Bejaarden boos over uitvaartcentrum in de straat

Icoon OpmerkelijkEen grote groep bejaarden uit het Amerikaanse stadje Coeur d' Alene, gelegen in de staat Idaho, is boos over opening van een uitvaartcentrum. Het centrum komt in een gebouw pal tegenover het bejaardentehuis en daar zijn de oudjes dus niet blij mee.

Al meer dan 100 senioren hebben een petitie getekend om de opening van het centrum te voorkomen. De gemeente zei in een verklaring dat het puur toeval is dat het uitvaartcentrum zich in het gebouw mag vestigen. "Het gebouw voldoet het beste aan de eisen van het centrum en daarom is er voor deze plek gekozen. Niet omdat het toevallig dicht bij een seniorencomplex ligt. Ook gaf ze aan het nogal 'verontrustend' te vinden dat de mensen denken dat wij het expres gedaan hebben.

Een van de bejaarden die recht op het toekomstige centrum uitkijkt zei: "Ik ben er helemaal niet blij mee, het geeft je een ongemakkelijk gevoel,". Anderen vinden het helemaal niet zo erg. De 81-jarige Doy Seng heeft een praktische kijk op de zaak: "Wij zijn oud en allemaal klaar om te gaan. Ik vind het juist ontzettend handig."

Vorige maand kregen de eigenaren van het toekomstige centrum de speciale vergunning om zich in het pand te mogen vestigen. Een buurman tekende bezwaar aan tegen deze beslissing. Hij is bang voor parkeer- en geluidsoverlast. Op 5 februari komt er een hoorzitting die ook door de oude knarren bijgewoond zal worden.