Belverslaafde belt voor 12.000 euro

Icoon ShockingEne K.M. moet 12.000 euro betalen aan KPN omdat hij verslaafd is aan het bellen van 0906-lijnen. In slechts een maand tijd belde hij in drie verschillende telefooncentrales van KPN voor dit bedrag naar sekslijnen en zijn familie in Marokko.

De ernstig verslaafde beller moet daarom het telefoonbedrijf schadeloos stellen, en bovendien ook nog eens een taakstraf uitvoeren. Dat hij alles echter ook nog aan zijn vrouw moet opbiechten ziet hij als de ergste straf, omdat "die nog van niets weet". Hij gebruikte bij zijn vrouw namelijk altijd het excuus dat hij in de kroeg zat, als hij weer een avond zat te bellen in de telefooncentrale.

De alerte lezer zal zich misschien afvragen hoe iemand zo gemakkelijk en zo vaak een centrale van de KPN binnenkomt. Het verrassende antwoord daarop is dat K.M. eerder werkzaam was voor KPN, en zijn deurpas nog had behouden. Daardoor kon hij kinderlijk eenvoudig in de telefooncentrales komen. Aanvankelijk gebruikte hij wel gewoon zijn eigen gsm, maar de rekening daarvan was al zodanig opgelopen dat hij maar besloot voortaan in de telefooncentrales te gaan bellen. Uiteindelijk viel hij door de mand doordat hij een paar keer vergat de hoorn op de haak te doen.

Met dank aan Kasparovi voor de submit.