FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 januari 2008

Brabantse politie op inbrekerspad

Icoon PolitieAgenten hebben gisteravond ingebroken bij bewoners in het Brabantse Oosterhout. Niet omdat ze iets wilden jatten, maar om te controleren of bewoners hun woningen, schuurtjes en bergingen wel goed afsluiten. Dat heeft de politie gemeld.

De 'inbraken' vonden plaats in de wijk Dommelbergen, waar tevens al veel Ford Ka’s zijn vernield. De politie trof daar meerdere woningen aan waarvan de achterdeur niet afgesloten was en bleken enkele poorten, schuurtjes en bergingen niet op slot te zitten. In een garage wist de politie nog een geparkeerde auto te openen.

De bewoners zijn door de politie ingelicht over de preventieve controle. In ruim 50 auto's liet de politie een briefje achter.

Ex-burgemeester beledigd door onderscheiding

Waar iedereen een gat in de lucht zou springen bij het krijgen van een koninklijke onderscheiding, was Jan Leegwater echter diep beledigd. De oud-burgemeester van de Groningse gemeente Scheemda vindt de onderscheiding slechts een schrale waardering voor alle jaren dat hij het ambt vervulde. Hij heeft het lintje inmiddels weer teruggegeven.

Op zijn zeventigste verjaardag werd Leegwater onaangenaam verrast met de titel 'Lid in de Orde van Oranje Nassau' en bijbehorend lintje. De beste man zegt in een reactie zich 'vernederd, miskend en beledigd' te voelen. Hij heeft echter geen zin om nog meer woorden vuil te maken aan de kwestie.

De ex-burgervader kwam echter niet zelf op het idee het lintje weer in te leveren. Andere oud-burgemeesters, die zich hebben verenigd in een voetbalteam, hebben op Leegwater ingepraat. Leegwater was zelf vele jaren de oefenmeester van dit veteranenelftal.

Burnout Paradise demo geupdate, met 8 spelers online

Voor een gelimiteerde tijd maakt Criterion het mogelijk om in de demo van Burnout: Paradise met 8 man tegeljik te racen, in plaats van de 4 wat nu het maximum is.

Vanaf morgen tot en met de 14e is de demo uitgebreider, naast de 8-speler optie komen er ook nog eens nieuwe Freeburn Challenges mee, in totaal zijn er 13 nieuwe toegevoegd: 3 voor 5, 6 en 7 spelers en 4 voor 8 spelers. Meer informatie over de game is te vinden in onze uitgebreide preview.

Dit geldt zowel voor de demo voor de PlayStation 3 als de Xbox 360, wanneer de update precies ingevoerd is nog onduidelijk, Criterion heeft geen specifiek tijdstip en tijdszone aangegeven. Hou in ieder geval morgen zowel het PlayStation Network als Xbox Live in de gaten!

Nights: Journey of Dreams in the picture

Nights: Journey of Dreams is een spel van het Sonic Team en de opvolger van de oude SEGA klassieker Nights Intro Dreams. Het spel kent real-life weersveranderingen en dit unieke gegeven is ook wel terug te vinden in de screens die onlangs verschenen zijn. Het spel zal op 25 januari in de Europese winkelschappen te vinden zijn. Tot dan kunnen jullie het doen met de volgende screenshots hieronder.









Cyprus en Malta voeren euro snel in

Icoon EconomieGisteren en vandaag is de euro snel in omloop geraakt op Cyprus en Malta. Gisteren voerden de twee EU-landen de munteenheid in. De Europese Commissie zegt dat 40 procent van de inwoners ondertussen al euro's op zak heeft.

Op 1 januari waren op Cyprus de banken speciaal open om mensen hun geld te kunnen laten wisselen. Er is 116 miljoen euro in omloop op het eiland. Op Malta was vandaag 20 miljoen euro in omloop gebracht. Meer dan negen van de tien winkels geven inmiddels euro's terug als wisselgeld. De twee eilanden zijn de veertiende en vijftiende EU-landen die de euro officieel hebben ingevoerd.

Snelle invoering van de euro.

Tiener verstopt zich in benzinetank

Icoon BizarDe Spaanse politie heeft in Noord-Afrika een jongen gevonden, die wel op een heel speciale manier Spanje binnen wilde komen. De Marokkaanse jongen had zich namelijk verstopt in de benzinetank van de auto. Politiehonden vonden de verstekeling bij een grenscontrole in Ceuta. De politie arresteerde hem en twee Spanjaarden die eveneens in de auto zaten.

De benzinetank was leeg en door middel van een luik kon de jongen de tank via de achterbank naar binnen. De benzine werd opgeslagen in een provisorische tank.

De politie vindt wel vaker wanhopige mensen die het land binnen willen smokkelen, zoals mannen verstopt in matrassen op het dak van de auto, maar dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Veel illegale immigranten proberen zo de grens te passeren op zoek naar een beter leven in Europa.

Met dank aan gatochkrassen voor de submit.

Ford Ka doelwit van vernielingen

Icoon OpmerkelijkIn de maand december zijn in Oosterhout (Noord-Brabant) ruim twintig auto's van het type Ford Ka vernield. De politie onderzoekt de vernielingen en is op zoek naar getuigen. Dat maakte de politie vandaag bekend.

In december en begin januari ontving de politie twintig aangiftes van vernielingen aan Ford Ka's. De meeste voertuigen hadden deuken in de achterzijde. Volgens de politie bedraagt de schade ongeveer 1000 euro per auto. De meeste vernielde Ford Ka's stonden in de wijk Dommelbergen, in onder meer de Staatsliedenbuurt, Kruidenbuurt en Schildersbuurt. De politie sluit niet uit dat er meer Ka's vernield zijn en roept gedupeerden op aangifte te doen.

Coureurs vrezen regenraces in 2008

De meeste coureurs zijn blij met het verbod op traction control. Zij maken zich echter wel zorgen over de veiligheid bij regenraces zonder traction control.

Verschillende coureurs, waaronder David Coulthard en Jenson Button, hebben hun zorgen inmiddels overgebracht aan de FIA. "Zonder traction control hadden we afgelopen seizoen niet kunnen racen in Japan," aldus Button. Coulthard vreest voor zware ongevallen: "Vorig seizoen in Japan aquaplanneerde Fernando Alonso zo het circuit af - zelfs met traction control. Zelfs de elektronica konden hem niet meer helpen. Als we dan ook nog eens zonder traction control moeten rijden kan er nog veel meer misgaan. Het laatste wat wij als coureurs willen is een zwaar ongeval waarbij auto's op elkaar gelanceerd worden en in het publiek terecht komen en een ongeval zoals Alessandro Zanardi dat had in 2001."

Coulthard vervolgt: "Ik voel me goed bij de manier waarop Charlie Whiting te werk gaat. Hij moet soms erg lastige beslissingen nemen, maar hij neemt die beslissingen wel als reactie op de informatie die hij heeft. Hij heeft geen ervaring met bijvoorbeeld de spray - als je in de regen achter iemand rijdt met 300 km/u zie je echt niets meer. Ik heb er echter het volste vertrouwen in dat Charlie de juiste beslissing zal nemen op basis van onze hulp en adviezen. Daarom willen we nu alvast een dialoog op gang brengen, zodat het niet achteraf nog eens besproken moet worden." Button sluit zich daarbij aan: "De enige zorgen die ik heb omtrent het rijden zonder traction control is het rijden in de regen," zo vertelt ook de Honda-coureur. "Dat kan erg gevaarlijk worden. Zonder traction control hadden we afgelopen seizoen bijvoorbeeld niet kunnen racen in Japan - veel coureurs waren dan zelfs op het rechte stuk al gespind."

Ook Ferrari-coureur Felipe Massa sluit zich aan: "Op het gebied van de veiligheid is dit verbod een flinke stap terug. Ik ben er zeker van dat we meer ongelukken zullen krijgen en het racen in de regen zal erg gevaarlijk worden. Ik heb met Michael Schumacher en enkele andere ervaren coureurs gepraat en zij zijn van mening dat het met de huidige wagens gevaarlijker zal zijn om zonder traction control te rijden in de regen dan vroeger. Een race zoals in Fuji zou erg gevaarlijke situaties opleveren."

FIA president Max Mosley verbaast zich over de uitspraken: "Racen in de regen is altijd gevaarlijk - met of zonder traction control. Het is gevaarlijk in de zin van dat de kans groter is dat je van de baan schiet, maar het is weer minder gevaarlijk omdat de snelheden minder hoog zullen liggen. Stel je eens voor dat de Britse Grand Prix in extreme weersomstandigheden in de sneeuw zou worden gehouden. Er zou dan niemand gewond raken, omdat de coureurs nooit genoeg snelheid zullen hebben om het echt gevaarlijk te maken. Racen in de regen zal nu wat moeilijker worden, maar dat was het in ieder geval al wel. Mensen vergeten daarnaast wel eens dat ook de slechtste Formule 1-coureur nog steeds geweldig goed is in wat hij doet. Ik verwacht dus niet dat dit al te grote problemen zal opleveren."

De coureurs denken hier blijkbaar anders over. Zij willen in gesprek met de FIA voor een goede regeling omtrent regenraces. Tevens zouden zij ook meer inspraak willen hebben bij beslissingen betreffende het starten van een race achter de Safety Car.

Uitreiking Golden Globes in gevaar

Icoon FilmDe uitreiking van de Golden Globes is in gevaar nu de stakende Amerikaanse scenaristen hebben gedreigd de ceremonie te verstoren. Dat heeft de schrijversbond aangekondigd. De organisatie van het tv- en filmprijzenevenement voert gesprekken om tot een compromis te komen.

De schrijvers weigeren al sinds begin november vorig jaar scripts te leveren, waardoor het werk aan tv-series en films stilligt. Ze eisen een financiële compensatie voor de distributie van films en series op dvd's, internet en mobiele telefoons, maar de gesprekken met tv- en filmproducenten zijn tot nu toe op niets uitgelopen. De organisatie van de Golden Globes, Dick Clark Productions, is een van de bedrijven met stakende werknemers. Overigens zou er sprake zijn van een extra investering van de organisatie van 8 miljoen dollar om alsnog teksten te krijgen voor de uitreiking. 

KNMI: IJzel belemmert verkeer

Icoon FileHet KNMI waarschuwt dat het de komende uren plaatselijk glad kan worden in het zuiden, zuidwesten en midden van het land door sneeuw en ijzel. Over ongevallen is nog niets bekend.

Volgens het KNMI valt in ons land vandaag lichte sneeuw en ijzelt het lokaal ook. In verschillende Europese landen wordt heftig weer verwacht. Op de site www.meteoalarm.eu is te zien dat verschillende landen oranjegekleurd zijn. Oranje geeft aan dat er gladheid door sneeuw of ijzel dan wel storm aanwezig is.

Het winterweer blijft volgens het weerinstituut voorlopig beperkt tot deze week; tegen het weekeinde gaat de kou uit de lucht en krijgt Nederland weer te maken met een zogeheten westcirculatie die garant staat voor wisselvallig en vrij zacht weer.

Winterse omstandigheden verwacht.
Natuurlijk kun je ook op ons forum terecht voor deze weergerelateerde zaken.

Haase naar kwartfinale in Chennai

Robin Haase heeft de kwartfinale bereikt van het ATP toernooi van Chennai. Hij was te sterk voor de Kroatische qualifier Lovro Zovko.

Haase klopte Zovko in twee sets: 6-1, 7-5. In de vorige ronde was Haase ook al te sterk voor de als tweede geplaatste Marcos Baghdatis. In de kwartfinale ontmoet Haase een andere Kroaat, Marin Cilic, die versloeg in de tweede ronde de als vijfde geplaatste Fransman Nicolas Mahut.

