D66 evenaart PvdA in peiling

De opmars van D66 in de opiniepeilingen lijkt niet te stuiten. De partij die nu met drie vertegenwoordigers in de Tweede Kamer zit, komt in de laatste peiling van Maurice de Hond uit op vijftien zetels. Dat is evenveel als de PvdA, die vorige week op zestien stond. De sociaaldemocraten hebben nu 34 zetels in de Tweede Kamer.

Ten opzichte van de peiling van vorige week zakt Trots op Nederland van twintig naar achttien zetels. Ook de VVD levert een zetel in en komt uit op zestien. De ChristenUnie daalt van zeven naar zes.

CDA, PVV en Partij voor de Dieren winnen een zetel. Het CDA komt uit op 33, de partij van Geert Wilders klimt naar veertien en de dierenpartij staat op drie zetels. De SP blijft op zeventien. GroenLinks en SGP staan onveranderd op elf en twee stoeltjes.

De coalitiepartijen worden bij het ingaan van het reces gepeild op samen 54 zetels. Aan het begin van het parlementaire jaar was dit nog 67. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 waren CDA, PvdA en ChristenUnie nog goed voor 81 zetels.