Vries zette het op een lopen, en greep bij thuiskomst een pompje om het gif eruit te zuigen. "Hierna heb ik twee dagen last gehad van hoofdpijn."

Volgens de boswachter is het aantal hoornaars en wespen dit jaar reusachtig groot. Ook elders in het land is de overlast dit jaar groter dan andere jaren. Zo houdt de telefoon bij de Staphorster ongediertebestrijding niet op met rinkelen. Er zijn daar nu al drie keer zoveel meldingen binnengekomen dan in andere jaren.


Deze mooie beestjes komen steeds meer in Nederland voor. Slaap lekker!