Vrouwen discrimineren in politiek mag niet

Icoon PolitiekVrouwen en homo's mogen niet uitgesloten worden van politieke ambten als die beschouwd worden als werk. Europees Commissaris Vladimir Spidla (Sociale Zaken) heeft dat geantwoord op vragen van Europarlementslid Sophie in 't Veld (D66).

Hij baseert zich op een Europese richtlijn tegen discriminatie op het werk. De D66'ster doelde met haar vragen specifiek op de SGP en ChristenUnie. De SGP laat geen vrouwen toe op verkiesbare plaatsen. De ChristenUnie onderzoekt momenteel of homo's de partij kunnen vertegenwoordigen.

In 't Veld reageerde donderdag zeer tevreden met het antwoord: "Politieke ambten zijn gewoon werk. De Europese Commissie kan dus een procedure tegen Nederland beginnen als de staat zelf onvoldoende optreedt.''

De SGP stelde in december cassatie in tegen een arrest van het Haagse gerechtshof dat de Staat verplicht op te treden tegen vrouwendiscriminatie bij de Staatkundig Gereformeerde Partij.

Noodweer teistert Oost-Europa

Icoon WeerZware sneeuwval teistert Oost-Europa. In sommige delen van Bulgarije en Roemenië is de noodtoestand uitgeroepen. "De sneeuwval heeft het land verlamd'', berichtte de Bulgaarse krant Duma.

Veel wegen in Roemenië en Bulgarije zijn niet meer begaanbaar sinds er in twee dagen tijd zeker 50 centimeter sneeuw is gevallen. De temperatuur schommelt rond de min 16 graden Celsius. Ruim 311 dorpen en plaatsen zitten zonder stroom. Dertig plaatsen zitten zelfs zonder water. Enkele luchthavens zijn gesloten en door de verkeersopstoppingen waren honderden automobilisten gedwongen de nacht in de auto door te brengen.

Winters weer in Oost-Europa

NAC verbiedt trommels

Supporters van bezoekende clubs moeten voortaan hun trommels thuislaten, als ze een avondje voetbal willen kijken in Breda. Het bestuur van NAC heeft besloten geen trommels meer toe te laten in het uitvak.

Het bestuur heeft zo besloten na een enquête onder het eigen publiek. Van de 212 deelnemers aan de enquete gaven 148 mensen aan iets te zien in een trommelverbod. Vijftien supporters hadden geen mening en 49 personen betreuren het verbod.

"Er waren een paar supporters die zich ergerden aan dat harde, doordringende geluid. Toen hebben we de oplossing gekozen om trommels alleen toe te staan bij groepen van minstens 200 supporters. De enquête kwam er om te zien of het bezwaar breed leefde. Dat blijkt zo te zijn," aldus Willem Reijn van NAC.

"Mocht iemand zich niet aan de afspraak houden, dan zal de trommel bij de ingang worden ingenomen en tijdelijk in bewaring worden gehouden. Je club aanmoedigen kan ook op een andere manier. Kom gewoon lekker zingen."

Leeuwen eten man met huid en haar op

In Zuid-Afrika is dinsdag een man gedood en geheel opgegeten door leeuwen. Van de man bleef weinig meer over dan zijn schedel en enkele botten. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De Zuid-Afrikaan was al vier jaar werkzaam bij het safarihotel Aloe Ridge Lodge in de provincie North West waar hij twee dagen geleden werd aangevallen. "Het gebeurde rond 16.30uur toen hij, samen met twee anderen, naar het omheinde terrein van de leeuwen ging. Toen hij binnenstapte werd hij opgegeten. Alleen zijn ruggengraat en schedel zijn overgebleven", meldde Lesego Metsi van de politie.

De twee anderen hadden geluk. Zij waren net buiten het verblijf toen hun collega werd aangevallen.

Geen Metal Gear Solid 4 voor de Xbox 360, aldus Konami

Het nieuwe jaar was nog geen dag oud toen het eerste gerucht over de Xbox 360 versie van Metal Gear Solid 4 alweer een feit was. Nu is dit gerucht door Konami zelf ontkracht. TheGameReviews.com heeft met de PR-afdeling van Konami gesproken over deze kwestie en zij wisten van niks. Konami had het volgende op het gerucht te zeggen "For the record, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots is a PlayStation 3 exclusive and there are no plans to develop an Xbox 360 version of the game."



Slaapt Britney met de vijand?

Icoon ShowbizzHij was al dag en nacht bij haar in de buurt, maar nu mag Adnan Ghalib ook de hand van Britney Spears vasthouden. De fotograaf is de afgelopen weken meermaals met de zangeres gesignaleerd en het tweetal heeft al minstens twee hotelbezoekjes achter de rug.

De 35-jarige Ghalib wordt betaald om Spears overal te volgen en te fotograferen, maar hij lijkt nu deel van haar privéleven te zijn geworden. Zijn collega's hebben de eerste plaatjes van de twee samen al geschoten, ondanks pogingen van Ghalib om uit het zicht te blijven. De paparazzo wil geen commentaar geven op zijn relatie met de artieste, aldus het Amerikaanse showbizztijdschrift People vandaag, maar noemt haar wel "geweldig''.

Oppassen met nucleair onderwijs aan Iraniërs

Icoon OnderwijsUniversiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten moeten zeer terughoudend zijn om Iraniërs les te geven over nucleaire technologie. Het ministerie van Onderwijs heeft de instellingen in september een brief met deze mededeling geschreven.

Dat heeft een woordvoerster van het departement vandaag gezegd. Het verzoek vloeit voort uit resolutie 1737 van de Verenigde Naties. Daarin staat dat landen geen specialistische opleidingen over nucleaire technologie mogen aanbieden aan inwoners van Iran. De internationale gemeenschap is namelijk bang dat het land kernwapens wil ontwikkelen.

Haaglanden gaat autobranden onderzoeken

Icoon PolitieDe politie van de regio Haaglanden is een grootschalig onderzoek begonnen naar de personen die tijdens de afgelopen jaarwisseling auto's in brand hebben gestoken. Die nacht gingen in de gemeente Den Haag, vooral in en om het centrum, 109 auto's in vlammen op.

Dat liet de politie vandaag weten. Die nacht hield de politie zeven mensen aan. De betrokkenheid van deze verdachten wordt nog onderzocht. De politie zet alle mogelijke middelen in om meer verdachten op te sporen. Zo verspreidt zij flyers in de hoop dat buurtbewoners meer weten over de brandstichtingen. Daarnaast bekijkt de politie alle camerabeelden en voeren wijkagenten een aanvullend buurtonderzoek uit.

Ook apen betalen voor seks

Icoon OpmerkelijkNiet alleen enkele mensen betalen voor seks, maar ook apen hebben hoeren en hoerenlopers. Dit beweren enkele wetenschappers uit Singapore na een onderzoek over Java-apen die in Indonesië in het wild leven.

De aap betaalt echter niet met geld, maar met langere vlooiperiodes. Ook de 'prijs' van de vrouwtjes verschilt per plek. "Op plaatsen waar minder vrouwtjes dan mannetjes zijn stijgt de prijs, en omgekeerd", aldus Michael Grumert, die 20 maanden bezig is geweest met het onderzoek.

Voor dit onderzoek observeerde hij een 50-koppige groep Java-apen. Het vrouwtje paarde gemiddeld 1,5 keer per uur, maar na langere vlooiperiodes door de mannetjes steeg dat naar 3,5 keer per uur. Vrouwtjes boden alleen seks aan aan mannetjes die hen langer gevlooid hadden.

Bij een plek met veel vrouwtjes 'betaalt' een mannetje een prijs van acht minuten vlooien. Waar er minder vrouwtjes waren, steeg dat al tot 16 minuten vlooien voordat het vrouwtje overging op 'het oudste beroep ter wereld'.

De studie van Grumert is een van de eerste die de invloed van de markt op paringsgedrag in de natuur aantoont. Grumert kon niet zeggen of bij de apen de prijs binnenkort ook met 15% omhoog gaat.


"Voor acht minuten vlooien heb ik een goedkope hoer"

Napels 'stikt' in het vuilnis

Icoon BuitenlandsIn en om het Italiaanse Napels worstelt de bevolking met een chronisch probleem om van het afval af te komen. Al meer dan 2000 ton vuilnis heeft zich opgestapeld bij vuilnisbelten en in de straten.

Veel vuilnisopslagplaatsen zijn gesloten, omdat er jarenlang illegaal werd gedumpt. Volgens onderzoekers betaalt de zogeheten 'eco-maffia' vrachtwagenchauffeurs om industrieel afval van fabrieken in Noord-Italië te vervoeren en vervolgens illegaal te dumpen in de buurt van Napels. Op drugs na zou de vuilnisindustrie de grootste bron van inkomsten zijn voor de maffia.

Een rapport uit 2004 van het Britse medische tijdschrift The Lancet Oncology heeft uitgewezen dat zich ten oosten van Napels een 'triangel des doods' bevindt. De gevaarlijke afvalstoffen hebben aantoonbaar geleid tot een hogere frequentie van kanker, vooral leverkanker. De Europese Unie werkt aan een oplossing om de gezondheid van de Napolitanen te beschermen.


Napels 'stikt' in het vuilnis

Just Cause 2 is op komst

Avalanche Studio's werd bekend met de free-roaming game Just Cause, waarin je de rol van Rico Rodriguez op je nam. Rico is een geheim agent die op de meest hachelijke missies gezet wordt. In Just Cause 2 ga je verder waar Just Cause ophield.

Net als in het eerste deel is realisme voor een groot deel overboord gezet om zo ruimte te maken voor de over-the-top gameplay en spectaculaire acties die je uit kunt voeren. Dit idee is dankzij de nieuwe hardware nog breder uitgewerkt dan in de eerste game.






Ditmaal vertrek je naar het eiland Panau in zuid-oost Azië, dat geregeerd wordt door de dictator Baby Panay. Je missie is om het eiland in anarchie te dompelen en terug te keren met je voormalige Commandig Officer Tom Sheldon. Sheldon is vermist op het eiland en men vermoedt dat hij zich heeft aangesloten bij Panay.

Ditmaal is er meer ruimte om het eiland te verkennen dan in de eerste game, en het gebruik van de grapple-parachute wordt meer aangemoedigd. Bovendien zijn de zinloze side-quests uit het raam gekieperd, je begint op het eiland en je bent volledig vrij om zelf te bepalen hoe je je missie volbrengt.

Selectie EK Shorttrack compleet

Liesbeth Mau-Asam is door de topsportcommissie shorttrack van de KNSB toegevoegd aan de selectie voor het EK in het Letse Ventspils. De shorttrackster veroverde een startbewijs tijdens kwalificatiewedstrijden in Heerenveen.

Dankzij Mau-Asam is de selectie voor het aankomende EK nu compleet. Bij de vrouwen komen naast Mau-Asam zelf, ook Maaike Vos, Anita van Doorn, Sanne van Kerkhof en Jorien ten Mors in actie namens Nederland. Reserve is Anouk Zoutendijk.

Bij de mannen gaan Rudy Koek, Ingmar van Riel, Niels Kerstholt, Freek van der Swart en Daan Breeuwsma naar Letland. De reserve is Sjinkie Knegt

De genoemde rijdsters en rijders zijn ook ingeschreven voor de wereldbekerwedstrijden in Quebec City en Salt lake City als voorbereiding voor het EK. Het toernooi is van 18 tot 20 januari.

Marco Borsato: jaarstukken al terecht

Icoon ShowbizzMarco en Leontien Borsato hoeven niet de cel in, geen boete te betalen en ook geen taakstraf uit te voeren; de jaarstukken zijn namelijk alweer terecht. Ze bleken in het verkeerde laatje te liggen bij de Kamer van Koophandel.

