Tour: Dumoulin wint derde etappe

Samuel Dumoulin is de winnaar van de derde etappe in de Tour de France geworden. De Fransman won de sprint van medevluchters Will Frischkorn en Romain Feillu. Paolo Longho Borghini werd vierde. Het geel ging naar Feillu.

De etappe begon vandaag in Saint Melo en de finish lag in Nantes. In totaal moesten er 208 kilometers verreden worden. Al vroeg in de etappe ontsnapten Longo Borghini, Feillu, Dumoulin en Frischkorn. De vier zouden een voorsprong opbouwen van maximaal veertien minuten. Het achtervolgende peloton wist de vluchters niet meer bij te halen. Zeker niet toen er ook nog een valpartij plaatsvond.

Angel Gomez viel in het peloton en moest als gevolg daarvan de Tour-karavaan verlaten. Door zijn valpartij werd het peloton echter wel in stukken gescheurd. In de eerste groep zaten favoreiten als Alejandro Valverde en Cadel Evans. Ook Rabobank-renner Oscar Freire zat in die eerste groep. Niet in deze groep Denis Menchov. De Rus zat in de tweede groep en verloor uiteindelijk 38 seconden op de groep Mailliot Jaune ondanks inspanningen van de Rabobank-equipe. 

Voor meer Tour-nieuws kijk je op de FOK!Tour de France-site!