Française eist miljoen euro schadevergoeding

Monique Verlind (DJMO)
Icoon OpmerkelijkAmerikaanse praktijken in Frankrijk: de Française Nicole Borgnon, 38 jaar oud en afkomstig uit Brienne-sur-Aisne, was ooit een grote fan van het fastfoodrestaurant Quick in Reims. Nu eist ze één miljoen euro schadevergoeding van de hamburgertent. Dit omdat ze naar eigen zeggen bang is nooit meer te kunnen werken nadat ze eind vorig jaar in de Quick uitgleed over een frietje.

Op 22 december wilde Nicole samen met haar zus hun beider kinderen trakteren op hamburgers, maar ze haalde niet eens de toonbank. Ze vertelt in de kranten van Sud Presse: “Ik raakte met de hak van mijn ene voet vast in de deurmat en mijn andere voet gleed uit over een op de grond liggend frietje”.

Door de flinke val die ze vervolgens maakte brak ze haar knie op vier plaatsen. Volgens Nicole kwam het personeel haar niet eens gelijk te hulp hoewel er later alsnog een ambulance werd gebeld. “De volgende dag werd ik geopereerd in het ziekenhuis, waar ik tien dagen moest blijven. Ten gevolge van mijn ziekenhuisverblijf kreeg ik nog een bloedprop in de longen en moest ik weer negen dagen in het ziekenhuis blijven.

Op 16 januari mocht ze het ziekenhuis verlaten maar moet vandaag terug, omdat er nog steeds een bloedprop in haar knie zit. “Ik ben bang dat ik nooit meer zal kunnen werken,” zo verklaart ze. Haar baan als huishoudhulp is ze kwijt en om haar huishouden te doen zijn haar ouders bij haar komen inwonen.

Ik verdien niets meer. Ons rest alleen nog het loon van mijn man, die vrachtwagenchauffeur is. Ik blijf de hele tijd in mijn rolstoel. Ik heb geen leven meer.” Dit alles heeft haar advocaat doen besluiten tot de eis van één miljoen euro schadevergoeding, hoewel de hamburgertent de feiten tegenspreekt en beweert dat er helemaal geen frietje op de grond gelegen zou hebben.

Hier krijgt Nicole echter hulp van het ambulancepersoneel, een van de ambulanciers heeft bevestigd dat er onder een van haar schoenen een frietje vast zat. De schoen heeft ze als bewijsmateriaal aan haar advocaat overhandigd. Het gerechtshof van Reims zal op 6 februari uitspraak doen.