Gisteravond werd bekend dat de Borsato’s de jaarstukken van hun BV’s niet hadden ingeleverd. Marco Borsato, die net terug is van vakantie, schrok zich rot toen hij dit nieuws hoorde. Hij heeft direct met de KvK gebeld. Daar zijn de stukken gevonden, en bleek alles op een misverstand te zijn uitgelopen. "Ze waren op een verkeerde plek terecht gekomen", aldus Borsato.


"De jaarstukken bleken gewoon in het verkeerde laatje te liggen."

Donadoni: "Italië favoriet"

De Italiaanse bondscoach Donadoni denkt dat zijn ploeg de grote favoriet is om komende zomer de Europese titel te winnen."Het kan niet anders dan dat wij de favoriet zijn", zegt hij in een interview met de Gazzeta Dello Sport.

Italië zit samen met Nederland, Frankrijk en Roemenië in groep C tijdens het EK. "Dit toernooi is qua sterkte bijna net als een WK. Ik zal niet zeggen dat we het niet zwaar gaan krijgen, maar ik klaag daar niet over", aldus Donadoni.

De Italiaanse oefenmeester denkt echter niet alleen zware tegenstand te krijgen van Nederland en Frankrijk. Ook Roemenië houdt hem bezig:" Ze laten mij zeker niet rustig slapen", zo zegt hij.

Als het aan de bookmakers ligt is echter niet Italië maar Duitsland de grote favoriet om komend EK te winnen. De wereldkampioen volgt op een tweede plaats.

Studenten? Een zootje ongeregeld

Gramps stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Er deugde helemaal niks aan – ze toonden geen respect, kletsten onder zijn colleges, maakten geen ruimte voor hem in de gangen van het gebouw, waren zeer luidruchtig en de taal zie ze uitsloegen was ronduit profaan. En de studieresultaten? Hou op, schei uit. Aartslui waren ze. En hun intelligentie liet ook veel te wensen over. Het was al een hele opoffering voor die verwende kinderen om naar college te komen, thuis studeren was echt teveel van het goede.

Krul langer bij Falkirk

De Nederlandse doelman Tim Krul speelt ook de rest van het seizoen bij de Schotse ploeg Falkirk.

Newcastle United, waar Krul actief voor is, verhuurde de Nederlander eerst voor een half jaar aan Falkirk. Dit contract is nu dus verlengd voor nog een half jaar.

De Schotten zijn blij dat Krul langer actief blijft bij hun club. "Dit is fantastisch nieuws omdat Tim het geweldig doet bij ons", aldus de manager van Falkirk John Hughes op de website van de club.

Teaser trailer Resident Evil: Degeneration

Er zijn al drie real-time films van Resident Evil verschenen en nu is er ook één computer geanimeerde variant in aantocht, Resident Evil: Degeneration. De film zal rechtstreeks op DVD verschijnen en zal door Sony Picture worden uitgegeven. Het speelt zich zeven jaar na de rampen in Raccoon City af en de hoofdrollen zijn onder andere voor Claire Redfield en Leon S Kennedy. Veel informatie over de film is er verder nog niet. De eerste teaser trailer is inmiddels al wel verschenen en deze kun je hieronder bezichtigen.

Barton voorlopig niet vrij

De Engelse voetballer Joey Barton komt niet op borgtocht vrij. Dat heeft de rechtbank van Liverpool besloten. De middenvelder van Newcastle United en het Engelse nationale elftal moet vast blijven zitten tot de zitting van 16 januari.

Barton werd een week geleden opgepakt samen met zijn broertje van 19 en een 27-jarige vrouw. Het drietal wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn geweest bij een gewelddadige ruzie buiten een fastfoodrestaurant in Liverpool. Door zijn straf mist Barton de wedstrijden van Newcastle United tegen Chelsea, Manchester City en Manchester United.

Oravainen weg bij FC Zwolle

De Fin Petri Oravainen heeft FC Zwolle per direct verlaten. De aanvaller zet zijn loopbaan voort bij HJK Helsinki, de club die hij eerder verliet voor Zwolle.

In eerste instantie sprak men bij Zwolle vorig seizoen van een buitenkansje, toen het de Fins international kon contracteren. Mede door blessures werd het verblijf van Oravainen bij de oosterlingen geen al te groot succes. Hij kwam tot 24 optredens, waarin hij vier keer scoorde.

Li Jiao zeker van Olympische Spelen

Li Jiao zal aankomende zomer deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking. De internationale tafeltennisfederatie ITTF heeft de Nederlandse een uitnodiging voor het evenement verstuurd omdat ze op de wereldranglijst bij de beste 20 (geschoonde lijst) staat. Li Jiao staat 19e.

Al eerder voldeed de tafeltennisster van TTV Fürst aan de eis van sportkoepel NOCNSF voor deelname aan de Spelen door onder meer Europees kampioene te worden.

[Upd] PSV wil Dzsudzsák eerder

PSV wil Balázs Dzsudzsák eerder naar de Herdgang laten komen. De speler staat vanaf komende zomer onder contract bij de Eindhovenaren, maar door het vertrek van Kenneth Perez willen ze hem eerder laten komen.

Dzsudzsák tekende voor vijf seizoenen bij PSV, de 21-jarige speler kan zowel links op het middenveld als linksbuiten spelen. Tevens is hij zowel links- als rechtsbenig. "We zijn met Debrecen in gesprek om Balázs deze maand aan de selectie toe te voegen", volgens technisch manager Stan Valckx, die hoopvol is gestemd. "Uiterlijk zaterdag denk ik uitsluitsel te hebben, maar het ziet er goed uit. De competitie in Hongarije is al afgelopen, dus eigenlijk is er geen belemmering. De speler zelf wil ook graag."

Volgens meesterscout Piet de Visser gaat PSV er met Dzsudzsák een stuk op vooruit ten opzichte van Perez. "Balázs is een echte linkerflankspeler, Kenneth kwam veel meer naar binnen. Het spel van Ibrahim Afellay, Timmy Simons en vooral Danko Lazovic zal nu beter tot zijn recht komen, denk ik."

Update 16:15 uur

PSV heeft overeenstemming bereikt met Debreceni VSC over de directe overgang van de Hongaarse international Balázs Dzsudzsák naar de Eindhovense club.

Xbox 360 Ultimate op komst?

We hebben al de Xbox 360 Core, Premium en Elite maar het gerucht gaat dat er al weer een nieuwere versie op komst is, namelijk de Ultimate. Volgens Stuff.tv moet deze Xbox 360 Ultimate ergens rond de herfst verschijnen en alle voorgaande versies overbodig maken.

Zo zal, volgens de bron, de Ultimate een 1080p HDMI en hi-def audio uitgang hebben, ingebouwde Wi-Fi en een 65nm chip krijgen. Ook zal hij het beste gebruik kunnen maken van de Xbox IPTV service, waarmee je TV kunt opnemen via je Xbox 360, door zijn 320GB harde schijf. Maar de grootste toevoeging zal zijn de ingebouwde HD-DVD drive.

Of dit enkel en gerucht blijft of dat deze Ultimate versie er werkelijk aan zit te komen zal alleen de tijd ons leren.

Cipier pleegt zelfmoord door bedankbrief

Een bedankbriefje van twee ontsnapte gevangenen vormde voor een 40-jarige bewaker, Rudolph Zurick de druppel. Het kattenbelletje heeft de Amerikaanse Zurick doen besluiten het tijdelijke met het eeuwige te verruilen.

Op vijftien december werd de Union County gevangenis in Middlesex County opgeschrikt door een spectaculaire ontsnapping. Door gaten in de muur van hun cel te maken, en deze te bedekken met posters van schaarsgeklede dames, wisten twee zware criminelen de benen te nemen.

Het tweetal liet echter een keurig bedankbriefje achter voor Zurick. Hierin bedankten de twee hem voor het gereedschap waarmee de gaten in de muur konden worden gemaakt. Een groot, stalen draaiwiel en een dik stuk draad was alles wat de handige jongens nodig hadden om uit te breken.

"Je bent een echte vriend! Fijne feestdagen", was er op het briefje te lezen. De boodschap ging vergezeld van een tekening van een hand met opgestoken middelvinger.

Zurick kon er de humor niet van inzien. Hij had het erg moeilijk met de ontsnapping, en beroofde zichzelf van het leven op de dag dat hij zou worden ondervraagd over zijn rol in de ontsnapping. Volgens zijn advocaat trof zijn cliënt echter geen enkele blaam en had hij zeker niet de helpende hand toegereikt tijdens de ontsnapping.

Van de twee ontsnapte gevangenen zal men wel niets gewaar worden. De twee zijn namelijk nog steeds in geen velden of wegen te bekennen.

Beursgorilla vs AEX: 8-0

Icoon BeursDe beruchte beursgorilla Jacko heeft ook in 2007 de AEX-index verslagen. Het huisdier van de website Beursgorilla.nl bleef het afgelopen jaar met een rendement van 5,41 procent net voor de AEX, die zijn laatste handelsdag afsloot met een jaarrendement van 4,1 procent. Het is alweer de achtste keer op rij dat Jacko de AEX voor aap zet.

Jacko begaf zich in 2000 voor het eerst op de beursvloer. (Dat was ook meteen zijn succesvolste jaar met een rendement van 35,6 procent, terwijl de AEX index destijds een verlies van 5,1 procent noteerde.) Bij wijze van experiment wordt de gorilla, die in een dierentuin in Berlijn woont, een bak met 75 gemarkeerde bananen voorgezet. Elke banaan correspondeert met een beursgenoteerd bedrijf. Van de tien bananen die Jacko het eerste pakt, worden aandelen gekocht.

De portefeuille van Jacko wordt maandelijks aangepast. Er worden telkens twee bakken met bananen voor Jacko neergezet: één bak met de bedrijven waarvan al aandelen zijn gekocht en één bak met alle overige fondsen. Jacko haalt uit elke bak één banaan en beslist zo welk fonds wordt verkocht en welk fonds wordt aangekocht.


Het jaar 2007 zag er tot de maand november zeer rooskleurig uit met een rendement van 14 procent, maar de laatste twee maanden werd ook Jacko geveld door de kredietcrisis en stortte zijn portefeuille in. Enkele dagen voor het einde van het beursjaar had de AEX-index zelfs een kleine voorsprong van 0,48 procent, maar uiteindelijk wist Jacko toch de winst veilig te stellen. Voor een uitgebreid overzicht van zijn portfolio kun je hier terecht.

Met dank aan IDNT voor de submit.

Zwerver vernielt autoruit om in cel te mogen slapen

Icoon OpmerkelijkEen 41-jarige dakloze die geen slaapplaats kon vinden in Eindhoven, heeft de woensdagnacht door 'mogen' brengen in de cel. Daarvoor moest hij wel even een auto vernielen.

De man was rond kwart voor tien bij het politiebureau komen vragen of er ergens een slaapplaats voor hem was. Alle instanties die daklozen opvangen, bleken toen al vol te zitten.

De zwerver liep vervolgens naar buiten en sloeg een autoruit in. Daarna meldde hij zich opnieuw bij het politiebureau. De man werd aangehouden en in de cel gezet

Veel reacties op vacature 'bierdirecteur'

Icoon OpmerkelijkBierfanaten uit Nederland zijn hun droombaan misgelopen. Hotelketen Four Points by Sheraton plaatste vorig jaar de vacaturetekst: “Gezocht: Parttime Chief beer officer”. en dat hebben ze geweten want er reageerden ruim 7500 bierliefhebbers uit 30 landen op de vacature. Dat is wel een record te noemen.

