Obama krijgt 'endorsement' Ted Kennedy

Richard (Richardfun)
Icoon AmerikaDe democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft vandaag de 'endorsement' van Senator Ted Kennedy ontvangen. Dit maakte hij vandaag bekend tijdens een Obama rally in Washington bij de American University.

Ted Kennedy, het jongere broertje van de vermoorde John F. Kennedy en de eveneens vermoorde Robert Kennedy, werd geïntroduceerd door Caroline Kennedy, de dochter van de voormalig president. De steunbetuigingen van bekendheden en politici spelen een grote rol bij de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Niet alle 'endorsements' zijn even voorspelbaar, zo wordt de Republikeinse kandiaat Huckabee actief gesteund door acteur Chuck Norris, maar de juiste steunbetuiging kan een kandidaat een significant voordeel geven. Obama kreeg eerder al de 'endorsement' van Oprah Winfrey.

Senator Edward Kennedy is één van de langstzittende senatoren in de Amerikaanse Senaat. Hij is tevens één van de boegbeelden van de Democratische partij. Hij was in het verleden onder meer een voorvechter van strengere wapenwetten, burgerrechten en verbeterde rechten voor immigranten. Alle Democratische kandidaten hoopten op zijn steunbetuiging te kunnen rekenen.

De gehele speech van Caroline en Edward Kennedy is te zien op de website van MSNBC, rechtsonder bij het kopje 'video'.