Brinkman (PVV) weigert ook op Antillen excuses

Antilliaanse politici van de partij National Alliance zijn gistermiddag (lokale tijd) op St. Maarten uit een vergadering met een Tweede Kamerdelegatie gestapt. Ze deden dat omdat ze boos zijn op PVV-parlementariŽr Hero Brinkman. Die noemde de Antillen eerder een ''corrupt boevennest'' dat moet worden verkocht via Markplaats.

Bijna alle Antilliaanse fractieleiders, onder wie die van de National Alliance, stuurden eind december een brief aan Brinkman waarin ze hem meedeelden dat hij zonder excuses niet welkom is op de Antillen. Brinkman heeft tot nog toe stelselmatig ieder excuus geweigerd.

Ook gisteren wenste de PVV'er geen excuses te maken. Het weglopen van de politici becommentarieerde hij als hooghartig. Volgens Brinkman moeten de Antilliaanse politici gewoon luisteren naar wat hij te zeggen heeft. ''Want als Antilliaanse politici geld blijven vragen aan Nederland en het verwende jongetje blijven uithangen, zullen steeds meer Nederlanders genoeg krijgen van de Antillen en er afstand van willen nemen.''

In de Eilandsraad verklaarde Brinkman verder achter zijn eerdere woorden te blijven staan. ''Ik heb de Antillen twee benamingen gegeven 'een grotendeels corrupt boevennest' en ik heb de bestuurders lange tenen verweten. De heren die vandaag zijn weggelopen bewijzen mijn gelijk.''

De Nederlandse Kamerdelegatie is bezig met een tiendaagse rondreis op de Antillen en Aruba in het kader van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK).