"Perez moest weg bij PSV"

vw_caddy
Kenneth Perez is na een half seizoen PSV weer terug bij Ajax. Volgens de Eindhovense ploeg vroeg Perez zelf om de transfer, maar de zaakwaarnemer van Perez ontkent dit.

Volgens Karsten Aabrink, de zaakwaarnemer van Perez, stuurde PSV zelf aan op een vertrek omdat de speler niet voorkwam in de plannen van interim-trainer Jan Wouters. "Zes weken geleden vertelde Wouters hem dat hij niet in zijn plannen voorkwam," aldus Aabrink. "PSV had Perez niet meer nodig, omdat Ronald Koeman vertrokken was bij de club en Kenneth zijn aankoop was."

Volgens PSV-directeur Jan Reker wilde de middenvelder weer terug naar het westen vanwege de lange reistijd tussen zijn woonplaats in Noord-Holland en Eindhoven. Aabrink daarover: "Denk je nou echt dat een profvoetballer van 33 jaar oud wil vertrekken, omdat hij geen zin heeft om elke dag twee uur op en neer te rijden naar zo'n club?"

PSV blijft ontkennen dat de club van Perez afwilde. "Zijn zaakwaarnemer heeft tijdens een bespreking op 23 november gevraagd of PSV bereid was mee te werken aan een transfer in januari," aldus technisch directeur Stan Valckx. "Wij hadden daar op dat moment nog helemaal niet over nagedacht."