FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 4 januari 2008

[upd] Bommeldingen op Belgische stations

Icoon BelgieVier grote stations van Belgische steden zijn ontruimd na een reeks bommeldingen. Het gaat om de stations Leuven, Gent-Sint-Pieters, Brussel-Centraal en Antwerpen-Centraal. Het eerste alarm was in Leuven.

Om kwart over zeven werd de brandweer van Leuven gewaarschuwd. Een man vertelde dat er een bom was op het station. Onmiddellijk werd het station ontruimd en werd alles doorzocht.

Op dit moment is het station weer in gebruik genomen. Er is volgens de brandweer niets gevonden. De afsluiting van het station heeft wel voor chaos op het spoor geleid.

Kort na de bommelding in Leuven werd er ook gemeld dat in Gent een bom ligt. Brussel-Centraal en Antwerpen-Centraal volgden. In Brussel is de noord-zuid verbinding stilgelegd. In Antwerpen gaan de treinen via station Berchem.

De ordediensten willen geen risico's lopen met het oog op eerdere terreurdreiging. De politie wil op dit moment nog niet veel kwijt over de voorvallen, maar wel is bekend dat de meldingen via telefoon aan de politie gemeld werden. Er werd gebeld in naam van Al Qaeda.

Update 23.12
Op alle vier de stations is niets gevonden. De stations zijn vanavond heropend

Volgens Mertens van het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken hebben de vier gevallen van terreurdreiging niets met elkaar van doen. Wel merkt hij op dat het zinloos bellen van hulpdiensten strafbaar is.
Met dank aan Jump voor de submit.

Lindsay Lohan kijkt te diep in het glaasje

Icoon ShowbizzActrice Lindsay Lohan, bekend van films als Freaky Friday& the Parent Trap heeft met de jaarwisseling weer eens te diep in het glaasje gekeken. Dit gebeurde tijdens een Award-uitreiking op het Italiaanse eiland Capri. Ze werd betrapt toen ze aan een champagnefles lurkte. En dit is opvallend aangezien de 21-jarige Lohan in 2007 meerdere afkickklinieken van binnen heeft gezien voor haar alcohol-en cocaïne verslaving.

In december 2006 bezocht ze al meetings van de anonieme alcoholisten en in mei 2007 werd ze opgepakt na het rijden onder invloed. In juli 2007 was het weer raak. De jonge actrice werd toen voor de tweede keer gearresteerd voor het rijden onder invloed en het gebruik van cocaïne. Of haar in 2008 hetzelfde lot staat te wachten is nog niet duidelijk.

F1 deelnemerslijst voor 2008 bekend

Anthony Davidson zal zijn plaats behouden bij Super Aguri F1 voor 2008. Het enige racezitje dat nu nog over is, is het zitje bij Force India. De teams kunnen nog wisselen tot en met donderdag 13 maart.

De deelnemerslijst voor 2008:

Scuderia Ferrari Marlboro
1. Kimi Räikkönen
2. Felipe Massa

BMW Sauber F1 Team
3. Nick Heidfeld
4. Robert Kubica

ING Renault F1 Team
5. Fernando Alonso
6. Nelson Piquet jr.

AT&T Williams
7. Nico Rosberg
8. Kazuki Nakajima

Red Bull Racing
9. David Coulthard
10. Mark Webber

Panasonic Toyota Racing
11. Jarno Trulli
12. Timo Glock

Scuderia Toro Rosso
14. Sébastien Bourdais
15. Sebastian Vettel

Honda Racing F1 Team
16. Jenson Button
17. Rubens Barrichello

Super Aguri F1 Team
18. Takuma Sato
19. Anthony Davidson

Force India Formula One Team
20. Adrian Sutil
21. NNB

Vodafone McLaren Mercedes
22. Lewis Hamilton
23. Heikki Kovalainen

Hoge Veluwe gaat fotografen aanspreken

Icoon BinnenlandsNationaal Park de Hoge Veluwe gaat natuurfotografen aanspreken op hun gedrag. Dat heeft directeur Van Voorst tot Voorst van het park gezegd. Volgens het Park lokken fotografen steeds vaker dieren met voedsel. Daardoor wennen ze aan mensen. En dat is gevaarlijk omdat het toch wilde dieren blijven.

"Een beheerder heeft geen andere keuze dan het tamme beest af te maken", zegt de directeur. Het park moest oudejaarsdag een vosje afschieten omdat het te tam was. Een van de vossen was bij mensen in de auto gekropen. Ook afgelopen zomer moest om dezelfde reden al een vosje worden afgemaakt.

De vereniging van natuurfotografen zegt dat niet alleen professionals de dieren voeren. Volgens de vereniging voeren ook dagjesmensen wilde dieren om foto's te kunnen maken.

JOVD vraagt Wilders zich liberaler op te stellen

Icoon PolitiekPVV-leider Geert Wilders krijgt van de jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD, de nieuw in het leven geroepen Liberale Aanmoedigingsprijs. De JOVD zei gisteren tijdens haar nieuwsjaarsborrel Wilders te willen aansporen om zich in 2008 wat liberaler op te stellen.

"We hebben Wilders leren kennen als jong talent in de VVD-fractie. Een bevlogen redenaar en uitstekend politicus. Helaas is hij sinds zijn vertrek bij de VVD het liberale pad volledig bijster geraakt"
, aldus landelijk JOVD-voorzitter Jeroen Diepemaat. Als voorbeeld hiervan noemt hij het pleidooi van Wilders om de Koran te verbieden. "Een boek verbieden, omdat de inhoud je niet aanstaat, is dus echt niet liberaal."

Traditioneel roept de JOVD rond de jaarwisseling altijd een politicus uit tot de liberaal van het nieuwe jaar. In 2008 neemt D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld de jaarwisseltrofee over van voormalig VVD-vicepremier Gerrit Zalm, die in 2007 door het leven mocht als liberaal van het jaar.

In 't Veld wordt door de JOVD geroemd om haar "niet aflatende inzet voor rechten van homo's over de hele wereld". Ook wordt de Europarlementariër geprezen om haar inzet voor vrouwenrechten en haar strijd tegen het uithollen van privacy en individuele vrijheden.

Forse vertragingen door zelfdoding

Icoon VervoerHet treinverkeer rond Utrecht is deze avond ernstig van slag geraakt. Reizigers naar Baarn of Amersfoort moeten rekening houden met vertragingen van ruim een uur.

ProRail heeft gemeld dat de vertragingen te wijten zijn aan een zelfdoding bij Groenekan, waardoor sinds 17.15 uur geen treinen rijden tussen Utrecht Overvecht en Bilthoven. De problemen zijn naar verwachting tussen 20:00 uur en 22:00 uur weer opgelost.

Vrachtwagen rijdt 137 kilometer per uur

Icoon OpmerkelijkDe Agenten van het KLPD keken gisterochtend raar op tijdens een snelheidscontrole op de A15 bij Tiel. Ze hebben een Belgische vrachtwagen met oplegger geflitst die maar liefst 137 kilometer per uur reed. “Dat betekent dat de bestuurder al gauw dik 140 op de teller had staan”, aldus de Politie.

Dit soort extreme snelheden komen bij vrachtwagens bijna nooit voor, omdat er dan met de begrenzer geknoeid moet zijn. De meeste vrachtwagens kunnen dit soort snelheden nooit halen. De radarapparatuur werkte wel naar behoren, waardoor het transportbedrijf een forse boete tegemoet kan zien.

Met dank aan dodgeramvan voor de submit.

Indiaan gedood door Chileense politie

Icoon BuitenlandsBotsingen tussen de Mapuche Indianen en de Chileense politie hebben het leven gekost aan één Mapuche. De gevechten ontstonden nadat 25 Mapuche een boerderij binnendrongen die effectief gezien aan een Chileen toebehoort, maar rechtens bezien onder controle van de Mapuche zou moeten staan, zo meent het inheemse volk.

Volgens de Chileense autoriteiten hebben de Mapuche tijdens het ochtendgloren vuurtjes gesticht in een boerderij in het Zuidelijke stadje Vilcun. De boerderij stond onder bescherming van de politie, wegens eerdere gevechten. Nadat veevoedsel in rook opging, achtervolgden politiemannen de Mapuche tot een nabijgelegen school. Daar werd een 22-jarige academicus in zijn maag getroffen door een politiekogel, waarna hij stierf. Sinds 2003 is dit het eerste dodelijke treffen tussen Mapuche en Chileense politie.De Mapuche (Che = Mensen, Mapu = van het land) wonen in Centraal- en Zuid-Chili en Zuid-Argentinië en tellen 900.000 leden. Zij zijn niet de enige Indianen die op Amerikaanse bodem het grond van hun voorvaderen terugeisen. Twee weken geleden kondigden belangrijke opperhoofden van de Lakota-Indianen, zoals Zittende Stier en Doorgedraaid Paard, aan dat zij niet langer burger van de Verenigde Staten zijn.

Zij roepen de 70.000 Lakota-indianen op om hun staatsburgerschap op te geven en geen belasting meer te betalen aan de Amerikaanse overheid. Voorts willen ze een onafhankleijke Lakota-natie. Het grondgebied omvat de staten Nebraska, Zuid-Dakota, Noord-Dakota, Montana en Wyoming. Daartoe hebben ze 150 jaar oude verdragen eenzijdig opgezegd. Deze verdragen werden toch niet opgevolgd door de Amerikanen, die hun bossen en rivieren leegroven, waardoor de verdragen "woorden zonder waarde op papier zonder waarde" bevatten, aldus de Lakota.

Vrouw niet in leger door nepborsten

Icoon ShockingDe 23-jarige Alessije mag nu een andere uitdagende baan gaan zoeken, want ze is vanwege haar siliconen borsten niet toegelaten tot het Duitse leger. “Ik kan het nog steeds niet bevatten dat mijn siliconen borsten mijn droom om in het leger te gaan zouden beletten.” Ze had haar borsten laten vergroten, nadat ze 21 kilo was afgevallen. De nieuwe ‘meloenen’ waren een geschenk voor Alessije.

De beste vrouw heeft alle toelatingstesten doorstaan die voor het leger gelden. Haar nepborsten werden door een keuringsarts ontdekt tijdens een lichamelijk onderzoek. De vrouw kreeg de waarheid kort en krachtig te horen: “mensen met implantaten hebben niets in het Duitse leger te zoeken.” Het leger wil zo op deze manier lichamelijk letsel voorkomen. Wat ze daarmee precies bedoelen blijft vooralsnog een raadsel. Zou het ontploffingsgevaar zijn of een kans op lekken?. Het enige wat Alessije nog kan is verontwaardigd zijn.


