SP raakt in Utrecht twee raadsleden kwijt

Rob (R@b)
De Socialistische Partij is wederom politici kwijtgeraakt. In Utrecht stapten de raadsleden Caroline Sarolea en Marcel van den Tooren uit de fractie omdat ze vinden dat de partij onvoldoende ruimte biedt voor democratisering. De twee stoorden zich aan de manier waarop partijleider Jan Marijnissen de roep om democratisering van de SP afdeed tijdens het SP-congres van afgelopen maand.

Verder wilde raadslid Sarolea minder gaan werken. ''Ik vertelde de partij daarom een kleiner deel van mijn raadsinkomen af te dragen. Nou, dat kon natuurlijk niet. Mij werd gezegd dan maar minder tijd in mijn raadswerk te steken. Het dienen van het publieke belang moest dus wijken voor het financiële belang van de SP.''

Vooralsnog blijven de twee op eigen titel in de raad zitten. Ze sluiten zich aan bij raadslid Mary Mossel die eerder al uit de SP-fractie stapte. De fractie van de SP is hierdoor teruggebracht tot twee leden.

De SP is teleurgesteld over het vertrek van de raadsleden. De partij stelt verder dat een grote meerderheid van de congresdeelnemers het eens was met partijleider Marijnissen.