Afrika Cup: Marokko uitgeschakeld

DJeNZe123
De African Cup of Nations is voor Marokko voorbij. Net zoals twee jaar geleden, waar Marokko ook in de groepsfase strandde. Marokko verloor van Ghana terwijl Guinee gelijkspeelde tegen Namibië. Zodoende plaatsen gastland Ghana en Guinee zich voor de kwartfinales.

Marokko moest winnen van Ghana om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Dat lukte niet, de Ghanezen waren met 2-0 te sterk. De overwinning was dikverdiend, Marokko had namelijk weinig in de melk te brokkelen. De wedstrijd was na één helft al gespeeld. Chelsea-middenvelder Essien scoorde na 25 minuten de openingstreffer. Muntari liet een aantal minuten voor rust de tweede Ghanese treffer aantekenen: 2-0. In het tweede bedrijf probeerde Marokko het wel maar kwam niet verder dan een aantal kansjes.

Omdat Marokko verloren had kon Guinee ook niks meer gebeuren. Guinee had namelijk gewonnen van Marokko en het onderlinge resultaat was dan dus beter. Guinee had veel mogelijkheden in de wedstrijd tegen Namibië. Maar het duurde tot de 62ste voordat Youla de openingstreffer namens Guinee scoorde. Tien minuten voor tijd scoorde Namibië nog de gelijkmaker Brendell, die daardoor het enige punt voor Namibië veiligstelde.

In de kwartfinale spelen Ghana en Guinee tegen de landen die zich in groep B hebben gekwalificeerd voor de kwartfinales. Drie landen zijn hiervoor nog in de race: Ivoorkust, al zeker geplaatst voor kwartfinale, Mali en Nigeria.

Eindstand groep A

LandGespeeldPuntenDoelsaldo
Ghana39+4
Guinee340
Marokko33+1
Namibië31-5