Derby-voorzitter blij met overname

DJeNZe123
Het Amerikaanse bedrijf General Sports and Entertainment (GSE) heeft Premier Leagueclub Derby County overgenomen. Daarmee is het de vierde club in de Premier League die in Amerikaanse handen is. Eerder vielen Manchester United, Liverpool en Aston Villa ook al in Amerikaanse handen.

Adam Pearson, voorzitter van Derby County reageerde enthousiast op de overname: "De financiële toekomst van de club is veiliggesteld. Nu kunnen we een langetermijnplanning maken, zodat Derby een belangrijke rol kan gaan spelen in de Premier League."

Ook de nieuwe eigenaren van de club waren enthousiast. "We zijn opgewonden over de mogelijkheid een belangrijke rol te spelen in de geschiedenis van Derby County," liet Andy Appleby, voorzitter van GSE, in een reactie weten. "We hebben Derby de afgelopen zes maanden regelmatig bezocht en waren onder de indruk van de ongelooflijke potentie van de club en de trouwe supporters."

Appleby was in het verleden overigens ook vice-voorzitter van de Detroit Pistons, een basketbalploeg uit Amerika. Nu gaat hij dus met Derby County aan de slag. De Engelse club wist vorig seizoen naar de Premier League te promoveren, maar staat momenteel op de laatste plaats met slechts zeven punten uit 23 wedstrijden.