De functie bierdirecteur an sich is helemaal niet vervelend; je reist voor de hotelketen de hele wereld rond om brouwerijen, bierfestivals en cafés te bezoeken om de lekkerste en de beste bieren te selecteren voor het hotelmenu. Daarnaast schrijf je over je favoriete drank op de hotelblog en moet je de keten vertegenwoordigen tijdens festivals en happy hours. Naast het vrij riante salaris ontvangt de directeur ook nog vele extras zoals onder andere gratis thuisbezorgde biermonsters. Tenslotte moet een beetje directeur op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

De ‘droombaan’ is inmiddels vergeven. Een 27-jarige Amerikaan, Scott Kerkmans, is de gelukkige. Tijdens zijn studententijd kreeg hij van zijn broer een thuisbrouwset cadeau en hij is sinds die tijd een bierfanaat. Onder andere was hij mede-oprichter van de DRAFT, een lifestyle magazine over bier. Ook is hij gecertificeerd bierproever en werkte hij al eerder bij een brouwerij. Op de website van de hotelketen wordt de nieuwe directeur aan het publiek voorgesteld, dus je kunt zelf oordelen of je geschikter bent voor de functie dan de nieuwe directeur.


Droombaan is vergeven

Met dank aan Mowiek voor de submit.

Radiohead-fans vervuilen het milieu

Icoon Muziek''Ons grootste milieuprobleem is niet dat wij van plaats naar plaats gaan om concerten te geven, maar de fans die naar de concerten toe komen.'' Dat heeft Thom Yorke, de zanger van de Britse band Radiohead, gezegd tegen een Britse radiozender.

De band wil de aanstaande tournee zo CO2-vriendelijk mogelijk maken. Daarom kiest de groep voor vervoer per busje. ''We hebben nagedacht over een boot, dat is minder schadelijk voor het milieu dan overal met het vliegtuig heen gaan'', zei Yorke. ''Maar we kiezen ervoor om terug naar de basis te gaan. Het gaat interessant worden om alles met een busje te doen''.


Nog CO2-vriendelijker: Kijken via YouTube

Geen pardon voor Iraakse homo-gevangenen

De Iraakse ontwerpwet die voorziet in een generaal pardon voor duizenden gevangenen, zal niet gelden voor homoseksuelen. Dat schrijft de krant DAG vandaag op basis van berichtgeving van de site 365gay.com.

Het amnestievoorstel is bedoeld om een verzoening te bevorderen tussen de sjiieten en soennieten in Irak. De Iraakse autoriteiten houden ongeveer 24.000 mensen gevangen. Het wetsvoorstel, dat werd aangenomen door de sjiieten gedomineerde regering, kan op veel kritiek uit soennitische hoek rekenen. Het enige waar zowel de soennieten als sjiieten het eens over zijn, is dat homoseksuele gevangenen niet op vrijlating hoeven te rekenen. Overigens zullen ook verkrachters, terroristen en mensen die overspel hebben gepleegd niet vrijkomen.

Ten tijde van het bewind van Saddam Hoessein was homoseksualiteit lange tijd legaal. De dictator weigerde homoseksualiteit te criminaliseren omdat dit in strijd was met de seculiere aard van zijn Baath-partij. Onder druk van conservatieve religieuze krachten werd het in 2001 toch strafbaar. Op homoseksuele handelingen kwam gevangenisstraf te staan en bij herhaling zelfs de doodstraf. Onder Saddam zijn echter nooit homo's geëxecuteerd.

Na de val van Saddam werd in 2003 het wetboek uit 1969 weer in ere hersteld en sindsdien is homoseksualiteit weer legaal. Maar andere wetten, zoals het verbod op rondhangen en het maken van onzedelijke avances, worden gebruikt om homo's op te pakken. Bovendien zouden homo's ook vermoord worden door doodseskaders van sjiitische milities

Hoop op een betere toekomst voor homo's is er in Irak vooralsnog niet. Zeker niet na een fatwa die de sjiitische grootayatollah Ali al-Sistani uitvaardigde waarin gesteld wordt dat homoseksualiteit zowel bij vrouwen als mannen verboden is en met de dood bestraft dient te worden.

Aqua nordic walking in Groningen

Icoon OpmerkelijkNordic walking was natuurlijk dé rage van het afgelopen jaar. Vele (voornamelijk de wat oudere) mensen kochten de stokken en gingen met groepen op pad. Met het koude weer is dat natuurlijk minder fijn, dus is het aqua nordic walking ontdekt.

Sportcentrum Kardinge in Groningen heeft de primeur in handen. Het is in feite nordic walking, maar dan in het water. De stokken zijn iets zwaarder dan bij de normale variant, anders zouden ze gaan drijven. Voor mensen met heup- en knieklachten is deze variant uitermate geschikt. Vanaf maandag kan men het een keertje proberen.
Met dank aan Dichterbijer voor de submit.

Bijenkorf wil van seksspeeltjes af

Wie voor een habbekrats een vibrator, een eetbare onderbroek of anaalparels wil scoren, moet er snel bij zijn. Winkelketen Bijenkorf stopt namelijk met de verkoop van erotische speeltjes.

Volgens een woordvoerder van het welbekende warenhuis is Bijenkorf niet meer uniek in de verkoop van seksspeeltjes. "Toen we met de verkoop begonnen, waren wij een van de eerste 'normale' winkels die deze seksartikelen verkocht."

In nagenoeg elk Bijenkorffiliaal kun je voor je vibrator nu nog op de lingerieafdeling terecht. Volgens de woorvoerder verdwijnen de speeltjes niet per direct uit de schappen. "De komende tijd wordt het aanbod gewoon steeds minder."

Sadness bestaat niet

De ontwikkelaar Nibris is momenteel bezig met de sfeervolle game "Sadness" voor de Wii. Er is echter een kleine kink in de kabel: Nintendo weet van niets.

Om voor de Wii te mogen ontwikkelen, moet je een licentie kopen bij Nintendo. Met die licentie kun je dus volop aan de slag, en je game uitbrengen op de Wii. Nibris heeft echter nooit een licentie gekocht, wat zou kunnen betekenen dat Sadness nooit uit zal komen. Nintendo houdt een lijst van alle licentiehouders bij (link) en daar verschijnt Nibris inderdaad niet. In de lijst met aangekondigde game (link) is Sadness ook in geen velden of wegen te bekennen.

Wat dit gaat betekenen voor de verdere ontwikkeling van de game is vooralsnog onbekend.

Amerikaanse senator wil accijnsheffing op games

De Amerikaanse senator Jon Erpenbach heeft de woede van de gamers-community over zich heen gehaald door recente uitspraken; hij wil namelijk dat er voortaan 1% belasting over games en gameconsoles betaald gaat worden. Van dit geld zouden vervolgens rehabilitatiecursussen voor jeugdcriminelen worden betaald.

Ook al is 1% niet zoveel (de Xbox 360 Elite zou vierenhalve dollar duurder worden) toch doen de uitspraken van Erpenbach stof opwaaien in de Amerikaanse gamers-community. Want volgens de gamers zou Erpenbach hiermee suggereren dat er een verband is tussen gamen en criminaliteit. Bovendien wordt er alleen maar accijns geheven over spullen die slecht zijn voor de gezondheid en Erpenbach zou dus ook suggereren dat gamen slecht voor de gezondheid is.



Het genie Erpenbach

23.000 Iraakse burgers omgekomen in 2007

Icoon OorlogVolgens de Brits-Amerikaanse organisatie Iraq Body Count zijn er in 2007 tussen de 22.000 en 24.000 burgers omgekomen door oorlogsgeweld in Irak. Dit heeft de organisatie woensdag bekend gemaakt.

Volgens Iraq Body Count, die zich onder meer baseert op rapporten van zowel ziekenhuizen als mortuaria, zijn sinds de Brits-Amerikaanse invasie in 2003 in totaal tussen de 81.000 en 88.500 mensen omgekomen.

Vrouw uit Gouda noemt brand 'aanslag'

Icoon BrandVolgens de uit Marokko afkomstige Naima El Gourari is een felle brand die maandagavond haar flat aan de Eendrachtsweg in Gouda verwoestte, een aanslag op haar leven geweest. Door de brand is de 26-jarige vrouw die in de flat woonde met haar 2-jarige zoontje Moktar en twee zussen nu dakloos.

Naima is er met haar zussen van overtuigd dat er sprake is van brandstichting. ''Ik ben Marokkaanse, maar zie er niet uit als de standaard moslima. Mijn haren zijn geverfd, ik heb een tatoeage. Ik bewoon het huis sinds 2005 en heb sindsdien problemen met Marokkanen in de wijk. Als ik op straat loop, noemen ze met 'slet' of 'hoer'. Er is bier over mijn hoofd gegooid en mijn ruiten zijn ingegooid.''

Ze zegt reeds meerdere keren melding te hebben gedaan bij de politie. ''Ik heb heel duidelijk gemaakt dat ik daar niet veilig kan wonen, dat mij andere woonruimte moet worden geboden. Op een gegeven moment kreeg ik urgentie van de woningbouwcorporatie. En weet je welke woning ze me toen gaven? De flat één etage onder de mijne. Alsof het daar veiliger is.''

De zussen beklagen zich er in het AD over dat hen geen hulp geboden wordt. Vervangende woonruimte is niet voorhanden, de crisisopvang zit vol en familie laat het afweten. Geen enkele instantie heeft de vier kunnen vertellen waar en wanneer ze weer worden gehuisvest.

Peuter krijgt deurwaarder achter zich aan

Slechts twee jaar oud, en dan al een deurwaarder op je nek. Het overkwam de peuter Keano uit het Belgische Stekene. Hij had namelijk nog een rekening van de ambulancedienst openstaan.

Na een epilepsieaanval moest het jongetje afgelopen zomer plotseling naar het ziekenhuis worden vervoerd. De rekening van deze ambulancerit was echter nooit betaald. Deze was namelijk in rook opgegaan, toen het huis van zijn ouders afbrandde.

De brand kostte Keano's moeder en driejarig zusje het leven. De peuter is na de brand liefdevol opgenomen bij zijn grootouders. Het incassobureau is hierachter gekomen en stond weldra bij opa Frank van Doorsselaer op de stoep. Deze heeft de rekening van 142,80 inmiddels voldaan.

Stellen trouwen op steeds jongere leeftijd

Icoon EconomieStellen stappen steeds jonger in het huwelijksbootje. Was twee jaar geleden nog 70 procent onder de 30 jaar toen ze elkaar het jawoord gaven, nu is 80 procent niet ouder dan 30.

Dat blijkt uit onderzoek onder 3200 aanstaande bruidsparen die vorig jaar een van de vier Love& Marriage beurzen bezochten. Tijdens die beurzen gaf een toenemend aantal bruidsparen aan een huwelijksdagverzekering af te sluiten. "Dit is een enorme stijging ten opzichte van voorgaande jaren. De huwelijksdagverzekering werd toen niet eens in de 'to do-list' opgenomen", aldus Maarten Dop van de beursorganisatie.


Het leukste aan bruiloften zijn toch de bloopers.


Muziekindustrie verliest van zoekmachine

Icoon PiracyDe Chinese zoekmachine Baidu maakt geen inbreuk op de auteursrechten van platenmaatschappijen door de linken naar mp3-bestanden op het web. Dat heeft een rechter in Peking besloten. Het proces was in 2005 aangespannen door onder meer EMI, Universal, Warner en Sony BMG. Deze bedrijven eisten een vergoeding van 150.000 dollar en een excuses van Baidu.

