[upd] Bommeldingen op Belgische stations

René (Rene)
Icoon BelgieVier grote stations van Belgische steden zijn ontruimd na een reeks bommeldingen. Het gaat om de stations Leuven, Gent-Sint-Pieters, Brussel-Centraal en Antwerpen-Centraal. Het eerste alarm was in Leuven.

Om kwart over zeven werd de brandweer van Leuven gewaarschuwd. Een man vertelde dat er een bom was op het station. Onmiddellijk werd het station ontruimd en werd alles doorzocht.

Op dit moment is het station weer in gebruik genomen. Er is volgens de brandweer niets gevonden. De afsluiting van het station heeft wel voor chaos op het spoor geleid.

Kort na de bommelding in Leuven werd er ook gemeld dat in Gent een bom ligt. Brussel-Centraal en Antwerpen-Centraal volgden. In Brussel is de noord-zuid verbinding stilgelegd. In Antwerpen gaan de treinen via station Berchem.

De ordediensten willen geen risico's lopen met het oog op eerdere terreurdreiging. De politie wil op dit moment nog niet veel kwijt over de voorvallen, maar wel is bekend dat de meldingen via telefoon aan de politie gemeld werden. Er werd gebeld in naam van Al Qaeda.

Update 23.12
Op alle vier de stations is niets gevonden. De stations zijn vanavond heropend

Volgens Mertens van het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken hebben de vier gevallen van terreurdreiging niets met elkaar van doen. Wel merkt hij op dat het zinloos bellen van hulpdiensten strafbaar is.
Met dank aan Jump voor de submit.