Ongeschikt


Met dank aan gatochkrassen voor de submit.

Vleeskeuring

Arno stuurde de volgende column in:

Dat is het toch eigenlijk, die kijkavonden in studentenhuizen. Je komt een huis binnen en de gevestigde orde keurt je aan de hand van een aantal criteria. Als je daar niet aan voldoet, dan kun je weer naar huis en krijg je waarschijnlijk al snel een telefoontje of e-mail met de boodschap 'Helaas, je bent het niet geworden. Volgende keer meer succes. Je was een goede tweede, blablabla...'

Schoonmakers twee nachten vast in lift

Icoon OpmerkelijkTwee Poolse schoonmakers hebben net voor de feestdagen twee nachten vast gezeten in een lift. Moeder en dochter waren twee dagen voor kerstmis in een net ingericht gebouw in Chicago aan het werk, totdat ze vast kwamen te zitten in de lift.

De twee hadden geen eten, drinken of mobieltje bij zich. Een hoekje van de lift werd als toilet gebruikt. "Ik dacht dat ik dood zou gaan", aldus de dochter.

Het gebouw zal pas na kerstmis open gaan. Gelukkig werden ze na twee nachten ontdekt, zodat ze alsnog thuis het kerstfeest konden vieren.

Top 2000 en Serious Request boeken record

Icoon RadioDe Top 2000 van Radio 2 en Serious Request van Radio 3FM hebben een record aantal mensen bereikt. De actie van 3FM voor een betere watervoorziening in de hele wereld werd uitgezonden in de dagen voor kerst. 10,3 miljoen Nederlanders van tien jaar en ouder kregen iets van de uitzendingen mee via radio, tv en internet. 11,5 miljoen Nederlanders waren op de hoogte van de actie. Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van NPO Kijk- en Luisteronderzoek is uitgevoerd.

Vorig jaar nog bereikte 3FM Serious Request met drie dj's in het Glazen Huis 8,1 miljoen mensen. Dit jaar luisterden 5,2 miljoen mensen naar de radio. In totaal keken 9,3 miljoen mensen naar de tv-uitzendingen van 3FM Serious Request, In 2006 waren dat er 5,3 miljoen.

De website trok iets minder bezoekers dan vorig jaar. 370.000 unieke bezoekers keken op de 3FM-site. Vorig jaar waren dat er nog 400.000.

Radio 2 bereikte met de Top 2000 tussen kerst en oud & nieuw 10,1 miljoen mensen. Vooral de radio-uitzending deed het goed. 6,9 miljoen mensen luisterden naar de Top 2000. Dat is ongeveer een miljoen meer dan vorig jaar.

7,4 miljoen mensen keken naar Top 2000 televisieprogramma's, 400.000 meer dan in 2006. Vooral Top 2000 à gogo (bij de NPS op Nederland 3) deed het goed met 5,5 miljoen kijkers.

Op internet zorgde de Top 2000 ook voor een nieuw record. In de laatste week van 2007 kwamen 850.000 unieke bezoekers af op de speciale Top 2000 website, zo'n 50.000 meer dan vorig jaar.

Man met aanhanger rijdt 70km te hard

Icoon OpmerkelijkEen 24-jarige wegmisbruiker uit het gezellige Drentse Gieterveen heeft vanochtend zijn pas gehaalde rijbewijs gelijk weer in kunnen leveren. De man had blijkbaar veel haast, want hij reed in Hoogezand met een aanhanger achter zijn bolide 70 kilometer te snel.

De snelheidsduivel vond het ook nodig om zijn mistlichten aan te zetten. Op het moment dat de politie de man tot stoppen probeerde te dwingen, gaf hij gas bij. De agenten waren niet voor één gat te vangen en wisten de snelheidsduivel in Stadskanaal aan de kant van de weg te krijgen. Het rijbewijs werd meteen ingevorderd en de man is nu een proces-verbaal rijker.


Een rijbewijs armer, een proces-verbaal rijker.


Met dank aan SideSwipe_XP voor de submit.

Top of Flop User's Choice: Corenell

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop werd positief beoordeeld: makSim - Vetrom Stat is een top,  dus.  de_Onverzettelijke was kort maar krachtig: "top"

De tip van vanavond is van Trisox:

"leuke video clip"

Mad Catz gaat instrumenten voor Rock Band produceren

Mad Catz en MTV/Viacom hebben een overeenkomst getekend die Mad Catz het recht geeft om officieel ondersteunde instrumenten voor Rock Band te produceren. Mad Catz zal deze overeenkomst gaan gebruiken om draadloze en bedrade gitaren, drumkits inclusief houten drumsticks en microfoons te produceren. De instrumenten zullen beschikbaar zijn voor zowel PS3, X360 als PS2.

Darren Richardson, president en chief executive officer van Mad Catz:

“This agreement with MTV Games represents a natural opportunity for Mad Catz to combine our core competencies of producing and distributing high-quality accessories with the entertaining experience of Rock Band’s interactive controllers. Mad Catz will produce premium instruments, allowing gamers and music fans to experience music in an entirely new light while taking on the personality of their favorite music idols.

The addition of the Rock Band license is consistent with Mad Catz’ stated goal to align ourselves with the most attractive brands and highly-anticipated software releases while seeking additional accessory opportunities to further diversify and grow our revenue base. With the ability to appeal to both hardcore and casual gamers alike, Rock Band is one of the most highly acclaimed releases of the 2007 holiday season and beyond.“

Wanneer de instrumenten te koop zullen zijn is nog niet bekend.

Kaasdieven op heterdaad betrapt

Icoon Domme criminelenDe politie heeft een driekoppige bende op heterdaad betrapt, terwijl deze honderden kazen probeerde te ontvreemden. Het trio had het voorzien op een groothandel in Zeewolde. De voorraad kaas, met een waarde van maar liefst 145.000 euro, hevelden zij gisteravond over in een vrachtwagen.

Bij het zien van de dienders probeerde de vrachtwagenchauffeur te ontkomen, en ramde daarbij een politiewagen. De inzittende agent bleef ongedeerd. Uiteindelijk kon het drietal in de boeien worden geslagen.

Een van de verdachten blijkt een 25-jarige medewerker van de groothandel. De andere verdachten zijn zijn 26-jarige vriendin en een 36-jarige vrachtwagenchauffeur. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Vanochtend werd al een Rotterdammer opgepakt als vierde verdachte.

Het is volgens de politie niet de eerste keer dat de kaasgroothandel in Zeewolde het mikpunt is van diefstal. Drie maal eerder werd een grote hoeveelheid kaas ontvreemd met een totale waarde van ruim driehonderdduizend euro.
Met dank aan jimpsel voor de submit.

Capcom laat enkele details Devil May Cry 4 en 5 los

Capcom heeft in een interview met Kikizo het een en ander over Devil May Cry 4 verteld, en hints over een vervolg gegeven. De game is oorspronkelijk ontwikkeld voor de PC, en later geport naar X360 en PS3. Het developmentteam had geen moeite met de beide ports, maar door de verschillen in hardware zullen er enkele kleine grafische verschillen te zien zijn.
Gamers die de PS2-games gewend zijn, zullen de X360-controller als "anders" ervaren, omdat de knoppen anders aanvoelen. Beide versies zullen wel rumble ondersteunen. Het development-team heeft geen hinder ondervonden van de verschillen in de verschillende versies. De PC-versie zal iets later uitkomen.


Go see a doctor or something...

Verhaaltechnisch heeft Capcom ook nog wat losgelaten, zo zal de laatste eindbaas iedereen verrassen, en is Dante op de hoogte van de afwijking waar Nero mee rondloopt (de Devil-arm). Nero zal bovendien in de volgende Devil May Cry games verder groeien als karakter.

Het hele interview kun je hier lezen.

Een rijke stinkerd in Leiden

Gramps stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Nu was het vroeger zo dat rijke mensen in de kerk ter aarde werden besteld, arme mensen kwamen op de begraafplaats te liggen. Het was zelfs zo dat de kerk destijds voor negentig procent haar inkomsten had uit alle zaken die met de dood van doen hadden. Te denken valt aan missen, plechtigheden, grafrechten en noem maar op, het was een lucratieve industrie. Nogal tegendraads, want een gemeente met veel oude mensen boerde beter dan een jonge gemeente.

'Ronaldo moet 100 miljoen euro kosten'

Icoon VoetbalManchester United wil de jonge Portugese (het gaat hier niet om de Braziliaan!) vedette Cristiano Ronaldo niet voor minder dan 100 miljoen euro verkopen, zo bericht de Engelse krant de Daily Express.

Eerder zou, vlak na de heropening van de transfermarkt, het koninklijke Spaanse Real Madrid al een astronomisch bod van zestig miljoen euro hebben gedaan op de speler. Deze transfersom wordt dus duidelijk als te karig beschouwd door de Engelsen, aangezien ze toentertijd niet op het bod ingingen.

Ronaldo overstijgt overigens met dit bedrag de Bulgaar Dimitar Berbatov ruim in waarde, die het record voor de hoogste transfersom hield. Hij is op het moment in dienst van Tottenham Hotspur, en moet 44 miljoen euro kosten.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.
Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Bejaarden boos over uitvaartcentrum in de straat

Icoon OpmerkelijkEen grote groep bejaarden uit het Amerikaanse stadje Coeur d' Alene, gelegen in de staat Idaho, is boos over opening van een uitvaartcentrum. Het centrum komt in een gebouw pal tegenover het bejaardentehuis en daar zijn de oudjes dus niet blij mee.

Al meer dan 100 senioren hebben een petitie getekend om de opening van het centrum te voorkomen. De gemeente zei in een verklaring dat het puur toeval is dat het uitvaartcentrum zich in het gebouw mag vestigen. "Het gebouw voldoet het beste aan de eisen van het centrum en daarom is er voor deze plek gekozen. Niet omdat het toevallig dicht bij een seniorencomplex ligt. Ook gaf ze aan het nogal 'verontrustend' te vinden dat de mensen denken dat wij het expres gedaan hebben.

Een van de bejaarden die recht op het toekomstige centrum uitkijkt zei: "Ik ben er helemaal niet blij mee, het geeft je een ongemakkelijk gevoel,". Anderen vinden het helemaal niet zo erg. De 81-jarige Doy Seng heeft een praktische kijk op de zaak: "Wij zijn oud en allemaal klaar om te gaan. Ik vind het juist ontzettend handig."