Via de website is het mogelijk om onder meer mp3-bestanden te zoeken. Door enkel te linken naar bestanden zou Baidu niet onrechtmatig handelen. De bestanden worden immers niet door Baidu zelf aangeboden, maar bevinden zich elders op het internet. De platenmaatschappijen gingen tegen die beslissing in beroep, maar verloren afgelopen week opnieuw. Volgens het Chinese persbureau Xinhua is de uitspraak nu definitief.

Ondertussen hebben de lieden van de bekende torrentsite The Pirate Bay de nieuwe docu-film 'Steal This Film II' uitgebracht met een andere en historische kijk op het fenomeen downloaden en het schenden van auteursrechten.

In de film blijkt onder andere dat de mediacorporaties het vroeger niet zo op hadden met technologische innovaties. Zo hebben de corporaties vroeger de videoband (VHS) en kabel-tv aangeklaagd omdat zij dit een gevaar vonden voor hun auteursrechten. Volgens sommige geïnterviewden zal de nieuwste oorlog zelfs gaan om intellectuele eigendommen.


Steal This Film II

Man bijt vinger van schoonmoeder af

Net als de meeste mannen, heeft ook de 27-jarige Perry Campbell een hekel aan zijn schoonmoeder. Alleen heeft deze Amerikaan uit het plaatsje Elmira in de staat New York zijn haat weten om te zetten in daden. Hij heeft namelijk een vinger van zijn schoonmoeder afgebeten.

Afgelopen zaterdag was de jongeman bij zijn schoonmoeder op bezoek en keek er naar de televisie. De gemoederen liepen hoog op toen de vrouw aan hem vroeg of hij zijn bierblikje wilde verzetten. Het blikje stond namelijk voor de beeldbuis, hetgeen het zicht van de vrouw belemmerde. Perry ontplofte bijna door het verzoek en stormde op zijn schoonmoeder af. Het escaleerde helemaal toen hij ook nog haar vinger afbeet.

Met de resterende vingers wist de arme vrouw de politie te alarmeren. Knappe artsen zullen proberen de vinger van de vrouw nog enigszins op te lappen.

Perry zal voor de rechter zijn daad moeten zien uit te leggen. Hij zal mogelijk voor langere tijd achter tralies moeten; waarschijnlijk zal hij worden veroordeeld wegens aanranding.

Landzaat wil niet naar Feyenoord

Denny Landzaat wil niet naar Feyenoord. De afgelopen maanden werd zijn naam veelvuldig in verband gebracht met de Rotterdamse club, maar de middenvelder weet zelf van niets.

"In de eerste plaats heeft Feyenoord niets van zich laten horen. Dus ik hoef daar ook niet over na te denken en dat wil ik ook eigenlijk niet", aldus de defensieve middenvelder die in Rotterdam wordt gezien als iemand die het middenveld iets meer body kan geven. De 31-jarige Landzaat heeft echter nog een doorlopend contract bij Wigan Athletic en hij wil dit gewoon uitdienen. "Dat Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst naar Feyenoord zijn gegaan, snap ik wel. Zij hebben daarvoor een prachtige buitenlandse carrière gehad. Ik daarentegen ben eigenlijk net pas begonnen aan mijn avontuur. Ik heb het gevoel dat ik nog lang niet klaar ben in het buitenland", aldus de 33-voudig international, die in de zomer van 2006 naar het Engelse Wigan Athletic verkaste.

Halo Stalker gearresteerd

Een 20-jarige Amerikaanse man is onlangs opgepakt voor het stalken van een 15-jarig meisje. Hij had haar ontmoet bij het online spelen van Halo en was zo onder de indruk van haar dat hij haar begon lastig te vallen. Uiteraard was het meisje hier niet zo van gecharmeerd

Hij werd gearresteerd, nadat hij meer dan 3000 kilometer had gereden om bij het meisje langs te gaan. Op het moment dat hij in de buurt van haar huis reed stuurde hij een sms met daarin een bedreiging. De ouders van het meisje konden toen hij passeerde zijn nummerbord noteren en waarschuwden de politie, die de jongen vervolgens inrekende.



Master Chief: "Geef online nooit je telefoonnummer, adres of andere persoonlijke gegevens vrij!"


'McCain neemt leiding over bij Republikeinen'

Icoon AmerikaUit een nieuw landelijk opinie-onderzoek blijkt dat de Republikeinse senator John McCain nu favoriet is om genomineerd te worden als presidentskandidaat. Hij kun nu rekenen op de steun van 22 procent van Republikeinse stemmers. Dit is opmerkelijk omdat McCain eerder uitgerangeerd leek omdat hij in een peiling in september terugzakte naar 16 procent. Daarvoor was de steun voor McCain veel groter.

McCain staat twee procent boven de voormalig burgemeester van New York, Rudy Giuliani. Deze presidentskandidaat stond geheel 2007 op nummer één bij de Republikeinen. In maart kon Giuliani nog rekenen op 35 procent aanhang. Critici vinden dat hij de aanslagen van 11 september exploiteert voor campagnedoeleinden.

Giuliani en McCain worden op de voet gevolgd door de baptistische predikant Mike Huckabee. Door de foutmarge van vijf procent in het onderzoek vallen alle drie de kandidaten binnen het bereik van de nominatie. Huckabee leidt de peilingen onder Republikeinen in de staat Iowa. Daar worden vandaag de eerste voorverkiezingen gehouden.

Opmerkelijk is dat Huckabee gouveneur van Arkansas was en in het plaatsje Hope is geboren. Ook oud-president Bill Clinton was gouveneur van Arkansas en werd geboren in Hope.

Onder de Democratische kandidaten blijft Hillary Clinton favoriet, met 46 procent aanhang. Haar collega Barack Obama volgt met 26 procent en ex-senator John Edwards met 14 procent. In Iowa gaat het drietal evenwel nek-aan-nek.


John McCain

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

Dochter Cruise kruipt in huid ijsbeer Knut

Icoon ShowbizzSuri Cruise, de dochter van Tom Cruise, gaat acteren. In eerste instantie zal het gaan om een stemrol. De kleine Cruise zal in de huid kruipen van ijsbeer Knut, wiens leven verfilmd gaat worden. Een Duitse filmproducent heeft interesse getoond en er is dan ook al vijf miljoen euro geboden voor de rechten van zijn verhaal.

Het ijsberenjong zal al in maart op het witte doek te zien zijn. De film 'Knut en zijn vrienden' bestaat uit een mengeling van documentatiemateriaal met een fictief verhaal. Veel beelden van het opgroeien van Knut zullen in de film te zien zijn. Daarnaast komt een ijsbeerfamilie uit Antarctica in de film voor, en twee bruine berenjongen uit Wit-Rusland.


Cruise wordt Knut...

Universal Combat gratis te downloaden

Sinterklaas is het land alweer uit, Kerst is allang weer vergeten, maar om toch nog in de sfeer van de gratis spullen te blijven heeft 3000AD ons vandaag blij gemaakt met het nieuws dat Universal Combat voortaan freeware is en dus gratis en legaal te downloaden is.

Universal Combat is het vervolg op Battlecruiser Millenium, een game die al eerder freeware is geworden. In de game ben jij de kapitein van een ruimteschip en ben je zoveel mogelijk vrij om te doen en laten wat je wilt.

De game is volledig up-to-date met de laatste patches, het enige wat ontbreekt in vergelijking met de retail versie zijn enkele muzieknummers en de multiplayer, al geeft de ontwikkelaar wel aan in de readme hoe je zelf muziek kunt importeren in de game.

De game weegt 445 MB en is onder andere bij onderstaande mirrors te downloaden:

Ausgamers
Strategyinformer
Gamezone

Meer gratis PC games? Kijk dan in onze special over dit onderwerp!



'Yab Yum in handen van Hells Angels'

De gemeente Amsterdam vermoedt inderdaad dat de beroemde seksclub Yab Yum feitelijk in handen is van de Hells Angels. Zij zouden de zaak in 1999 hebben overgenomen door middel van afpersing en bedreiging.

Hennie Vittali, op papier de huidige eigenaar, zou niet meer dan een zetbaas van de motorclub zijn. Dat bleek donderdag tijdens een kort geding dat Yab Yum heeft aangespannen tegen het besluit van de gemeente de vergunning van het etablissement in te trekken.

De hoofdstad deed dat na advies van het bureau Bibob, dat controleert of ondernemers hun licenties misbruiken voor criminele activiteiten. Geruchten over de relatie tussen de Hells Angels en de seksclub doen al langer de ronde. Tot nu toe wilde Amsterdam echter niet bevestigen waarvan zij Yab Yum precies verdenkt.


Voor wie nog snel wil. Hier zit Yab Yum.

Argentijns toptalent naar Valencia

Valencia heeft zich versterkt met één van de grootste talenten van Argentinië. De 19-jarige middenvelder Ever Banega tekende voor vijf jaar bij de club van Ronald Koeman.

Banega debuteerde vorig jaar in februari voor Boca Juniors, waar hij de plek van de naar Real Madrid vertrokken Fernando Gago overnam. Datzelfde Real had een optie op Banega, maar maakte hier geen gebruik van. Onlangs verloor hij met Boca nog in de finale van de Wereldbeker voor clubs van AC Milan.

Geen verrassingen in Copa del Rey

In de Spaanse Copa del Rey bleven verrassingen uit. Real Madrid ging op het nippertje door, mede door een goal van Arjen Robben. FC Barcelona maakte thuis de klus af.

Real Madrid speelde uit bij Alicante slechts met 1-1 gelijk, waardoor het thuis moest gebeuren. Robben zette de Madrilenen met een mooi schot nog wel voor, maar net als in Alicante scoorde Borja namens de bezoekers. Een verlenging was in de maak, maar uiteindelijk zou aanvoerder Guti met een mooie goal in blessuretijd zorgen voor de winnende treffer. FC Barcelona had het lastig met Alcoyano, al hoefde het niet zo hard na de 0-3 uitoverwinning. Santiago Ezquerro zette zijn club al snel op 2-0, maar door Perona en Arnau zou het 2-2 worden in Camp Nou.

Sevilla kroop door het oog van de naald. Luís Fabiano en Fazio scoorden al snel tegen Denia, waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek. In de tweede helft kwamen de bezoekers echter sterk terug. Jaime, Gregory en Migue troffen doel, hetgeen nog twee goals van Sevilla eiste. Die vielen allebei binnen de laatste twee minuten. Chevanton maakte gelijk, terwijl Kanouté in blessuretijd de wedstrijd in het voordeel van zijn team besliste. Ronald Koeman's Valencia had weinig moeite met Real Unión. Het werd 3-0 in Mestalla, door een goal van Nikola Zigic en twee van Joaquín Sánchez.

DuelThuisUitUitslag
1Real Madrid CFAlicante CF2-1 (1-1)
2Sevilla FCCD Denia4-3 (1-1)
3Valencia CFReal Unión3-0 (2-1)
4FC BarcelonaCD Alcoyano2-2 (3-0)
5Getafe CFBurgos CF4-1 (1-0)
6Real ZaragozaPontevedra CFdon (0-1)
7Villarreal CFUD Las Palmas2-1 (4-2)
8Club Atlético de MadridGranada 741-1 (2-1)
9Real Betis BalompiéElche CF3-0 (1-1)
10Real Racing ClubMálaga CF2-0 (0-0)
11Recreativo de HuelvaXerez CD1-1 (1-0)
12Athletic Club de BilbaoHércules CF2-0 (2-2)
13Deportivo de La CoruñaRCD Espanyol1-2nv (1-1)
14UD AlmeríaLevante UDdon (1-2)
15Real MurciaReal Valladolid CF2-3 (1-1)
16RCD MallorcaCA Osasuna4-0 (0-2)

Model vindt reclame te seksistisch

Icoon OpmerkelijkEen niet al te duur Amerikaans fotomodel eist 5 miljoen dollar schadevergoeding van juweliersbedrijf Szul.com. Volgens het model heeft ze nooit toestemming verleend voor het vertonen van reclamespotje, waarin ze kreunend en kronkelend te zien is. De spot is veel te pornografisch, meent het model.

