Stacey begripvol over afgelasting Dakar

Eerder vandaag wisten wij te melden dat de Dakar Rally officieel is afgelast door de organisatie. De veiligheid van de deelnemers zou in gevaar zijn door mogelijke terroristische aanslagen. Titelverdediger Hans Stacey heeft begrip voor het besluit.

Teammanager Fred van Putten van MAN, het team waar Hans Stacey voor rijdt, laat weten dat het team begrip heeft voor het besluit van de organisatie. "Als de veiligheid voor de deelnemers niet te garanderen is, heb ik alle begrip voor dit besluit," aldus Van Putten. "Je moet het rationeel bekijken: als de Franse contraspionage aanwijzingen heeft voor bedreigingen en aanslagen, dan kun je de rally niet laten doorgaan."

De afgelasting van Dakar is voor deelnemer Jaap van der Kooy een persoonlijk drama. De Nederlander zou voor de vijftiende keer deelnemen aan de rally. "Ik heb een half jaar lang dag en nacht getraind en alles opzij gezet. Geld noch moeite is gespaard. In de vorige veertien jaar heb ik me nooit onveilig gevoeld in de rally. Nou ja, ons team is één keer overvallen. Maar in Nederland gebeurt ook wel eens wat, toch?"