JOVD vraagt Wilders zich liberaler op te stellen

Icoon PolitiekPVV-leider Geert Wilders krijgt van de jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD, de nieuw in het leven geroepen Liberale Aanmoedigingsprijs. De JOVD zei gisteren tijdens haar nieuwsjaarsborrel Wilders te willen aansporen om zich in 2008 wat liberaler op te stellen.

"We hebben Wilders leren kennen als jong talent in de VVD-fractie. Een bevlogen redenaar en uitstekend politicus. Helaas is hij sinds zijn vertrek bij de VVD het liberale pad volledig bijster geraakt"
, aldus landelijk JOVD-voorzitter Jeroen Diepemaat. Als voorbeeld hiervan noemt hij het pleidooi van Wilders om de Koran te verbieden. "Een boek verbieden, omdat de inhoud je niet aanstaat, is dus echt niet liberaal."

Traditioneel roept de JOVD rond de jaarwisseling altijd een politicus uit tot de liberaal van het nieuwe jaar. In 2008 neemt D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld de jaarwisseltrofee over van voormalig VVD-vicepremier Gerrit Zalm, die in 2007 door het leven mocht als liberaal van het jaar.

In 't Veld wordt door de JOVD geroemd om haar "niet aflatende inzet voor rechten van homo's over de hele wereld". Ook wordt de Europarlementariër geprezen om haar inzet voor vrouwenrechten en haar strijd tegen het uithollen van privacy en individuele vrijheden.