De 37-jarige vrouw kreeg 200 dollar voor haar sexy gekreun en gekronkel. Maar ze zegt nooit een formulier te hebben ondertekend voor het gebruik van de beelden in een reclamespot of advertentie met het doel haar neer te zetten ''als een vrouw die een orgasme heeft of op een andere wijze seksueel plezier beleeft.''

De vrouw heeft gisteren het juweliersbedrijf bij de rechtbank aangeklaagd. Die moet de zaak nog in behandeling nemen.


Treinongeluk veroorzaakt door mensenpoep

Icoon VervoerDe trein die afgelopen weekend een stootblok op het station Maastricht ramde gleed waarschijnlijk weg door poep op de rails. De NS loost de behoefte van de reizigers, in tegenstelling tot in het buitenland, gewoon op de rails. Er zijn al maatregelen genomen door ProRail en Nedtrain, maar dit heeft blijkbaar niet geholpen.

Een dag voordat het ongeval in Maastricht plaatsvond had een andere trein op hetzelfde spoor ook last van de gladde rails. Volgens de machinist van de trein was het op beide dagen kurkdroog weer. "Naar mijn stellige overtuiging is het betreffende spoor glad door de keerpuntreiniging op dat spoor door NedTrain. Zeep en poep, zo je wilt fecaliënresiduen, veroorzaken dit", aldus de machinist.

Het is niet voor het eerst dat er treinen last hebben van dit euvel. In 2006 en 2007 gleden er in het Noorden van het land ook treinen door. Waarschijnlijk wordt dit veroorzaakt door de keerpuntreiniging van de treinen. De toiletten in de treinen worden schoongemaakt op de zogenaamde keerpunten, zoals in Leeuwarden en Maastricht. Bij het reinigen komt er zeep en poep op het spoor terecht. De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en komt over een paar maanden met een conclusie.

De NS is bezig met een nieuw toiletsysteem maar waarschijnlijk duurt het nog jaren voordat alle treinen voorzien zijn van de nieuwe biotoiletten. Een woordvoerder meldt dat het een kostbare en tijdrovende operatie is omdat er duizenden treinen moeten worden omgebouwd en omdat er voorzieningen op de stations moeten komen om de toiletten te legen.


Dit keer geen bladeren maar poep op het spoor

Marion Jones wil niet naar de gevangenis

De Amerikaanse atlete Marion Jones heeft de rechter in een brief gevraagd haar niet naar de gevangenis te sturen.

De rechter spreekt zich op 11 januari uit over de dopingaffaire waarin Jones betrokken is. De voormalige sprintster riskeert een celstraf van minimaal zes maanden en maximaal vijf jaar én een boete van 250.000 dollar.

De advocaten van Jones pleiten voor een voorwaardelijke straf. Volgens hen is de voormalig sprinter al genoeg gestraft.

De 32-jarige Amerikaanse bekende op 5 oktober voor de rechtbank dat ze zich in september 2000 dopeerde met de door het laboratorium Balco geproduceerde steroïde THG. Vervolgens moest ze de vijf medailles die ze op die Spelen van 2000 veroverde inleveren.

Naar eigen zeggen realiseerde ze zich pas in november 2003 dat het om dopingproducten ging. Ze gaf ook toe dat ze in 2003 loog tegen de onderzoekers die haar betrokkenheid in de Balco-affaire onderzochten.

"De publieke minachting, van een land dat haar ooit aanbad, en het feit dat ze volledig uit de gratie is geraakt, heeft haar al voldoende gestraft", aldus haar advocaat.

Anne Frank-boom aangevallen door zwam

Icoon BinnenlandsDe 'Anne Frankboom' gaat misschien toch het loodje leggen. De boom die oorlogsslachtoffer Anne Frank zag vanuit haar onderduikkamer, heeft last van een dikrandtonderzwam. Dat maakte een woordvoerder van het Amsterdamse stadsdeel Centrum vandaag bekend. Deze gevaarlijke variant van de tonderzwam tast levend hout aan, en hiermee heeft het stadsdeel Centrum alsnog een legitieme reden om de boom te vellen.

Vorig jaar wilde het Stadsdeel de boom al kappen maar toen kwamen er allerlei organisaties om de hoek die de boom wilden redden. Er kwam zelfs een rechter aan te pas die de kap verbood. Verder doken er handige zakenlui op de boom door bijvoorbeeld Anne Frank-kastanjes te verkopen op Ebay. Wanneer en of de boom ook echt tegen de vlakte gaat is nog niet bekend. Hoewel de uitgegeven kapvergunning vorig jaar dus terecht bleek, wordt er eerst weer vergaderd over het al of niet kappen van de boom.


Foto: ANP

Krajicek meldt zich af voor Hobart

Michaëlla Krajicek heeft afgezegd voor het tennistoernooi dat komende week begint in het Australische Hobart. De Nederlandse heeft te veel last van haar polsblessure.

Mede door haar fysieke problemen verloor ze op nieuwjaarsdag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Auckland. Vader Petr Krajicek gaat er echter wel vanuit dat zijn dochter haar opwachting maakt bij de Australian Open, dat op 14 januari begint. "Ze zal er alles aan doen om daar te kunnen spelen en zal het zeker gaan proberen", aldus Krajicek sr.

Kooiman weer geblesseerd

FC Dordrecht-doelman Frank Kooiman is opnieuw geblesseerd geraakt. De 37-jarige goalie liep tijdens een hersteltraining opnieuw een spierblessure op.

Kooiman heeft sinds de zomer al geen wedstrijd kunnen keepen voor de Dordtenaren. "Ik word er nu wel gek van. Ik zit in de nadagen van mijn loopbaan en dan wil je natuurlijk spelen. Ik zou mijn carrière graag fit willen afsluiten," zegt Kooiman zelf over de blessure. Hij zal de komende dagen onderzocht worden, om een oorzaak voor de reeks spierblessures te vinden. Sjoerd Rensen zal hem blijven vervangen onder de lat.

NOS-programma's best bekeken in 2007

Icoon TelevisieTwee programma's van de NOS hadden in het jaar 2007 de meeste kijkers. Op 11 februari ging men massaal voor de buis zitten toen het WK Schaatsen Allround te zien was bij NOS Studio Sport. Het programma had bijna 3,4 miljoen kijkers. Als de sportprogramma's buiten beschouwing gelaten worden had het NOS Journaal van 18 januari de meeste kijkers. Op die dag trok de zwaarste storm in vijf jaar over Nederland en keken 3 miljoen mensen naar het NOS-programma.

Het jaar 2008 begon wat kijkers betreft ook goed voor de NOS. Het Nieuwjaarsconcert vanuit Wenen werd gemiddeld door 1,1 miljoen mensen bekeken. Ook het schansspringen vanuit Garmisch-Partenkirchen trok veel kijkers. 778 duizend kijkers stemden af op het programma.

Wesseling naar IJsselmeervogels

Zaterdaghoofdklasser IJsselmeervogels heeft Roy Wesseling aangesteld als nieuwe trainer. De 43-jarige Wesseling verruilt per direct FC Utrecht, waar hij het beloftenteam trainde, voor de grootmacht uit het amateurvoetbal.

IJsselmeervogels zocht een vervanger voor de wegens tegenvallende prestaties ontslagen Harry van den Ham. In Wesseling, eerder werkzaam bij Haarlem en Cambuur Leeuwarden, heeft men die gevonden. Hij heeft een goede naam in het amateurvoetbal door de successen die hij vierde met Huizen. Met die club werd de Taxichauffeur in 2003 landskampioen. Wesseling tekende voor anderhalf jaar.

Verenigde Staten naar finale Hopman Cup

De tennissers van de Verenigde Staten hebben zich donderdag geplaatst voor de finale van de Hopman Cup. Serena Williams en Mardy Fish wonnen beiden hun partijen in de wedstrijd tegen Australië.

Serena Williams versloeg Alicia Molik met 6-2 7-6. Fish was te sterk voor Peter Luczak (twee keer 7-6).

Tsjechië haalde tegen India de eerste overwinning van het toernooi. Lucie Safarova won met 6-2 4-6 6-3 van Sania Mirza. Tomas Berdych ontdeed zich met 6-4 6-0 van Rohan Bopanna.

Midway en SCi/Eidos in gesprek over fusie

Uitgevers Midway en SCi/Eidos zijn wederom in gesprek over een mogelijk fusie, waarmee ze de weg van Activision Blizzard op zouden gaan.

In 2003 waren de twee uitgevers ook al in gesprek over een mogelijke fusie, al is het onzeker hoe serieus de intenties toen waren. Inmiddels is het aandeel van Midway van $20 naar $2,54 gezakt, wat het bedrijf een stuk goedkoper maakt om over te kopen.

Zoals altijd is er ook een analist opgetrommeld om zijn mening over het verhaal te vertellen en Michael Pachter vindt het dan ook een zeer logische stap."In this case, one plus one could equal a 2.2 or 2.5," aldus een wiskundig begaafde Pachter.

Zoals verwacht wil Midway niets los laten over mogelijke gesprekken, SCi/Eidos was helaas nog niet te bereiken voor commentaar.

Meer controle op veiligheid baanwerkers

Icoon VervoerDe Arbeidsinspectie gaat zich richten op de veiligheid bij het onderhoud van het spoor. Tot april zal er op 240 locaties gekeken worden of de veiligheid van de baanwerkers wel gewaarborgd is. Volgens de Arbeidsinspectie is baanwerker één van de gevaarlijkste beroepen in Nederland. Het risico op een dodelijk ongeval is drie keer zo groot als in de bouw.

Volgens het ministerie van Sociale Zaken staat ProRail onder grote druk om de veiligheid te garanderen en de uitval van treinen te beperken. Er rijden steeds vaker treinen terwijl er gewerkt wordt en daarom gaat de Arbeidsinspectie controleren of de veiligheidsnorm wel gehanteerd wordt.

De inspecteurs zullen bij de spoorwerkzaamheden op enkele dingen letten. Er wordt gekeken of er wel voldoende maatregelen zijn genomen om een aanrijding door een trein te voorkomen. Ook zal er controle zijn op de arbeids- en rusttijden, lichamelijke belasting en de bescherming tegen kankerverwekkend kwartsstof.

Kinderen (9) uit Noord-Holland beschoten

Icoon PolitieIn de nieuwjaarsnacht zijn twee kinderen van 9 in Heerhugowaard waarschijnlijk beschoten. Dat meldde de politie vandaag in  het Radio 1 Journaal. Een meisje werd in haar bovenbeen geraakt en ligt nog in een ziekenhuis.

Een jongetje kreeg een schampschot aan zijn enkel en kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. De kinderen stonden met familieleden te kijken naar het vuurwerk toen ze werden geraakt. Eerst dachten ze dat de pijn kwam van rondspattend vuurwerk, later bleek dat ze waarschijnlijk zijn beschoten.
De politie heeft geen kogels gevonden maar denkt dat de kinderen gewond zijn geraakt door 'een projectiel uit een wapen'.

Geen nieuw vast contract voor RTL-sterren

Icoon TelevisieRTL heeft het contract met Sylvana Simons niet verlengd. Het zal de presentatrice van Dancing With The Stars voortaan op projectbasis inhuren. Dit zei een woordvoerster van de zender donderdag naar aanleiding van een verhaal in het AD.