Vorige maand kregen de eigenaren van het toekomstige centrum de speciale vergunning om zich in het pand te mogen vestigen. Een buurman tekende bezwaar aan tegen deze beslissing. Hij is bang voor parkeer- en geluidsoverlast. Op 5 februari komt er een hoorzitting die ook door de oude knarren bijgewoond zal worden.

'Windows niet opgedrongen'

Icoon DigitalDe staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk meent dat consumenten bij de aankoop van een pc in alle vrijheid kunnen kiezen voor het gewenste besturingssysteem. De kritiek van de Consumentenbond en de Socialistische Partij, dat het besturingssysteem Windows van het bedrijf Microsoft door de strot van pc-kopers wordt geduwd, verwerpt hij.

Middels een brief reageert PvdA-er Heemskerk op kamervragen van SP-er Arda Gerkens. "Dat pc's in Nederland over het algemeen met Windows worden aangeboden is voornamelijk het gevolg van marktvraag. Ofschoon op een beperktere schaal, zijn pc's met andere besturingssystemen - dan wel zonder besturingssysteem - echter wel verkrijgbaar", aldus de staatssecretaris.

Geen mogelijkheid tot ruilen
Heemskerk vindt dat aanbieders van personal computers zelf mogen bepalen of, en zo ja, welk besturingssyteem ze op hun producten gooien. Het is aan de koper om onderzoek te doen naar de aanwezigheid van het gewenste besturingssyteem. Dat de consument niet altijd het recht heeft op restutie van het besturingssyteem, vindt hij geen probleem. "Het staat de verkoper vrij om uitsluitend pc's inclusief Windows aan te bieden. De verkoper zal derhalve niet altijd gehouden zijn om alleen het besturingssysteem terug te nemen."

De consumentenbond en Gerkens ergeren zich vooral aan de afwezigheid van het recht tot ruilen. In een reactie zegt de SP-er: "Deze tekst komt duidelijk uit de koker van de NMa", refererend aan de recente aankondiging van de Nederlandse kartelwaakhond om in 2008 géén onderzoek te doen naar marktverstoringen in de ICT-sector.

Gerkens: "Dit vraagt om nadere agendering. Ik neem hier geen genoegen mee en zal zo snel mogelijk een nieuw debat aanvragen. Natuurlijk is het monopolie van Microsoft Windows slecht voor de markt en de consument. Het is toch frappant dat de SP moet pleiten voor meer marktwerking?!"

Met dank aan Glacier voor de submit.

Belverslaafde belt voor 12.000 euro

Icoon ShockingEne K.M. moet 12.000 euro betalen aan KPN omdat hij verslaafd is aan het bellen van 0906-lijnen. In slechts een maand tijd belde hij in drie verschillende telefooncentrales van KPN voor dit bedrag naar sekslijnen en zijn familie in Marokko.

De ernstig verslaafde beller moet daarom het telefoonbedrijf schadeloos stellen, en bovendien ook nog eens een taakstraf uitvoeren. Dat hij alles echter ook nog aan zijn vrouw moet opbiechten ziet hij als de ergste straf, omdat "die nog van niets weet". Hij gebruikte bij zijn vrouw namelijk altijd het excuus dat hij in de kroeg zat, als hij weer een avond zat te bellen in de telefooncentrale.

De alerte lezer zal zich misschien afvragen hoe iemand zo gemakkelijk en zo vaak een centrale van de KPN binnenkomt. Het verrassende antwoord daarop is dat K.M. eerder werkzaam was voor KPN, en zijn deurpas nog had behouden. Daardoor kon hij kinderlijk eenvoudig in de telefooncentrales komen. Aanvankelijk gebruikte hij wel gewoon zijn eigen gsm, maar de rekening daarvan was al zodanig opgelopen dat hij maar besloot voortaan in de telefooncentrales te gaan bellen. Uiteindelijk viel hij door de mand doordat hij een paar keer vergat de hoorn op de haak te doen.

Met dank aan Kasparovi voor de submit.

Wekelijkse update PlayStation Store

De donderdag is alweer voorbij en zoals gewoonlijk houdt dit in dat de PlayStation Store zijn wekelijkse update heeft gehad. De update is deze week door de vakantie periode erg mager en kent slechts één toevoeging in de Nederlandse Store. De Amerikaanse Store heeft wat meer nieuwe content gekregen, hier volgt het lijstje met alle nieuwe downloads.

Nederlandse Store:

Folklore - Fear in the Night Pack
4 additional side quests, 1 additional folk, 1 additional costume for Ellen (€1,99)

Amerikaanse Store

* Trailer Devil May Cry 4 “Final trailer”

Add-on Game Content

*Guitar Hero III: Legends of Rock add-on
Die Fantastischen Vier “Ernten Was Wir Säen” - Single Track ($2.49)
Trust “Antisocial” - Single Track ($2.49)
Extremoduro “So Payaso” - Single Track ($2.49)
Warner/Reprise Track Pack ($6.25)

*Rock Band add-on
“Attack” – 30 Seconds to Mars ($0.99)
“The Kill” – 30 Seconds to Mars ($0.99)
“Dirty Little Secret” - All-American Rejects ($0.99)
“Move Along” - All-American Rejects ($0.99)
“Song With a Mission” – The Sounds ($0.99)
“Limelight” – Rush ($1.99)
“Hard to Handle” – The Black Crowes ($1.99)
“Gimme Three Steps” – Lynyrd Skynyrd ($1.99)

*Need for Speed ProStreet content (deze zijn ook gewoon vrij te spelen in de game zelf)
Shelby GT500 ($1.99)
Chevrolet Corvette Z06 ($2.49)
Lancer Evolution ($2.49)
BMW M3 E92 ($2.49)
Ford GT ($2.49)
Chevrolet Camaro Concept ($2.49)
Dodge Viper SRT10 ($2.99)

*NFL Tour ‘09 Network Demo

*Gran Turismo 5 Prologue Japanese Launch Trailer

Mans mag alsnog naar Spakenburg

Zaterdaghoofdklasser Spakenburg heeft van de KNVB alsnog toestemming gekregen ex-prof Miel Mans per direct aan de selectie toe te voegen.

Mans (29) moest in de zomer vertrekken bij MVV en had sindsdien geen club. De KNVB reageerde in eerste instantie afwijzend op een tussentijdse overschrijving, omdat Mans niet binnen tien kilometer van Bunschoten-Spakenburg woonde. De bond ging echter alsnog overstag, waardoor de in het verleden ook voor FC Volendam en AZ actieve Mans nu voor Spakenburg mag uitkomen.

'Begrijpelijke taal soms te simpel'

De versimpeling van het taalgebruik van de overheid en bedrijven dreigt door te schieten. Tot die conclusie komen enkele vooraanstaande wetenschappers in het januarinummer van Onze Taal, dat dit weekeinde verschijnt.

Zo laat tekstwetenschapper Jan Renkema zien dat de onlangs verschenen Grondwet in begrijpelijk Nederlands tot allerlei misverstanden aanleiding geeft. ''De eis van 'juridische precisie' blijft altijd op gespannen voet staan met de eis 'begrijpelijk voor iedereen'', meent Renkema, bekend van de Schrijfwijzer en al lang betrokken bij pogingen de overheidscommunicatie te verbeteren.

Wie teksten wil vereenvoudigen, grijpt meestal naar het korter maken van zinnen en het kiezen van gemakkelijke woorden. Minstens zo belangrijk is echter dat een tekst op de voorkennis van de lezer aansluit. Omdat die vaak moeilijk in formules te vatten is, is het meten van de moeilijkheidsgraad van een tekst lastiger dan vaak wordt gedacht, betogen de taalwetenschappers Carel Jansen en Leo Lentz. Ze ontdekten dat volgens een recente meetmethode slechts 15 procent van de volwassen Nederlanders het kinderboek Pinkeltje van Dick Laan zou begrijpen.

Jan de Jong, deskundige op het gebied van toespraken, stelt dat 'Nijntje-taal' in een formele tekst als de troonrede niet op zijn plaats is. Een zinnetje als 'Dat is mooi', die in een vereenvoudigde tekst van de troonrede stond, klinkt uit de mond van koningin Beatrix al snel ''enigszins belachelijk''.

Het huidige kabinet wees vorig jaar in het regeerakkoord op het belang van ''eenvoudig en zorgvuldig'' Nederlands. Deskundigen maken in Onze Taal duidelijk dat zo'n streven lof verdient, maar niet altijd de oplossing is.

'Ook zoontje Britney Spears in ziekenhuis'

Icoon ShowbizzBritney Spears die vanochtend per brancard en ambulance uit haar woning in Los Angeles werd gehaald, zou haar zoontjes volgens de laatste berichten zelfs gegijzeld hebben. Waarschijnlijk na een conflict met haar ex-man Kevin Federline over de voogdijschap van haar zoontjes Jayden James (1) en Sean Preston (2).

Ook wordt nu gemeld dat Jayden James naar het ziekenhuis is vervoerd en daar net als zijn moeder is opgenomen. Deze mededeling is afkomstig van de doorgaans goed ingevoerde showbizzblogger Perez Hilton. Volgens een Californische wet kunnen beiden daar nu 72 uur lang onder observatie gehouden worden.

Nog steeds is onduidelijk wat er in de woning gebeurd is. Een woordvoerder van de politie heeft slechts willen bevestigen dat het inderdaad Britney Spears was die is afgevoerd en dat zij onder invloed van een nog onbekende substantie was en dat er niemand gewond is geraakt.

De politie ontving rond acht uur 's avonds een telefoontje waarin alarm geslagen werd. Samen met brandweerwagens en twee ambulances kwamen ze naar de riante villa in Beverly Hills. De hulpdiensten troffen de zangeres bedwelmd aan in haar huis. Uren later werd ze per ambulance afgevoerd. Videobeelden van verschillende Amerikaanse media tonen hoe de brancard het ziekenhuis werd binnengereden. Spears, die rechtop op de baar zit, keek zeer verdwaasd om zich heen.


Britney op weg naar het ziekenhuis

Stacey begripvol over afgelasting Dakar

Eerder vandaag wisten wij te melden dat de Dakar Rally officieel is afgelast door de organisatie. De veiligheid van de deelnemers zou in gevaar zijn door mogelijke terroristische aanslagen. Titelverdediger Hans Stacey heeft begrip voor het besluit.

