Ook in Europa doet Nintendo goede zaken

Victor (Diablos79)
Dat Nintendo goede zaken doet met haar Wii en DS weten we allemaal. Nu heeft Nintendo Europe cijfers naar buiten gebracht om te laten zien hoe goed het gaat. Zo zijn er in Europa al meer dan 6 miljoen Wii’s verkocht en zit de DS al over de 20 miljoen.

Ook op het gebied van software heeft Nintendo weinig te klagen. Er zijn inmiddels al vier Wii titels, van Nintendo’s eigen stal, die meer dan één miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. Wii Play staat boven met 2.3 miljoen exemplaren, The legend of Zelda: Twilight Princess en Super Mario Galaxy zijn beiden al zo’n 1.3 miljoen keer verkocht en Mario Party 8 is goed voor één miljoen stuks.

De DS heeft ook indrukwekkende software verkopen. Zo houdt Dr Kawashima's Brain Training; How Old is Your Brain? al meer dan 5 miljoen gamers bezig en zijn opvolger More Brain Training zit al op de 2.8 miljoen. Maar met stip op één staat altijd nog Nintendogs welke al meer dan 8 miljoen keer de winkel uitging.

Het succes van Nintendo zal ook in Europa nog wel een hele tijd voortzetten. Dit jaar kunnen wij Europeanen onder andere Wii Fit, Super Smash Bros. Brawl en Mario Kart Wii verwachten.