"Op deze manier zijn we flexibeler'', aldus de zegsvrouw. "Dan kunnen we een bepaalde presentator voor een specifiek programma inzetten." Simons blijft wel programma's doen voor RTL, zoals de nieuwe reeks Char.

RTL bekijkt of ook royaltydeskundige Peter van der Vorst voortaan op projectbasis kan worden ingezet. De gesprekken met hem zijn eind april, wanneer zijn driejarige contract afloopt. "Hij blijft in elk geval RTL Boulevard doen", aldus de woordvoerster. Over acht maanden loopt eveneens het contract af met Sybrand Niessen, presentator van de TV-makelaar. Dan zullen ook gesprekken volgen over zijn contract met RTL.


Sylvana Simons

Hoge PVV'er is geen Nederlander

Icoon OpmerkelijkPVV-leider Wilders heeft minder moeite met de nationaliteit van zijn medewerkers dan met die van anderen, zo meldde RTL Nieuws gisteren. Het blijkt namelijk dat een hoge medewerker van de Partij voor de Vrijheid niet de Nederlandse nationaliteit bezit.

De ambtelijk secretaris van de PVV is een Zweed die niet de Nederlandse nationaliteit bezit. Dat is volgens RTL Nieuws opmerkelijk omdat Wilders eerder moties indiende tegen de dubbele nationaliteit van de staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak. In het debat zei Wilders letterlijk: ''Zoals ik eerder heb gezegd: als de heer Aboutaleb een blonde kuif had gehad en een Zweeds paspoort had ik nu precies hetzelfde gezegd.'' De PVV heeft ook een motie ingediend tegen de 'verdringing' op de Nederlandse arbeidsmarkt door de toestroom van werknemers uit andere EU-landen. Zweden is sinds 1995 lid van de EU.

Geert Wilders wilde tegen RTL Nieuws geen reactie geven. Hij had ''geen behoefte'' om te reageren. D66-leider Alexander Pechtold was er wel als de kippen bij om Wilders de les te lezen: ''De man die vindt dat wij consequent moeten zijn en geen buitenlanders in dienst moeten hebben, die moet zelf natuurlijk wel oppassen. Als er nu een Zweed op een baan in Nederland zit, dan klopt er iets niet. Dan is Wilders zelf niet consequent.''

De ambtelijk secretaris van de PVV is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en voor het personeelsbeleid.



Geen behoefte te reageren

Met dank aan Super7fighter, Kpuc en Funkamental voor de submit.

Advocaat dumpt Britney Spears

Icoon ShowbizzDe advocaat van Britney Spears, Sorrell Trope, wil de zangeres niet meer bijstaan. Hij heeft de rechtbank laten weten zich terug te willen trekken. Trope was de derde advocaat die Spears tot nu toe vertegenwoordigde in de voogdijzaak tussen haar en ex-man Kevin Federline.

"Door een gebrek aan communicatie is het onmogelijk om haar vertegenwoordiging voort te zetten", staat er in de documenten die door advocatenfirma Trope& Trope bij de rechtbank zijn ingediend. De hoorzitting, waarop de rechter bepaalt of de advocaat zich mag terugtrekken, vindt plaats op 4 februari. De strijd om de voogdij over de twee zoontjes van Spears en Federline gaat op 19 februari verder.


Geen steun meer voor Britney

Voetbal: Uitsluiting Huntelaar toch onterecht

Icoon VoetbalAjax heeft gelijk gekregen met het protest tegen de uitsluiting van Klaas-Jan Huntelaar. Volgens de Amsterdamse voetbalclub werd de aanvaller gisteren ten onrechte voor een duel geschorst omdat hij vier in plaats van vijf gele kaarten achter zijn naam heeft staan.

De KNVB liet vandaag weten dat er 'klaarblijkelijk' sprake is van een invoerfout, waardoor de teller in het systeem op vijf stond. Dit moeten er vier zijn. De schorsing van Huntelaar is teruggedraaid. De aanvaller kan daardoor op 13 januari toch in actie komen in de thuiswedstrijd van Ajax tegen AZ.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Geruchten: details van Resistance 2 (met spoilers)

Insomniac schijnt aan Resistance 2 te werken, het vervolg op de goed ontvangen Resistance: Fall of Man. Onze grote vriendin Surfer Girl heeft nu de details weten los te peuteren, en aangezien het al vaker bij het rechte eind heeft gehad, willen we jullie graag laten delen in deze informatie. De volgende informatie bevat echter wel spoilers van de game, dus als je maagdelijk aan de game wilt beginnen, is het nu het moment om weg te klikken.

De game zal niet in Engeland spelen, maar de speler meenemen naar Ijsland (met mech boss battle), de kust van de VS, een verdedigingsbasis van de VS (boss battle waarin je Big Bertha kanonnen moet verdedigen), San Francisco (vindt plaats op een universiteit, boss battle tegen een hele hoop Titans), Redwoods (boss battle tegen een lading Stalkers), een houtzagerij, een boerendorp, een woestijn (boss battle tegen Goliaths), Chicago, Louisiana en uiteindelijk Mexico, waar de buitenaardse vloot van de Chimera boven Yucatan hangt. Het einde van de game toont de komst van de echte Chimera, en wordt ook toepasselijk omschreven met de woorden "oh, shit...".

De game zal uiteraard ook in Multiplayer te spelen zijn, en de volgende omgevingen doen dienst als maps:
US Shoreline
US Defences
Redwoods
Logging Camp
Badlands
Chicago
Mexico

Daarnaast hebben we ook de wapens, spelerklassen, het storyboard en de algemene Multiplayer setup voor jullie.





[Upd] Ajax vecht schorsing Huntelaar aan

Ajax is het niet eens met de schorsing die Klaas Jan Huntelaar heeft gekregen voor de wedstrijd tegen AZ op 13 januari. De Spits van Ajax zou in de wedstrijd tegen VVV zijn vijfde gele kaart dit seizoen gekregen wat volgens de KNVB tot een automatische schorsing leidt.

Huntelaar heeft alleen in de wedstrijden tegen VVV, Willem II, NAC en AZ een gele kaart op gelopen. Met vier gele kaarten betekent dat dat Huntelaar geen schorsing hoeft te krijgen. De Ajax spits heeft geen kaarten van het vorig seizoen meegenomen en ook in het duel om de Johan Cruijff Schaal kreeg hij geen kaart. De KNVB is momenteel niet bereikbaar, maar gaat het voorval onderzoeken.

Update @10:00 uur

Klaas-Jan Huntelaar kan 13 januari toch spelen tegen AZ. De KNVB stelt dat er "klaarblijkelijk sprake is van een invoerfout", waarop ze de schorsing hebben teruggedraaid.

Hoeren worden 15 procent duurder

De fiscus gaat komend jaar scherpe controles uitvoeren op prostituees en sekshuizen die massaal de aangifte van omzetbelasting ontduiken. Het gevolg is dat dames van plezier 15 procent duurder worden, omdat de btw doorberekend gaat worden aan de hoerenlopers.

Op de aangifte van omzetbelasting gaat de belastingdienst ook controleren op onregelmatigheden bij het sparen en beleggen. Ook inkomsten uit verhuur van verhuurde woningen en het kopen van vakantiehuisjes wordt nader onderzocht. Ruim zestig procent van de sekswerkers betaalt geen belasting.

Juwelier Tokkie weggepest door straattuig

Icoon Politie Onder het motto 'genoeg is genoeg' heeft de 61-jarige juwelier Hijman Tokkie zijn toko aan de Kinkerstraat in Amsterdam zaterdag voorgoed gesloten. In 2,5 jaar is de ondernemer driemaal beroofd door straattuig.

Tokkie kreeg last van angstaanvallen en slaapproblemen. "Elke keer kreeg ik een pistool tegen mijn hoofd. Gasten met zwartleren kleding aan en helmen op hun hoofd. En het ging ook elke keer ongeorganiseerd, waardoor de paniek alleen maar groter werd. De deuren elders in de stad openen, is voor mij ook geen optie meer. Ik ben te bang in de grote stad. Ook voor mijn dochter, die twee van de drie overvallen heeft meegemaakt, behoorde een doorstart niet tot de mogelijkheden. Ook zij is te bang geworden"

De overvallen in de hoofdstad, die flink zijn toegenomen in 2007, zijn ook een doorn in het oog van burgemeester Cohen. In zijn nieuwjaarstoespraak refereerde hij aan de zaak Tokkie. "Ik zag afgelopen dagen met lede ogen aan dat een juwelier zijn winkel sluit, omdat hij de spanning van misschien nog een keer overvallen te worden niet meer aan wil."

Allochtonen komen met eigen pamflet

Icoon BinnenlandsVerschillende moslimorganisaties zijn vandaag met een eigen pamflet in dagblad Trouw gekomen. In de reactie scharen de organisaties zich achter het Benoemen en Bouwen-pamflet van 58 prominente Nederlanders dat gisteren in Trouw verscheen.

Het gaat om moslimorganisaties als het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), de Nederlandse Moslim Raad en de Raad van Marokkaanse Moskeeën. Volgens Abdelmajid Khairoun, voorzitter van de Nederlandse Moslim Raad, willen de organisaties laten zien dat ''we geen toeschouwer zijn, maar een club van allochtonen die in actie komt''. Het pamflet van de moslims heeft de titel '2008, zonder angst voor de ander'.

In het pamflet staat dat de vertegenwoordigers van minderheden weten hoe het is om keer op keer in de hoek gezet te worden. ''Ook zien we dat er mensen zijn die angst hebben voor de ander vanwege afkomst, sekse, religie of seksuele geaardheid''.

Verder schrijven ze dat ze meer dan voorheen de jongeren die voor overlast zorgen, moeten aanspreken. ''Niet alleen de jongeren maar ook hun ouders zullen hun verantwoordelijkheid moeten nemen.''

Verder vinden de opstellers dat etnische minderheden de plicht hebben ook op te komen voor andere minderheden: joden, moslims, andersdenkenden. Ze nemen ook stelling tegen dicriminatie op de arbeidsmarkt en in het uitgaansleven.

''Het pamflet van Terpstra is een grote steun. Het lijkt erop dat de tolerantie van de jaren zeventig weer terugkomt in Nederland'', aldus Khairoun. Volgens de voorzitter hebben zeker negentig mensen de oproep ondertekend, onder wie verschillende prominente Turken, Surinamers, Marokkanen en sjiieten.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Nieuw vaccin tegen vogelgriep

Icoon Gezondheid Het Britse farmaceutisch bedrijf GSK heeft een vaccin tegen het gevaarlijke vogelgriepvirus H5N1 ontwikkeld dat niet alleen bescherming biedt tegen het virus zelf, maar ook tegen afwijkende stammen.

Viroloog Ab Osterhaus van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam heeft vanochtend een bericht daarover op Radio 1 bevestigd. Het belangrijkste is volgens Osterhaus dat aan het bestaande vaccin een adiuvans is toegevoegd, een stof die het afweersysteem versterkt. Daardoor is voor een brede bescherming veel minder van de werkzame stof nodig en kan het ook worden opgeslagen om bij een pandemie te worden gebruikt. Een pandemie is een wereldwijde uitbraak van een virus waartegen nog geen pasklaar vaccin bestaat.

Het nieuwe vaccin is getest op fretten. Het luchtwegenstelsel van die dieren lijkt veel op dat van de mens. Vogelgriep heeft de afgelopen jaren miljoenen stuks pluimvee vooral in Azië het leven gekost. Het H5N1-vogelgriepvirus is gevaarlijk voor de mens. Vooral in Aziatische landen als Vietnam en Indonesië zijn mensen aan de ziekte gestorven.