Teammanager Fred van Putten van MAN, het team waar Hans Stacey voor rijdt, laat weten dat het team begrip heeft voor het besluit van de organisatie. "Als de veiligheid voor de deelnemers niet te garanderen is, heb ik alle begrip voor dit besluit," aldus Van Putten. "Je moet het rationeel bekijken: als de Franse contraspionage aanwijzingen heeft voor bedreigingen en aanslagen, dan kun je de rally niet laten doorgaan."

De afgelasting van Dakar is voor deelnemer Jaap van der Kooy een persoonlijk drama. De Nederlander zou voor de vijftiende keer deelnemen aan de rally. "Ik heb een half jaar lang dag en nacht getraind en alles opzij gezet. Geld noch moeite is gespaard. In de vorige veertien jaar heb ik me nooit onveilig gevoeld in de rally. Nou ja, ons team is één keer overvallen. Maar in Nederland gebeurt ook wel eens wat, toch?"

Friese klokkenluider mist klepel niet

De grote kerk in het Friese terpdorp Ternaard heeft mogelijk een week lang de klok geluid zonder dat er een klepel aanwezig was. Opmerkelijk is dat niemand dat gemerkt heeft. Ook tijdens de dienst op Oudejaarsdag was er niemand die het klokgelui miste terwijl de koster het automatische mechaniek notabene zelf had ingeschakeld.

Pas na een anoniem telefoontje aan de dominee, kwam men het missen van de klepel op het spoor. Er werd gemeld dat de klepel en hamer op de stoep lagen. In een bijgaand briefje werd duidelijk gemaakt dat het een oudejaarsstunt betrof: ''Hallo. Daar zijn we weer, de klepel en de hamer, hang ons nu maar weer in de hoogste kamer. We kunnen er nu weer tegen, op naar 2009. Groetjes de klepelaars.''

De gemeente Dongeradeel, eigenaar van de kerktoren, schat de schade op zo'n 300 euro. Er is nog niet besloten of er aangifte wordt gedaan van de tijdelijke diefstal. De klok wordt maandag hersteld.

"Schumacher ideale opvolger Todt"

Ferrari-teambaas Jean Todt zag in Michael Schumacher de ideale opvolger voor zijn functie. De zevenvoudig wereldkampioen wees echter het aanbod van de 61-jarige Fransman snel af.

"Michael Schumacher was de beste kandidaat voor deze functie, maar hij wilde niet," aldus Todt. Eerder dit jaar liet Schumacher zich al uit over een functie als teambaas. Schumacher: "Een functie als teambaas zie ik niet zitten. Vijf of meer dagen per week werken, een bureau ver weg van huis en werkdagen van twaalf uur. Dat lijkt me niets."

Jean Todt wilde eigenlijk al in 2006 stoppen maar kon op dat moment geen vervanger vinden. Het afgelopen seizoen is er echter flink gewerkt aan een nieuwe structuur binnen de Italiaanse ploeg. Zo is Stefano Domenicali sinds dit jaar de nieuwe directeur van de sportafdeling. Daarnaast heeft Ferrari een nieuwe technisch directeur en een nieuwe operations director aangesteld. Todt zelf liet eerder dit jaar weten nog wel even door te willen gaan als teambaas.

Buitenaards tuig in Destroy all Humans: Path of the Furon

De Furons komen terug op aarde. In de sci-fi shooter Destroy All Humans: Path of the Furon is je missie duidelijk; de mensheid moet er nu toch echt een keertje aan geloven. De game zal dezelfde humor hebben als de voorgaande delen, en zal in het vierde kwart van 2008 uitkomen op PS3 en X360. THQ heeft alvast de intro van de game voor ons online gezet.

De 175MB zware WMV in 1280x720 resolutie kun je hier downloaden.

"Perez moest weg bij PSV"

Kenneth Perez is na een half seizoen PSV weer terug bij Ajax. Volgens de Eindhovense ploeg vroeg Perez zelf om de transfer, maar de zaakwaarnemer van Perez ontkent dit.

Volgens Karsten Aabrink, de zaakwaarnemer van Perez, stuurde PSV zelf aan op een vertrek omdat de speler niet voorkwam in de plannen van interim-trainer Jan Wouters. "Zes weken geleden vertelde Wouters hem dat hij niet in zijn plannen voorkwam," aldus Aabrink. "PSV had Perez niet meer nodig, omdat Ronald Koeman vertrokken was bij de club en Kenneth zijn aankoop was."

Volgens PSV-directeur Jan Reker wilde de middenvelder weer terug naar het westen vanwege de lange reistijd tussen zijn woonplaats in Noord-Holland en Eindhoven. Aabrink daarover: "Denk je nou echt dat een profvoetballer van 33 jaar oud wil vertrekken, omdat hij geen zin heeft om elke dag twee uur op en neer te rijden naar zo'n club?"

PSV blijft ontkennen dat de club van Perez afwilde. "Zijn zaakwaarnemer heeft tijdens een bespreking op 23 november gevraagd of PSV bereid was mee te werken aan een transfer in januari," aldus technisch directeur Stan Valckx. "Wij hadden daar op dat moment nog helemaal niet over nagedacht."

Far Cry 2 ook naar Xbox 360 en PlayStation 3

In 2004 zag Far Cry, toen nog ontwikkeld door Crytek, het daglicht op de PC. In 2006 is de licentie van Far Cry overgenomen door Ubisoft en zij zijn nu hard aan het werk om een vervolg te maken. Ubisoft heeft laten weten dat Far Cry 2, die tot nu toe alleen was aangekondigd voor de PC, ook op de Xbox360 en PlayStation 3 zal uitkomen.

Ubisoft Montreal heeft voor Far Cry 2 een geheel nieuwe engine gebouwd. Deze zal ervoor zorgen dat omgeving echt reageert op wat de speler doet en zal een natuurlijke omgeving weergeven met realistische physics. In tegenstelling tot het eerste deel zal Far Cry 2 zich niet afspelen in een tropische omgeving maar zal het zich afspelen in het landschap van Afrika. Waar het de taak van de speler is om een wapenhandelaar te vermoorden.

Far Cry 2 zou eerst in het fiscale jaar van 2008 uitkomen, maar dit is vorige maand door Ubisoft verschoven naar het fiscale jaar van 2009. Dit betekent dat we het spel ergens tussen 1 april 2008 en 1 april 2009 kunnen verwachten.

Homo's VS niet blij met winst Huckabee

Icoon AmerikaDe winst die de Republikeinse presidentskandidaat Mike Huckabee gisteren boekte bij de voorverkiezingen in de Amerikaanse staat Iowa baart de homobeweging in de VS zorgen. Ze wijzen op de nauwe banden die Huckabee heeft met extreem-christelijke groeperingen die niets op hebben met homorechten.

De organisatie Truth Wins Out, die de methodes en tactieken ontrafelt van christelijke bewegingen die homo's van hun geaardheid willen 'genezen', onderzocht de achtergronden van de Republikein. Het blijkt dat Huckabee innige banden onderhoudt met Christelijke reconstructie-bewegingen, die onder meer stellen dat de bijbel het rechtvaardigt om homo's te steningen.

Volgens Truth Wins Out heeft Huckabee in eerdere verklaringen homoseksualiteit op één hoop gegooid met pedofilie en necrofilie. In een tv-interview zei hij, gevraagd of homoseksualiteit aangeboren is: ''Sommigen kunnen zeker bepaalde eigenschappen hebben, maar het gaat er om hoe we er mee omgaan en welk gedrag we vertonen.''

Huckabee is een baptistische dominee. Het baptisme is een christelijke stroming binnen het protestantisme, ontstaan rond 1600 ten tijde van de (late) Reformatie in Engeland. Er zijn binnen het baptisme ook weer allerlei stromingen die variëren van vrijzinnig tot orthodox. In de VS is het baptisme een van de grootste christelijke stromingen. De Southern Baptist Convention staat er bekend om haar orthodoxie en haar omvang.Mike Huckabee

Hingis twee jaar geschorst

Martina Hingis is door de internationale tennisfederatie voor twee jaar geschorst. De Zwitserse leverde tijdens Wimbledon vorig jaar een positief plasje in.

Uit onderzoek bleek dat er sporen van cocaïne zaten in de urine van de tennisster. Hingis ontkent nog steeds dat zij drugs heeft gebruikt. Het anti-dopingtribunaal trok haar ontkenning in twijfel tijdens een hoorzitting vorig jaar december.

De resultaten die Hingis behaalde sinds 1 oktober 2007 worden geschrapt en het totale prijzengeld moet worden ingeleverd. Hingis is inmiddels al gestopt met haar actieve loopbaan als tennisster.

'Bestrijd winkeldiefstal met stankspray'

Icoon Opmerkelijk Winkeldieven moeten stinkende geurspray over zich heen krijgen zodra ze willen vluchten na een beroving. Dat heeft MKB-voorzitter Amsterdam Mark van der Horst voorgesteld in de aanpak tegen winkeldiefstal.

Van der Horst wil dit jaar een proefproject met tien winkeliers beginnen. In het experiment zetten winkeliers een soort sprinklerinstallatie in werking wanneer de dief voet over de drempel zet om te vluchten. ''De winkelier drukt op een knop en de winkeldief krijgt een stinkende spray of felgekleurde verf over zich heen'', legt Van der Horst uit. Dieven kunnen dan gemakkelijker worden aangehouden, meent de voorzitter.

Barcelona heeft ruime keuze uit keepers

Technisch directeur Txiki Begiristain van Barcelona wordt overstelpt met aanbiedingen van potentiële keepers voor de club. Dit komt nadat gisteren bekend werd dat keeper Albert Jorquera een half jaar uitgeschakeld is.

Jorquera liep zaterdag in het duel tussen Catalonië en Baskenland een gescheurde knieband op en is daar donderdag aan geopereerd. Barcelona zou in plaats van hem op zoek zijn naar een ervaren keeper die er geen problemen mee heeft een half jaar op de bank plaats te nemen bij Barcelona.

De aangeboden keepers komen overal vandaan. Niet alleen uit de Primera en Segunda División, maar ook uit de Premier League, de Serie A, Argentinië en de Eredivisie. Je moet dan denken aan namen als: Sander Westerveld, Jens Lehmann, Oscar Ustari en Pablo Cavallero.

Brandweer Haulerwijk belaagd bij blussen

Icoon BrandDe brandweermannen van het vrijwillige korps in Haulerwijk zullen niet met plezier terugkijken op de nieuwjaarsnacht. Zij werden tijdens het blussen met vuurwerk bestookt, met flessen bekogeld, bedreigd, bespuugd en geslagen door meer dan honderd omstanders. Dit heeft de politie vandaag naar buiten gebracht.

