Leuzen schrijven bij hondenstront toegestaan

Het Openbaar Ministerie (OM) van Assen moest eraan te pas komen om een hondenpoephater zijn actie tegen hondenpoep te laten voortzetten. Eind vorig jaar kreeg Albert Schonewille uit het Drentse Roden een boete van 75 euro voor het schrijven van leuzen bij hondendrollen. Deze bekeuring werd vandaag door het OM nietig verklaard.

Schonewille vecht al tien jaar een verloren strijd tegen hondenpoep. De politie, die alle acties van de man beu werd, besloot hem eind vorig jaar te bekeuren. Schonewille hield echter voet bij stuk, en weigerde dan ook om het geld over te maken naar het Centraal Justitieel Incassobureau te Leeuwarden. Omdat de hondenpoephater ook na een laatste aanmaning van 95 euro niet betaalde, verwachtte de beste man dan ook elke dag een dagvaarding op de mat.

De dagvaarding kwam echter niet, want het OM heeft het stinkende zaakje geseponeerd. Naar verluidt omdat stoepkrijt na een regenbuitje alweer is weggespoeld en de teksten bovendien niet opruiend zijn. "Gerechtigheid is geschied", reageerde Schonewille.