Kaasdieven op heterdaad betrapt

Icoon Domme criminelenDe politie heeft een driekoppige bende op heterdaad betrapt, terwijl deze honderden kazen probeerde te ontvreemden. Het trio had het voorzien op een groothandel in Zeewolde. De voorraad kaas, met een waarde van maar liefst 145.000 euro, hevelden zij gisteravond over in een vrachtwagen.

Bij het zien van de dienders probeerde de vrachtwagenchauffeur te ontkomen, en ramde daarbij een politiewagen. De inzittende agent bleef ongedeerd. Uiteindelijk kon het drietal in de boeien worden geslagen.

Een van de verdachten blijkt een 25-jarige medewerker van de groothandel. De andere verdachten zijn zijn 26-jarige vriendin en een 36-jarige vrachtwagenchauffeur. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Vanochtend werd al een Rotterdammer opgepakt als vierde verdachte.

Het is volgens de politie niet de eerste keer dat de kaasgroothandel in Zeewolde het mikpunt is van diefstal. Drie maal eerder werd een grote hoeveelheid kaas ontvreemd met een totale waarde van ruim driehonderdduizend euro.
Met dank aan jimpsel voor de submit.