In de nieuwsjaarsnacht stonden er in Haulerwijk twee caravans in brand en de kans bestond dat huizen en een dorpscentrum ook zouden beschadigen. Het blussen werd al bij aankomst onmogelijk gemaakt. De brandweermannen werden niet alleen lastiggevallen met vuurwerk maar er werden ook flessen gegooid, brandslangen dichtgeknepen en er werd een brandkraan dichtgedraaid. Er vielen geen gewonden maar volgens de politie heeft het dorpscentrum wel veel schade opgelopen.

Volgens de politie waren de ongeregeldheden het ernstigste incident tijdens de jaarwisseling in Friesland. Er waren nog wel meer indicenten maar de problemen in Haulerwijk waren het grootst. In andere steden en dorpen werden er ook hulpdiensten belaagd. Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken, noemde dit schandalig.

Domein kandidaat-burgemeester was geclaimd

Icoon BinnenlandsToen kandidaat-burgemeester voor Eindhoven Leen Verbeek zijn domeinnaam wilde laten registreren bleek deze al in handen te zijn van een technologiebedrijf in Utrecht. Op 19 december zou zijn naam al gereserveerd staan, maar doordat er onduidelijkheid was over de betaling is iemand anders er met de domeinnaam vandoor gegaan.

Vandaag vindt er overleg plaats met het campagneteam. Zij zullen met het bedrijf bekijken wat de alternatieven en mogelijkheden zijn. Wel is er door de woordvoerder beloofd dat de campagnesite maandag de lucht in gaat.

Opmerkelijk is dat de Eindhovenaren tijdens het referendum kunnen kiezen uit twee PvdA’ers. Andere kandidaten bleken minder geschikt te zijn volgens commissievoorzitter Gaby Biggelaar. Het referendum om het burgemeesterschap van Eindhoven gaat maandag van start.

Yab Yum moet meteen dicht

Icoon Justitie De roemruchte Amsterdamse seksclub Yab Yum moet toch de deuren sluiten. Dat heeft de bestuursrechter in Amsterdam vandaag besloten.

Volgens de rechter heeft de gemeente er groot belang bij dat de vergunningen van het bordeel per direct worden ingetrokken. Amsterdam besloot hiertoe onlangs na een negatief advies van het bureau Bibob, dat controleert of ondernemers licenties misbruiken voor criminele activiteiten. De rechter oordeelde dat deze rapportage de vermoedens voldoende aannemelijk maakt.

Volgens de gemeente zou Yab Yum feitelijk in handen zijn van de Hells Angels. Zij zouden de zaak in 1999 hebben overgenomen door middel van afpersing en bedreiging. Hennie Vittali, op papier de huidige eigenaar, zou niet meer dan een zetbaas van de motorclub zijn.

Yab Yum stapte vorige maand naar de rechter om de sluiting aan te vechten. Advocaat Rob IJsendijk noemde de beschuldigingen ''vermoedens en veronderstellingen waarvoor waarvoor elke feitelijke grondslag ontbreekt''.

PS3-compatibility-update Unreal editor op komst

Epic legt momenteel de laatste hand aan een update voor de Unreal editor die er voor moet zorgen dat het overzetten van je creatieve uitbarstingen naar de PS3 soepeler zal verlopen. Momenteel is het nog zo dat je de user-created content eerst op een extern opslagmedium, zoals een memorystick of een USB-stick, moet zetten om vervolgens de content in Unreal Tournament 3 te laden.

Epic verwacht de patch volgende week uit te brengen.

OM dagvaardt 17 neonazi's

Icoon JustitieOp 16 januari zullen voor de rechtbank in Haarlem 17 lieden terechtstaan uit het neo-nazistische kamp. Ze moeten zich verantwoorden voor de vechtpartij tussen extreemrechts en antifascisten die op 3 februari van het vorige jaar uitbrak in Uitgeest. De verdachten staan terecht wegens openlijk geweld jegens personen. De rechtbank heeft bijna een hele dag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaken.

De verdachten zijn afkomstig uit Alkmaar, Heerhugowaard, Sint Pancras, Heiloo, Castricum, Schagen, IJmuiden, Zwanenburg, Terneuzen, Hilversum, Hoogerheide en Sluiskil. Een persoon uit Hoogerheide moet voor verboden wapenbezit (ploertendoder) voor de rechter verschijnen.

De vechtpartij in Uitgeest brak indertijd uit toen leden van de extreemrechtse groepering Blood and Honour Nederland de wacht hielden bij een vergadering van de Nationalistische Volksbeweging (NVB). Ze sloegen naar verluidt met knuppels, boksbeugels en ploertendoders in op zo'n honderd actievoerders van de Antifascistische Aktie (AFA) die de vergadering wilden verstoren.

Twee van hen, Marcel D. uit Zwanenburg en Erik de G. uit IJmuiden, schakelden onlangs een advocaat in om hun foto's van internet af te krijgen, die indertijd van de knokpartij waren gemaakt. Tot nog toe zonder succes.

Het Openbaar Ministerie zal geen antifascisten vervolgen met wie de neonazi's slaags raakten. ''Er zijn geen verdachten van de linker groepering aangehouden'', verklaart een woordvoerster van het OM.


Kojima wil realistisch geweld

Hdeo Kojima, de man achter de Metal Gear games, heeft in een interview met Jade Raymond aangegeven dat geweld in videogames realistischer moet. Hij wil de consequenties van je acties tonen.

"I don't think there are many games that tackle violence head on. When you hit someone or inflict pain, faces get disfigured, for example, and I want to make games that show that sort of thing."

Hij vindt dat als je een gewelddadige game speelt, je de gevolgen van je keuzes niet kunt zien. Zo beredeneert hij dat als je de pijn niet kan zien van wat je hebt gedaan, je geen verantwoordelijkheid voelt voor je acties en ook niet na gaat denken over geweld en oorlog.

Kojima zal in Metal Gear Solid 4 de speler gaan confronteren met de gevolgen van oorlog voor een persoon, in de hoop een zekere mate van bewustzijn te creëren bij de speler.

[Upd]Autosport: Dakar Rally afgelast

Icoon BuitenlandsFrankrijk heeft de organisatie van de Rally Dakar gewaarschuwd dat er mogelijk terroristische aanslagen in Mauritanië kunnen plaatsvinden. Op Kerstavond kwamen er in het zuiden, dicht bij de grens van Senegal, vier Franse toeristen om het leven. In het noorden werden drie militairen doodgeschoten.

Men verdenkt Al-Qaida van de moorden. De rallykaravaan verblijft van 11 tot 19 januari in Mauretanië. "Ons is verteld dat de organisatie vanmiddag met een officiële mededeling komt", aldus een deelnemer aan de Dakar Rally die anoniem wilde blijven. Ook de Portugese radio meldt dat de Rally wordt afgelast. De organisatie zelf was onbereikbaar voor commentaar.

Update 12:00 uur

Zojuist is aan de teamcaptains van alle deelnemende teams meegedeeld dat de Dakar Rally 2008 is afgelast. Dat het besluit nu al is genomen en niet is uitgesteld tot in Mauritanië kan te maken hebben met de juridische consequenties voor de organisatie.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

[Upd] Dakar Rally afgelast

Er is een kans dat de Dakar Rally, die morgen van start gaat in Lissabon, wordt afgelast vanwege veiligheidsproblemen in Mauretanië.

De Franse autoriteiten hebben de organisatie gewaarschuwd voor mogelijke terroristische aanslagen in Mauretanië, waar in december nog vier Franse toeristen werden gedood. De rallykaravaan verblijft van 11 tot 19 januari in Mauretanië. "Ons is verteld dat de organisatie vanmiddag met een officiële mededeling komt", aldus een deelnemer aan de Dakar Rally die anoniem wilde blijven. Ook de Portugese radio meldt dat de Rally wordt afgelast. De organisatie zelf was onbereikbaar voor commentaar.

Update @12:00 uur

Zojuist is aan de teamcaptains van alle deelnemende teams meegedeeld dat de Dakar Rally 2008 is afgelast. Dat het besluit nu al is genomen en niet is uitgesteld tot in Mauretanië kan te maken hebben met de juridische consequenties voor de organisatie.

België in actie tegen elektrische sigaret

Icoon Gezondheid De Belgische overheid komt in actie tegen een Nederlands bedrijf dat elektrische sigaretten verkoopt in Brasschaat. Net als de Nederlandse overheid, werken de autoriteiten aan een verbod.

Ze menen dat de sigaret een geneesmiddel is waarvoor geen toestemming is afgegeven, meldden Vlaamse media.

In Brasschaat staat de enige winkel voor de zogeheten Ruyan-sigaretten, ontwikkeld door de firma Densom's. Het bedrijf was juist van plan een tweede zaak te openen wegens het verkoopsucces. Densom's verkocht de laatste vijf maanden 4000 elektrische sigaretten. De herlaadbare stokjes vallen niet onder een rookverbod in bijvoorbeeld de horeca.

Het Belgische geneesmiddelenagentschap FAGG meent dat de zogeheten e-sigaret nicotine bevat. Dat maakt het product een geneesmiddel.

De Nederlandse minister Ab Klink (Volksgezondheid, CDA) wil EU-afspraken maken over het nieuwe product.

Zeehondenbaby kilometers aan de wandel

Icoon OpmerkelijkEen piepjonge grijze zeehondenpup is afgelopen nacht zeker 1,5 tot 2 kilometer over het land gekropen. Het beestje werd uitgehongerd en vermagerd aangetroffen in de buurt van de ijsbaan van het plaatsje Ballum op Ameland.

Dat maakte de zeehondencrèche in Pieterburen, waar het dier is opgevangen, vandaag bekend. Volgens een woordvoerster is de zeehondenbaby eerst over de dijk gekropen waarna hij via een weiland en een geasfalteerde weg bij de ijsbaan terechtkwam. De huiler werd hier midden in de nacht gevonden, waarna hij zo snel mogelijk naar Pieterburen is gebracht. Het beestje blijft in de crèche tot het voldoende aangesterkt is om weer uitgezet te worden. Het gebeurt maar zeer zelden dat een zeehond zulke lange afstanden over het land aflegt, zegt de zegsvrouw. Al zijn grijze zeehonden gewend om over rotsen te klimmen.