Vorig jaar maakte een ander farmaceutisch bedrijf, Sanofi-Aventis, bekend dat het een manier had ontdekt om met lage doseringen een werkend vaccin tegen H5N1 te maken.

Injectie wordt standaard executiemiddel in China

Ter dood veroordeelde Chinezen worden in de toekomst waarschijnlijk geëxecuteerd met een dodelijke injectie. Dat staat in een plan dat het hooggerechtshof vandaag bekend heeft gemaakt. Tot nog toe werden de veroordeelden meestal gedood door een geweerschot.

Het hof ziet de dodelijke injectie als ''menselijker'' en wil het uiteindelijk standaard invoeren, aldus dagblad China Daily. Het plan is een onderdeel van de hervorming van de doodstraf die China doorvoert. Onder strikte voorwaarden zal het hooggerechtshof het gif verspreiden onder de regionale rechtbanken. Tot nog toe moeten functionarissen het middel ophalen in Peking.

China houdt het aantal geëxecuteerde misdadigers geheim. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International stelt dat China jaarlijks meer mensen executeert dan de rest van de wereld bij elkaar. In 2006 liet China ten minste 1010 mensen terechtstellen. In werkelijkheid is dat aantal waarschijnlijk tussen de 7500 en achtduizend, aldus de organisatie.

Justitie VS begint onderzoek CIA-tapes

Icoon AmerikaDe Amerikaanse justitie is een gerechtelijk onderzoek begonnen naar de vernietigde video-opnames van inlichtingendienst CIA. Op de banden zouden martelingen van gedetineerden op Guantanamo Bay te zien zijn. Dat liet het ministerie van Justitie gisteren weten.

De CIA maakte begin december bekend dat in 2005 honderden uren aan opnames zijn vernietigd omdat die niet meer van belang waren en om de identiteit van CIA-medewerkers te beschermen.

De vraag is nu of de CIA informatie heeft achtergehouden voor justitie, het Amerikaanse parlement en de commissie die de aanslagen van 11 september 2001 onderzocht. De opnames zijn nooit afgegeven ondanks officiële verzoeken. Dat valt mogelijk onder het belemmeren van de rechtsgang.

Transformers meest gedownloade film

Icoon FilmDe film 'Transformers', een van de boxofficehits van 2007, is het meest gedowload via bittorent. Dat maakt de site TorrentFreak bekend. De meeste gedownloade films hebben als doelgroep jonge jongens die van actie houden.

De sekskomedie 'Knocked Up' staat op twee. Verder waren actiefilms als '300' en 'The Bourne Ultimatum' enorm populair. Ook wordt bittorent gebruikt om televisieseries te downloaden. Vooral series als '24'. 'Battlestar Galactica' en 'Heroes' worden via het downloadprogramma binnengehaald. Hoeveel porno via bittorent wordt gedownload is niet bekend.

Het meest gedownload, wij? Ik ben er ondersteboven van.

CD: Seether - Finding Beauty in Negative Spaces

Stadionrock is eventjes weggeweest uit Nederland zo lijkt het, de radio overspoelde ons dit jaar met veelal leuke Britse rammelrockbandjes. Nickelbacks, Puddle of Muds, Papa Roaches en Green Days kwamen nauwelijks langs. Daughtry was een van de weinigen die nog in deze niche zou vallen. Op de rand van 2007 verschijnt er echter weer een nieuwe plaat van Seether, de van oorsprong Zuid-Afrikaanse rock en post-grunge formatie die al een aantal jaren in de Verenigde Staten resideert.

Film: Saw IV

Na het succes van Saw II kregen deel drie en vier het groene licht. Dat is ook niet zo heel gek, want het maken van een Saw film kost bijna niks en levert bakken met geld op. Saw III deed het dan ook weer uitstekend in de bioscoop. Onderhand is het een traditie geworden dat er elk jaar weer een nieuwe Saw uitkomt. Het gevaar wat dan op de loer ligt, is dat de film wordt afgeraffeld en ieder deel slechter is. Saw lijkt hier tot nu toe een uitzondering op te zijn, maar geldt dat ook voor Saw IV?

Naughty Dog kondigt vervolg op Uncharted aan

Het zal weinig mensen verbazen, maar Uncharted: Drake's Fortune krijgt een vervolg. Één van de toppers van vorig jaar (onze review kun je hier lezen) zal in de toekomst een tweede deel krijgen. Naughty Dogs vice-president Christophe Balestra heeft dat bevestigd in een interview met LCI. Meer informatie dan dat is er momenteel niet beschikbaar, maar we houden jullie op de hoogte.

Japan wil totaalvoetbal kopiëren

Japan wil het komende WK in Zuid-Afrika succesvol af gaan sluiten. Bondscoach Takeshi Okada wil daarom het Nederlandse totaalvoetbal als voorbeeld gebruiken voor zijn team.

"Qua techniek en arbeidsethos zijn de Japanners van wereldklasse", legde Okada uit. "Ik wil dus een team dat daar gebruik van maakt. Ik denk dat Japan kan spelen op een manier die op het Nederlandse totaalvoetbal lijkt."

Okada ziet in dat er nog veel werk te verzetten is. "We moeten onze tactiek radicaal veranderen. Maar ik ga met deze droom aan de slag." Okada wil geen verwijt maken naar zijn voorganger Zico, die op het WK 2006 met Japan als laatste eindigde in de groepsfase.

"Japan is tegen een muur gelopen op het WK na zich snel ontwikkeld te hebben. Als je een muur bouwt zonder fundament, stort hij in. Japan is snel beter geworden, maar er is nog veel ruimte om ons te verbeteren."

Van Driel opnieuw teruggezet

De technische staf van Fortuna Sittard heeft Mels van Driel teruggezet naar het tweede elftal. Hij is teruggezet omdat hij maandag een interview gaf zonder dat door te hebben gegeven aan de club. Naast de terugzetting heeft Van Driel ook een boete ontvangen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Van Driel teruggezet werd naar het tweede elftal. In december werd hij ook al teruggezet omdat hij zich negatief had uitgelaten over het op non-actief stellen van trainer Henk Wisman. De spelers hadden toen een spreekverbod opgelegd gekregen van de club.

RKC wil verder met Berger en Bakens

RKC wil de contracten van de middenvelder Ruud Berger en de verdediger Tim Bakens openbreken. De contracten van beide spelers lopen na dit seizoen af.

Dit seizoen is het derde van Berger bij RKC, hij speelde dit seizoen wegens een botbreuk pas vijf wedstrijden. In eerdere seizoenen speelde hij in totaal 37 wedstrijden voor de Waalwijkers. De 27-jarige speler maakte vijf goals in die wedstrijden. Eerder kwam Berger uit voor FC Utrecht, Cambuur Leeuwarden, Emmen en FC Zwolle.

Ook Bakens is aan zijn derde seizoen bezig bij RKC, in totaal speelde hij in die seizoenen 42 wedstrijden waarin hij in totaal één keer scoorde. Daarvoor speelde hij vier seizoenen voor De Graafschap.

Uitslagen Schotland speelronde 21

In Schotland werd dit weekend de 21e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
AberdeenInverness CT1-0
Dundee UnitedHearts4-1
KilmarnockFalkirk0-1
CelticGlasgow RangersAfg
HibernianMotherwellAfg
GretnaSt. MirrenAfg

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic2043+34
2Glasgow Rangers1841+27
3Motherwell2035+5
4Dundee United2132+4
5Aberdeen2132-1
6Falkirk2131-1
7Hibernian2121-9
8Inverness CT2128-7
9Kilmarnock2121-9
10Hearts2120-8
11St. Mirren1919-19
12Gretna1910-27

Topscorers:

#NaamClubAantal doelpunten
1McDonaldsCeltic13
2Vennegoor of H.Celtic9
=HuntDundee United9
4RobsonDundee United8

Programma volgende speelronde:

DatumThuisUit
05/1FalkirkAberdeen
05/1HeartsKilmarnock
05/1Inverness CTGretna
05/1Glasgow RangersDundee United
05/1St. MirrenHibernian
08/1St. MirrenGlasgow Rangers

'Vanessa verzweeg zus van adoptiedochter'

Icoon ShowbizzConstanza, de geadopteerde dochter van Vanesssa (aka Connie) en Hans Breukhoven heeft een tweelingzus. Op zich is dat niet zo opmerkelijk, ware het niet dat de rondborstige zangeres dat naar verluidt altijd heeft geweten.

Connies exman Ruud Arkenbout onthult in weekblad Privé dat zij destijds geen zin had in twee kindjes en ze zo willens en wetens heeft gescheiden van elkaar. "Ze had er gewoon geen trek in", aldus Arkenbout. Constanza zegt van niks te weten en dat haar moeder van de prins geen kwaad weet. Wel gaat ze onderzoeken of het waar is.


Vanessa in haar glorietijd.

Collen verkast naar Sint-Truiden

Pieter Collen gaat in zijn geboorteland bij Sint-Truiden voetballen. De 27-jarige speler mocht sinds afgelopen zomer al vertrekken bij Feyenoord , maar slaagde er eerder niet in om een nieuwe club te vinden.

Collen speelde voor AA Gent, Vitesse en NEC alvorens hij in 2001 naar Feyenoord kwam. Mede door blessureleed kwam de rechtsback tot slechts veertien Eredivisieduels in de Rotterdamse hoofdmacht.

'Aanslag op Erasmusbrug voorkomen'

Icoon TerrorismeDe politie heeft een aanslag op de Erasmusbrug met oud en nieuw weten te voorkomen. De Telegraaf heeft van 'welingelichte bronnen' vernomen dat drie mannen die een paar uur voor het nieuwjaarsfeest werden opgepakt, op de brug een aanslag wilden plegen. Enkele uren voordat het feest losbarstte werden ze opgepakt door zwaarbewapende teams van de Dienst Speciale Interventies. De drie werden al wekenlang door de geheime dienst AIVD en de Rotterdamse politie in de gaten gehouden.

Justitie heeft het verhaal niet bevestigd. Of het dus wellicht baldadigheid was van de drie of dat de Telegraaf er naast zit is niet duidelijk.

Bij het feest op de brug waren 15.000 mensen aanwezig. Pas de afgelopen dagen zou zijn gebleken uit de communicatie van de drie via internet wat ze precies beoogden: een bloedbad veroorzaken op de drukbezochte nieuwjaarsparty.

Eén van de mannen verbleef illegaal in Nederland. De andere twee hadden de Nederlandse nationaliteit. De illegale man zou niet speciaal voor de aanslag naar Nederland gekomen zijn, maar hier al een tijdje verblijven. Het openbaar ministerie zegt dat de drie verdachten worden voorgeleid aan de rechtercommissaris. De onderzoeksrechter bepaalt of ze langer vast mogen worden gehouden.

Who AM I?
De Erasmusbrug in gevaar, stuur Jackie Chan.

Carrière Ronald de Boer lijkt voorbij

Icoon VoetbalHet is zo goed als zeker dat Ronald de Boer stopt met voetballen. De 37-jarige middenvelder werd vorige week aan een nekhernia geopereerd en kan zeker vier maanden niet voetballen. In het programma NOS Langs de Lijn op Radio 1 zei De Boer dat de kans dat hij ooit nog speelt niet groot is.

Ronald de Boer won met Ajax in 1995 de Champions League en speelde 67 keer voor het Nederlands Elftal. Hij voetbalt nu voor Al-Shamal in Qatar.

Voor De Boer was het toch even moeilijk toen hij besefte dat het weleens afgelopen kon zijn. "Je weet dat het eraan komt. Maar je hoopt dan toch tot het einde van het seizoen te kunnen voetballen. Nu was het toch even slikken."

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.