GTA IV later door PlayStation 3, zal geen seks bevatten

Christophe (SpankmasterC)
In een interview met MTV heeft Jeronimo Barrera, Rockstar Games Vice President of Product Development, uitleg gegeven over de vertraging van Grand Theft Auto IV en ging hij ook even in op de mogelijkheid van seks in de game.

Zoals al vermoed werd is de game afgelopen augustus uitgesteld wegens technische moeilijkheden met de PlayStation 3 versie van de game. Nu zijn de Xbox 360 en PlayStation 3 versies aan elkaar gewaagd, en zijn ze qua speelervaring identiek. Ook Xbox 360 eigenaren zonder harde schijf hoeven zich geen zorgen meer te maken, het is bevestigd dat de game gewoon zonder harde schijf zal werken, zoals Microsoft ook voorschrijft aan developers.

Dan het puntje waar het vorige deel erg berucht om is geworden: seks. Barrera bevestigt dat er simpelweg geen seks in de game zal zitten, niet als openlijk speelbare minigame en ook niet als half-afgewerkte achtergebleven code. Het zal nog steeds wel mogelijk blijven om relaties aan te gaan, in tegenstelling tot Canis Canem Edit (ook wel bekend als Bully) zouden de relaties hier strikt heteroseksueel blijven.

De game wordt op 29 april verwacht voor zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3.