In Pieterburen zijn de afgelopen weken in totaal 26 jonge zeehonden binnengebracht die hun moeder zijn kwijtgeraakt. Omdat het tot nu toe nauwelijks gestormd heeft en het redelijk weer is, zijn dat er minder dan voorgaande jaren.

Britse peuter (4) dood na ophanging

Icoon ShockingIn Groot-Brittannië heeft op nieuwjaarsdag de 4-jarige peuter Paige Brown zichzelf per ongeluk van het leven beroofd op haar slaapkamer. Paige hing met haar haarband om de nek aan een hangmat waarin ze haar knuffels bewaarde.

Vermoedelijk is het meisje met de haarband blijven haken aan de hangmat toen ze er af sprong. Haar ouders troffen haar aan toen ze hun dochter kwamen halen voor het avondeten.

Ze probeerden hun dochtertje nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De politie gaat er na onderzoek vanuit dat het een ongeluk betreft.

Nieuwe pakken voor schaatsers

De Nederlandse schaatsers hebben deze week voor het eerst de nieuwe schaatspakken van Nike kunnen proberen. De Swift Skin III van Nike moet de schaatsers de kans geven om hun tijden nóg verder aan te scherpen.

Twee jaar geleden kwam Nike met de Swift Skin II-pakken welke een fiasco bleken. In plaats van sneller schaatsten de Nederlanders er juist langzamer mee. De pakken werden dan ook na de eerste dag van het EK allround in Hamar al uitgetrokken en omgewisseld voor de oude pakken. Het is nog niet bekend wanneer de pakken in wedstrijdverband gebruikt zullen worden.

DVD: The Dead Girl

The Dead Girl is opgebouwd uit een vijftal hoofdstukken met elk zijn eigen hoofdrolspeler. Bindende factor tussen de hoofdstukken en personen wordt weergegeven door de titel van de film: een dood meisje, Krista. De vijf onderdelen kennen elk hun eigen ondertitel: The Stranger, The Sister, The Wife, The Mother en als laatste The Dead Girl. Een opbouw die al in eerdere films als 'Babel' en 'Crash' werd gehanteerd en tegenwoordig dus redelijk populair is.

Zwanger ex-renpaard doodgeschoten

Icoon ShockingEen drachtig paard dat in het verleden succesvol was als renpaard, is in een weiland in het Belgische Zele (Oost Vlaanderen) dood aangetroffen met een kogel in het hoofd. Het gaat om de 15-jarige merrie Celia Du Gazeau die in Frankrijk voor bijna een miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar liep.

Het paard is vermoedelijk gestorven door een verdwaalde kogel. Stropers jagen naast het weiland, waar het dier in stond, vaak op hazen. Waarschijnlijk is een kogel afgeketst op een betonnen paaltje en daarna via het oog van het edele dier de hersens ingedrongen. Dat denkt althans de eigenaar Jan Certijn: ''Ik zou niet weten wie er enige reden zou hebben om dit paard dood te schieten.''

Veehouder Certijn had het gepensioneerde paard voor veel geld gekocht om er nog één veulen uit te fokken. Vier andere nakomelingen van Celia Du Gazeau die in Frankrijk werden geboren, maken nu furore op de renbaan. Certijn kocht het paard van een Franse fokker die dacht dat het dier niet meer zwanger kon worden.

De laatste drie jaar heeft Certijn veel geld uitgegeven om het beest zwanger te krijgen. Weggegooid geld blijkt nu.

Kleurrijke screenshots van Patapon

Een titel voor op de PSP die nogal hoge verwachtingen met zich meebrengt is Patapon. Patapon is een spel dat het meest te vergelijken is met een actie-avontuur genre met ritmische muziekelementen. Je bestuurt een leger aan kleine wezentjes dat zich van links naar rechts moet zien te bewegen door allerlei werelden. Het spel zal rond februari van dit jaar in de Amerikaanse winkelschappen liggen. Van een EU-release is nog niets bekend. Vandaag hebben wij wat nieuwe, kleurrijke screenshots voor jullie.
Geruchten omtrent LA Noire

Zo af en toe duikt de game weer eens op in onze radar: LA Noire. De nieuwe franchise van Rockstar is nog in veel en dikke nevelen gehuld, maar we hebben wat geruchten op het net opgevangen die we met jullie willen delen.

De game zal een free-roaming game zijn in een setting van het Los Angeles van 1947. Om de sfeer er goed in te krijgen zal de stad historisch accuraat zijn, en heeft ontwikkelaar Team Bondi zelfs een kostuum-ontwerper ingezet om de kleding zo nauwkeurig mogelijk te krijgen. De game zal een hoofdverhaal kennen, maar ook side-missions. Die laatsten zijn gebaseerd op krantenberichten van echte gebeurtenissen uit 1947. Daarnaast is er een grote rol weg gelegd voor een marinier uit de US Navy.

LA Noire zal volgens deze geruchten tevens niet exclusief op de PS3 uitkomen, maar zeker niet op de X360 verschijnen, de game zou te groot zijn.

"Eredivisie al in juli van start"

De KNVB is bezig met een nieuwe opzet voor de Nederlandse Eredivisie. Voor het laatst is er dit jaar een winterstop van slechts één weekeinde. Volgend seizoen is dat al een week langer, vanaf het seizoen 2009-2010 zal de winterpauze vijf of zes weken bevatten.

Dit is noodzakelijk omdat de zomerstop veel korter zal zijn. De competitie gaat dat seizoen waarschijnlijk al in juli van start, wat te maken heeft met de nieuwe opzet van de Europese toernooien.

"De ervaring van de laatste jaren heeft geleerd dat een ploeg wedstrijdritme nodig heeft om goed te presteren in de Europese voorronde. Zo is Ajax mede vanwege een gebrek daaraan twee jaar achter elkaar al in de voorronde uitgeschakeld. Het is niet voor niets dat Zweedse clubs het dan juist goed doen. Die zitten middenin de competitie," aldus manager competitiezaken Bert van Oostveen.

FC Eindhoven contracteert Carboni

FC Eindhoven heeft de Braziliaan Yrius Carboni tot het eind van dit seizoen gecontracteerd. De club heeft een optie om hem nog twee seizoenen vast te leggen.

De 21-jarige Carboni speelt al sinds begin dit seizoen voor FC Eindhoven maar doet dit op amateurbasis. Hij speelde tot nu toe vier wedstrijden. Vorig jaar speelde hij nog voor Helmond Sport waar hij wegens blessures ook maar vier wedstrijden in actie kwam. Trainer Gerald Vanenburg kent hem echter nog uit die tijd en is lyrisch over de Braziliaan.

Ook Lorenzo "Lenny" Netteb komt naar de Aalsterweg. Hij zal zes maanden op amateurbasis spelen voor de Eindhovenaren. Netteb speelde vier jaar in de jeugd van Ajax en daarna zes jaar bij HFC Haarlem. Hierop volgde FC Lisse en in België speelde hij voor KVSK United. De grootste bekendheid heeft Lorenzo Netteb bij het straatvoetbal. Hij is een van de beste straatvoetballers van de wereld en heeft meegewerkt aan het spel Fifa Street 2.

Meisjes jatten fiets van postbode

Icoon Domme criminelenTwee meisjes uit Amersfoort en Nieuwegein kregen de politie op hun dak toen ze een fiets stalen. Opzich niet heftig, ware het niet dat de fiets van een postbode was. De 17 en 18 jaar oude dames stalen de fiets bij station Veenendaal-West en fietsten vervolgens naar Overberg.

Aan de fiets hing nog een zak met post. Die dumpten ze onderweg samen met wat fietstassen. De politie hield ze vervolgens aan in Overberg.

Op het bureau gingen de meisjes door de knieën en bekenden ze dat ze de fiets gejat hadden. Met een proces-verbaal in het vooruitzicht zijn de meisjes naar huis gestuurd. De fiets is teruggegeven aan de postbode van dienst.

Eén op twee 360-gamers heeft Halo 3

Microsoft heeft bekend gemaakt dat ze wereldwijd 17.7 miljoen Xbox 360's verkocht hebben aan retailers sinds de launch eind 2005. De best verkochte game is (hoe kan het ook anders) Halo 3 met totaal 8.1 miljoen verkochte exemplaren.

Mass Effect, de laatste game die Microsoft heeft uitgegeven voor de 360, staat inmiddels op 1.6 miljoen. Microsoft is tevreden over de verkopen en verwacht ook voor 2008 mooie cijfers:

Microsoft is proud of the contributions Xbox 360 is making to the gaming industry, and looks forward to an even more successful 2008

DVD: Lost - Seizoen 3

31 januari gaat seizoen vier in Amerika van start. Door de grootscheepse staking onder de schrijvers in film- en serieland zijn er echter momenteel pas acht afleveringen geschreven en opgenomen. Seizoen vier en vijf waren al ingekort tot zestien afleveringen. De andere acht die gepland stonden komen heel misschien nog op tijd af en anders worden ze bij seizoen vijf getrokken. Het wordt dus een kort jaartje voor de Lost-liefhebber. Gelukkig kunnen we nog even terugblikken op seizoen drie met de verschenen dvd-box waarin alle afleveringen terug te vinden zijn plus een disc met extra's.

Pandemic huurt echte mercenary in

Pandemic is druk bezig om hun tweede Mercenaries-game af te ronden. In de game speel je een huurling in Noord-Korea, ingehuurd om de plaatselijke dictatuur omver te werpen. Hierbij heb je toegang tot het meest gevreesde wapentuig van je eigen organisatie, maar als dat niet genoeg is voor je mag je ook tanks, heli's, vuurwapens en ander volwassen speelgoed stelen van je vijanden. Om de ervaring wat realistischer te maken, heeft Pandemic een echte huurling op kantoor uitgenodigd. Om te zien hoe dat er uit ziet, kun je onderstaande filmpjes bekijken.

FOK! zoekt meest sexy vleeseters M/V

Icoon Enqu괥Wie zijn de meest sexy vleeseters? In navolging van de antivleespropaganda van WakkerDier zoeken wij de meest sexy mannelijke en vrouwelijke vleeseter van Nederland. Want zeg nou zelf, er is niets lekkerder dan een man of vrouw die geniet van een lekkere worst, hamburger of biefstuk. Vleeseters zijn gezonde mensen die eigen keuzes durven maken en zich niet laten indoctrineren door gesubsidieerde onderzoeken.

