Breukink: "Dit mag nooit gebeuren"

Voor Rabobank verliep de derde etappe vandaag teleurstellend. Kopman Denis Menchov verloor kostbare seconden nadat het peloton in verschillende stukken brak.

"Dit had nooit mogen gebeuren. We wisten dat we met deze wind en dit lastige parcours alert moesten zijn in de laatste dertig kilometers. Door een valpartij brak het peloton, maar toen zat Menchov al te ver van achteren", aldus Breukink tegen de VRT.

Ondanks dat vantevoren was aangegeven dat het een gevaarlijke etappe was, was Menchov ver verwijderd van zijn ploeggenoten toen het peloton door waaiervorming in drie stukken brak. geletrui drager Valverde en de meeste andere klassementsrenners zaten in de eerste groep, maar Menchov en Ricardo Riccò lieten zich verrassen. Breukink: "In de auto word je natuurlijk gek als je die jongens hoort roepen in de communicatie: wachten, wachten! Het team heeft alles op alles gezet om het gat zo klein mogelijk te maken."

Morgen staat er een individuele tijdrit van 30 kilometer op het programma. "Denis zal wel heel teleurgesteld zijn, ik moet eerst maar eens met hem praten. Dit is natuurlijk niet de beste voorbereiding op de tijdrit. We zullen vooral moeten zorgen dat de teleurstelling van vandaag niet teveel impact heeft, dat we er niet te lang bij blijven stilstaan," aldus Breukink over de gevolgen voor morgen op de tijdrit van Menchov.