Uitslagen Africa Cup 27/01/2008

Gisteren werd de tweede wedstrijd in groep D afgewerkt. Angola moest het opnemen tegen Senegal en Zuid-Afrika speelde tegen Tunesië. Angola won van de Senegal met 3-1, terwijl Tunesië met dezelfde cijfers afrekende met Zuid-Afrika.

De eerste helft zag het er niet naar uit dat Angola zou kunnen winnen van Senegal. Senegal had in de eerste helft namelijk een licht veldoverwicht. Dit resulteerde in de twintigste minuut tot een doelpunt van Faye. De ploegen gingen rusten met een 1-0 stand. Na rust kwam Angola sterk uit de startblokken en scoorde in de vijftigste minuut door een doelpunt van Manucho op de gelijkmaker. Angola wilde meer en kwam in de 67ste minuut door wederom Manucho op voorsprong. Het slotakkoord was voor Flavio: 3-1.

Tunesië was al na één helft klaar met Zuid-Afrika. Dos Santos was de grote man bij de Tunesiërs met twee doelpunten. Na acht minuten mocht hij al zijn eerste treffer laten noteren. Dos Santos, geboren in Brazilië, had ook een groot aandeel in de tweede Tunesische treffer. Zijn schot op de paal in de 31ste minuut werd in de rebound binnen getikt door Ben Saada. Drie minuten later was het opnieuw Dos Santos die de 3-0 scoorde. Daarna nam Tunesië gas terug. Drie minuten voor tijd scoorde Zuid-Afrika nog tegen via Mphela: 3-1.

In de laatste groepswedstrijd moeten de nummers één en twee, Tunesië en Angola, het tegen elkaar opnemen. Zij zouden het op een akkoordje kunnen gooien. Bij een gelijkspel zijn namelijk beide landen door naar de kwartfinale. Zuid-Afrika moet het opnemen tegen Senegal.