Om het je gemakkelijk te maken hebben wij alvast een shortlist gemaakt met 19 van de meest sexy vrouwen van dit moment. Later volgen 19 heren. Uiteraard kun je ook je eigen sexy carnivoor doorgeven. Dus aarzel niet en breng vandaag nog je stem uit. En vegetariërs, jullie mogen ook stemmen natuurlijk.

Niks is zo sexy als Paris Hilton die een hamburger eet.

Vliegtuig in Frankrijk naast baan door ijzel

Icoon BuitenlandsEen Boeing 737 is gisteren bij het landen in de slip geraakt. Dit gebeurde in Frankrijk, bij luchthaven Deauville-Saint-Gatien. Er zaten 168 mensen aan boord. Niemand raakte gewond, echter door de schrik is er iemand onwel geworden. Het toestel is er erger aan toe: de wielen zijn ernstig beschadigd en er zijn technische problemen. Toen het vliegtuig wilde landen, bleek dat er ijzel op de baan lag waardoor het twintig meter de berm in schoot. Het betreft een toestel van Atlas Blue.

Er wordt een onderzoek ingesteld om te achterhalen wie er verantwoordelijk gesteld kan worden. Het vliegtuig zou gistermiddag nog naar Marokko vliegen, passagiers voor die vlucht zijn per bus naar een ander vliegveld gebracht waar een nieuw toestel klaarstond.

Brinkman (PVV) weigert ook op Antillen excuses

Antilliaanse politici van de partij National Alliance zijn gistermiddag (lokale tijd) op St. Maarten uit een vergadering met een Tweede Kamerdelegatie gestapt. Ze deden dat omdat ze boos zijn op PVV-parlementariër Hero Brinkman. Die noemde de Antillen eerder een ''corrupt boevennest'' dat moet worden verkocht via Markplaats.

Bijna alle Antilliaanse fractieleiders, onder wie die van de National Alliance, stuurden eind december een brief aan Brinkman waarin ze hem meedeelden dat hij zonder excuses niet welkom is op de Antillen. Brinkman heeft tot nog toe stelselmatig ieder excuus geweigerd.

Ook gisteren wenste de PVV'er geen excuses te maken. Het weglopen van de politici becommentarieerde hij als hooghartig. Volgens Brinkman moeten de Antilliaanse politici gewoon luisteren naar wat hij te zeggen heeft. ''Want als Antilliaanse politici geld blijven vragen aan Nederland en het verwende jongetje blijven uithangen, zullen steeds meer Nederlanders genoeg krijgen van de Antillen en er afstand van willen nemen.''

In de Eilandsraad verklaarde Brinkman verder achter zijn eerdere woorden te blijven staan. ''Ik heb de Antillen twee benamingen gegeven 'een grotendeels corrupt boevennest' en ik heb de bestuurders lange tenen verweten. De heren die vandaag zijn weggelopen bewijzen mijn gelijk.''

De Nederlandse Kamerdelegatie is bezig met een tiendaagse rondreis op de Antillen en Aruba in het kader van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK).

DVD: Frostbite

Mr. Horror, alias Jan Doense, is dé horrorgoeroe van Nederland en België. Naast filmmaker, en -journalist stond hij onder meer aan de wieg van 'De Nacht van de Wansmaak' en was hij een drijvende kracht achter het Amsterdam Fantastic Film Festival. Op het label 'Mr. Horror presents' laat Doense de fan kennismaken met moderne klassiekers uit het horrorgenre. Eén daarvan is Frostbite, de eerste Zweedse vampierfilm ooit.


Ruim 96% van e-mail december was spam

Icoon DigitalMaar liefst 96% van de ontvangen e-mailtjes in december bestond uit spam, oftewel ongevraagde reclame e-mail. Een groot gedeelte van deze spam was gericht op de feestdagen. Over heel 2007 was de verhouding spam - echte e-mail 91,9 tegen 8,1 procent.

Naar verwachting neemt het aantal spammail toe in 2008. Toch blijken weinig mensen echt aanstoot te nemen aan spam. Verder wordt veel spam al onderschept door speciale filters, zowel bij de providers als bij de consument zelf. Wel worden spammers steeds inventiever. Zo werd reclame verpakt in PDF-files en MP3's. Verder wordt ingespeeld op actualiteit. De aanslag op Benazir Bhutto werd gebruikt om mensen naar sites te lokken waar geen nieuws was te vinden maar reclame.


Ooit afgevraagd waar de uitdrukking spammen vandaan komt?

Terreurverdachten blijven in voorarrest

Icoon TerrorismeDe drie mannen die op oudejaarsdag in Rotterdam werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag, blijven nog minstens twee weken in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris gisteren beslist. Volgens het Openbaar Ministerie worden de drie verdacht van het ''voorbereiden van een ontploffing met een terroristisch oogmerk''. Uit onderzoek is gebleken dat één van de verdachten op zoek was naar materialen om explosieven te maken.

Bij huiszoekingen zijn géén explosieven gevonden. De drie verdachten werden gearresteerd door de Dienst Speciale Interventies na een ambtsbericht van de AIVD waarin gewaarschuwd werd voor een 'gewelddadige actie' op korte termijn. Het Landelijk Parket, dat belast is met onderzoeken naar terreurmisdrijven, zegt over aanwijzingen te beschikken dat de drie rond de jaarwisseling wilden toeslaan.

Het bericht van gisteren in De Telegraaf waarin gesteld werd dat het trio een aanslag wilde plegen op de Rotterdamse Erasmusbrug tijdens een nieuwjaarsfeest, is volgens Justitie uit de lucht gegrepen. De Telegraaf schrijft vandaag evenwel opnieuw dat goed ingewijde bronnen aan de krant meldden dat dit wel degelijk het doelwit was.

De verdachten, mannen van 31, 32 en 39 jaar, zouden vastzitten in Amsterdam en mogen geen enkel contact met de buitenwereld hebben. Twee van hen hebben zowel de Nederlandse als de Marokkaanse identiteit. De derde is afkomstig uit Soedan en verbleef hier illegaal.

Wennemars, Tuitert naar skate-off WK allround

Erben Wennemars en Mark Tuitert zullen later deze maand aan de start verschijnen van de skate-off voor minimaal één plaats op het WK allround. Ze lieten allebei het NK allround eind december schieten en wisten zich dus niet voor het EK in het Russische Kolomna te plaatsen. Het duo geeft de voorkeur aan het NK en WK sprint.

Op 22 en 23 januari wordt de skate-off over 1.500 en 5.000 meter gehouden, na het WK sprint. Aan de skate-off doen de Nederlandse nummer vier op het EK, de Nederlanders die buiten de top zes vallen op het EK en de afvallers voor datzelfde EK mee. Wennemars en Tuitert zullen onder meer rijden tegen Carl Verheijen en Tom Prinsen.

Agenten gewond na ongeval op de A27

Icoon OngelukVanochtend zijn twee agenten gewond geraakt bij een ongeval met een politieauto en twee vrachtwagens op de A27. Het ongeval vond rond 6.40 uur plaats ter hoogte van Raamsdonksveer. Dit heeft een woordvoerder van de politie naar buiten gebracht. Het verkeer in de richting van Breda wordt omgeleid omdat de rijbaan is afgesloten.

Volgens de politiewoordvoerder reed één van de twee vrachtwagens erg langzaam. De andere vrachtwagen wilde de truck ontwijken maar tijdens deze manoeuvre reed de politieauto achterop de vrachtwagen. Er worden getuigen gezocht om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Na het ongeval kwam er een traumahelikopter ter plaatse om de beknelde bestuurder van de politieauto te bevrijden en om hem naar het ziekenhuis te vervoeren. De andere agent was al eerder naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeurs kwamen met de schrik vrij.

MacDonald voor 2 jaar naar West Bromwich

Zoals verwacht verhuist aanvaller Sherjill MacDonald van AGOVV naar het Engelse West Bromwich Albion. Deze club staat op dit moment eerste in de Engelse Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland.

MacDonald komt al bijna een seizoen op huurbasis uit voor de Engelsen, hij heeft nu een contract getekend voor twee jaar. Met de verkoop is rond de 700.000 euro gemoeid. AGOVV zal dit geld waarschijnlijk uit gaan geven op de transfermarkt.

Man komt vrij na 27 jaar onschuldig in cel

Icoon BuitenlandsEen Amerikaan, Charles Chatman, die een straf uitzit van 99 jaar voor seksuele geweldpleging, komt vrij. Het blijkt dat de man, die nu 27 jaar gevangen zit, onschuldig is geweest. Dit is aangetoond door nieuw onderzoek op het DNA materiaal. De man werd in die tijd veroordeeld doordat een buurvrouw hem als mogelijke dader aanwees. Chatman zei "verbitterd en boos" te zijn, maar zou niet zinnen op wraak.

In Texas is Chatman de dertigste man sinds 2001 die wordt vrijgelaten omdat zijn onschuld door nieuw onderzoek blijkt. Dit worden er waarschijnlijk meer. Het forensisch laboratorium in Dallas heeft als een van de weinige in de VS het DNA materiaal bewaard van zaken die al lang zijn gesloten.

Met dank aan COLAIUTA voor de submit.

Ook in Turkije komt rookverbod in horeca

Het Turkse parlement heeft gisteravond een rookverbod in cafés en restaurants goedgekeurd. De wet gaat vier maanden na ondertekening door president Abdullah Gul in. Maar de horeca heeft nog achttien maanden de tijd om zich voor te bereiden op het verbod.

Het verbod geldt ook voor waterpijpen. Critici zeggen dat het lastig wordt de wet in te voeren in een land waar zo veel mensen roken. In Turkije rookt een op de drie personen. Bijna tweederde van de mannen rookt en 11 procent van de kinderen tussen de 7 en 11 jaar.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan, die bekend staat om zijn afkeer van roken, had zich ingezet voor het verbod. Het parlement, waar zijn regerende AK-partij een meerderheid heeft, nam de wet aan met 240 stemmen voor en slechts twee tegen.

Oostenrijks talent weg bij Heerenveen

Christoph Mattes vertrekt per direct bij sc Heerenveen. Hij keert terug naar zijn vaderland Oostenrijk om voor Red Bull Salzburg te spelen. De 19-jarige Mattes was vier seizoen actief in Friesland, maar hij wist nooit het eerste elftal te halen.

In Oostenrijk zal Mattes in eerste instantie in het beloftenteam gaan spelen, maar het is de bedoeling dat hij op termijn deel gaat uitmaken van het eerste team.

