Explosie richt vernielingen aan in Bilthoven

Bij een explosie in Bilthoven zijn vanavond brokstukken van een bunker een aangrenzende wijk in geschoten. Volgens getuigen zouden er ramen gesprongen zijn en auto's en huizen beschadigd geraakt zijn. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
 
Kort voor zeven uur vanavond vond de explosie plaats. De explosie was gepland en had tot doel het MOB-complex te slopen dat plaats moet maken voor bedrijvenpark Larenstein. Een zogenaamde proefontploffing verliep vorige week zonder problemen. 
 
De knal die de omwonenden vanavond hoorde was volgens projectleider Quaak de eerste echte ontploffing. Een deel van het complex moest bij deze ontploffing imploderen, maar in plaats daarvan vlogen brokstukken de wijk in. Een bewoner meent dat dit komt doordat de springmeester te weinig rubberen matten gebruikte om het springgedeelte af te dekken.
 
Om negen uur vanavond vond een bijeenkomst plaats om omwonenden tekst en uitleg te geven. De gemeente en de arbeidsinspectie gaan onderzoek doen naar de exacte toedracht.
 
Met dank aan Bombvis voor de submit.