Aantal vertrokken wethouders verdubbeld

Icoon Politiek Het aantal wethouders dat vrijwillig of gedwongen is opgestapt, is in een jaar verdubbeld. In 2007 vertrokken er 131 wethouders, van wie er niet minder dan 77 het veld ruimden na een politieke vertrouwensbreuk. In 2006 stapten er nog 53 wethouders op van wie 29 om politieke redenen.

In totaal zijn er daarmee sinds de raadsverkiezingen van maart 2006 al 181 wethouders opgestapt, van wie 106 na een politiek conflict. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het weekblad Binnenlands Bestuur dat vandaag werd vrijgegeven.

Een belangrijke verklaring voor deze ontwikkeling is een burgemeestersbenoeming. Dertien wethouders maakten zo'n promotie. Daarnaast haakten er zeventien - een verdubbeling - om gezondheidsredenen af. De opvallendste is de Rotterdamse havenwethouder, oud-LPF-verkeersminister Roelf de Boer, die na een burn-out en een tijdje verlof het in april voor gezien hield.

Wethouders die na een politiek conflict moesten vertrekken, zijn vooral lid van een lokale partij: er sneuvelden er daarvan 25 na een vertrouwensbreuk.

De PvdA zag de meeste wethouders (32) vertrekken. Bij de helft daarvan lag een politiek conflict aan de basis daarvan. De ChristenUnie, met de PvdA de grote winnaar van de raadsverkiezingen in 2006, verloor vijf wethouders.

Onenigheid en ambulances bij Britney

Icoon ShowbizzBritney Spears is zojuist per brancard en ambulance uit haar woning in Studio City, Los Angeles gehaald, waarschijnlijk na een conflict met haar ex-man Kevin Federline over de voogdijschap van de kinderen van beide sterren. Politie is nog in haar woning aanwezig.

Er heerst nog onduidelijkheid over de precieze toedracht, maar volgens CNN zou Britney hebben geweigerd de kinderen na een bezoek terug te geven aan Federline. Hierop ontstond een conflict waar de politie bij werd geroepen. Even later arriveerde ook een ambulance waarin Britney per ambulance werd afgevoerd, is ook te zien op televisiebeelden.

Een woordvoerder van de politie heeft tot nu toe slechts willen bevestigen dat het inderdaad Britney Spears was die is afgevoerd, dat zij onder invloed van een nog onbekende substantie was en dat er niemand gewond is geraakt. Britney zou naar het ziekenhuis zijn afgevoerd om een 'psychische evaluatie' te ondergaan.


Britney

[NBA] Standen per 4-1-2007

Hier zijn de standen in de NBA zoals ze op dit moment zijn.

Eastern Conference:

Atlantic Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Boston Celtics2730.900-15 - 112 - 218 - 37 - 0W79-1
Toronto Raptors17150.531118 - 69 - 910 - 73 - 3W15-5
New Jersey Nets15160.48412½7 - 118 - 511 - 102 - 5W36-4
Philadelphia 76ers14180.438147 - 97 - 98 - 92 - 5L15-5
New York Knicks8220.267197 - 111 - 115 - 122 - 3L52-8

Central Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Detroit Pistons2570.781-13 - 212 - 517 - 25 - 2W1010-0
Cleveland Cavaliers15170.469109 - 66 - 118 - 113 - 2W15-5
Indiana Pacers15180.45510½7 - 98 - 98 - 111 - 4L54-6
Chicago Bulls12190.38712½6 - 96 - 1010 - 103 - 2L14-6
Milwaukee Bucks12190.38712½9 - 43 - 157 - 112 - 4W13-7

Southeast Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Orlando Magic22120.647-7 - 715 - 514 - 66 - 1L15-5
Atlanta Hawks15140.51710 - 65 - 89 - 106 - 1L26-4
Washington Wizards15150.50059 - 76 - 810 - 105 - 2L15-5
Charlotte Bobcats11190.367910 - 91 - 107 - 162 - 8L13-7
Miami heat8240.250134 - 114 - 133 - 171 - 8L52-8

Western Conference:

Southwest Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
San Antonio Spurs2190.700-16 - 25 - 715 - 86 - 3L14-6
Dallas Mavericks21110.656115 - 36 - 814 - 56 - 2W27-3
New Orleans Hornets21110.65619 - 612 - 515 - 74 - 2W17-3
Houston Rockets15170.46977 - 68 - 119 - 113 - 5L24-6
Memphis Grizzlies9220.29012½5 - 114 - 115 - 142 - 9W13-7

Northwest Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Denver Nuggets19120.613-13 - 56 - 712 - 94 - 2W16-4
Portland Trail Blazers20130.606-15 - 35 - 1014 - 77 - 2W29-1
Utah Jazz18160.52912 - 36 - 1310 - 93 - 2W25-5
Seattle SuperSonics9230.28110½5 - 114 - 123 - 152 - 4L24-6
Minnesota Timberwolves4270.129153 - 111 - 163 - 170 - 6L61-9

Pacific Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Phoenix Suns2390.719-10 - 313 - 611 - 76 - 3W47-3
Los Angeles Lakers19110.633311 - 58 - 613 - 54 - 1L17-3
Golden State Warriors19140.5768 - 611 - 812 - 84 - 2L16-4
Sacramento Kings12180.400108 - 84 - 105 - 130 - 5W14-6
Los Angeles Clippers10200.333125 - 105 - 106 - 122 - 5L12-8

Blanke Eindhovenaar: sorry voor Wilders-rap

WildersDe omstreden Youssef en Kamal, die in een videoclip de keel van een Geert Wilders look-a-like doorsneden, blijken inderdaad niet te bestaan, zoals wij maandag al meldden. De geruchten gingen al dat het om een blanke Eindhovenaar ging. De twee Marokkaanse jongens zouden slechts figureren in de clip. De autochtoon biedt nu zijn excuses aan voor de ophef rond Youssef en Kamal. Eerder deed Wilders aangifte.

De Eindhovenaar verklaart: "Youssef en Kamal bieden hun excuses aan de Marokkaanse gemeenschap aan. Voor de ongewilde deelname en bijdrage in de negatieve beeldvorming en de ontstane maatschappelijke onrust als direct gevolg van de clip Woensel, een stadsdeel in Eindhoven."

De Brabander zelf wil anoniem blijven. Wel meldt hij: "Er is geen sprake van twee Marokkaanse jongens die deze nummers met serieuze intenties maken. Youssef en Kamal zijn inderdaad fictief, net zo fictief als de dreiging die Geert Wilders van hen ervaart."

Overigens ontkent de maker dat de persoon wiens keel werd 'doorgesneden' Wilders moest voorstellen. Wel neemt hij Wilders van alles kwalijk. "Het blijkt helaas niet zo heel moeilijk het fobische beeld dat autochtonen hebben van Marokkanen werkelijkheid te laten worden, in de vorm van maatschappelijke onrust onder de bevolking, dankzij het overijverig en gretig handelen van een zogenaamde politicus."

De omstreden clip van Youssef en Kamal.

Met dank aan wormwood voor de submit.

'Veel scholen in brand tijdens jaarwisseling'

De afgelopen jaarwisseling zijn enkele tientallen scholen in brand gevlogen, tegen nog geen tiental een jaar eerder. De branden zijn voornamelijk veroorzaakt door het gericht afsteken van 'zwaarder vuurwerk', zoals vuurpijlen.

Dat heeft een woordvoerder van verzekeraar Centraal Beheer Achmea vrijdag gezegd. Het zijn overwegend basisscholen die door brand zijn getroffen.

Volgens de woordvoerder van Achmea toont dat aan dat basisscholen niet veilig genoeg zijn. "Scholen zijn niet brandveilig genoeg. Er zou meer gedaan moeten worden aan preventie, in de vorm van bijvoorbeeld cameratoezicht." Ook zouden meer scholen volgens de verzekeraar sprinklerinstallaties moeten hebben, om de samenleving te behoeden voor de enorme schade die dit soort branden veroorzaken.


Braaaaaand!

Virtual Console weer bijgevuld

Het is weer vrijdag en ook in het nieuwe jaar betekent dat dat Nintendo de Virtual Console van de Wii weer geupdate heeft met een aantal leuke spellen. Deze week is de beurt aan:

Harvest Moon (SNES) (900 punten)

Dit allereerste deel van de geliefde Harvest Moon serie zal voor velen een leuke trip down memory lane zijn! Laat opnieuw je kunsten zien als boer met de Classic Controller of de Gamecube controller.

Waarom Nintendo voor deze game 100 punten meer vraagt dan voor andere SNES games is overigens niet bekend.Lampard wil bij Chelsea blijven

Frank Lampard heeft gezegd dat hij de rest van zijn actieve voetballoopbaan bij Chelsea wil blijven.

"Het restant van mijn carrière wil ik op Stamford Bridge blijven spelen", aldus de 29-jarige middenvelder, die binnenkort zijn honderdste treffer voor de Londense club hoopt te scoren. Nu staat hij op 99. "De liefde die ik krijg van de supporters van Chelsea krijg ik nergens anders, daar wil ik nog jarenlang van genieten".

Obama en Huckabee winnen in Iowa

Icoon AmerikaDe Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft gisteren favoriet Hillary Clinton verslagen bij de voorverkiezingen voor de presidentsverkiezingen van dit jaar. Dat hebben Amerikaanse nieuwszenders voorspeld.

De strijd om de tweede plaats, die gaat tussen voormalig presidentsvrouw Clinton en John Edwards, is nog niet gelopen, aldus CNN. Obama, senator voor de staat Illinois, wil de eerste zwarte president van de Verenigde Staten worden. In de peilingen liep hij lange tijd achter op Clinton. De senator van New York wil als eerste vrouwelijke president in het Witte Huis belanden.

Republikeinen
Republikeins presidentskandidaat Mike Huckabee heeft bij zijn partij de eerste voorverkiezingen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Dat hebben Amerikaanse nieuwszenders voorspeld.
Mitt Romney, die lange tijd voorop liep in de peilingen, werd gisteren tweede.

Meer over politiek en de Amerikaanse verkiezingen op het forum.

GTA-fan ontdekt mogelijke plattegrond GTA IV

Een grote Grand Theft Auto fan die schuil gaat achter de naam "Bluespot" heeft wel heel erg goed naar de derde trailer van de aankomende GTA IV game gekeken. Volgens hem schuilt er mogelijk een aanwijzing in het filmpje naar de map van de game. Zie het onderstaande filmpje en denk er het jouwe van.

Zal de game echt zo gedetailleerd zijn dat zelfs zulke kleine dingen terugkomen? We zullen het af moeten wachten.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
©FOK.nl e.a.