Nederlanders vrezen gevolgen film Wilders

Icoon Enqu�teDriekwart van de Nederlanders denkt dat de film van Tweede Kamerlid Geert Wilders over de Koran de verhoudingen tussen moslims en niet-moslims in Nederland verslechtert.

Dat blijkt uit een peiling die onderzoeksbureau TNS Nipo†gisteravond heeft gepubliceerd. Meer dan zeventig procent verwacht bovendien dat zo'n film de betrekkingen met Arabische landen beÔnvloedt, mogelijk met boycots als gevolg.

Vorige week bleek dat fractievoorzitter Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV)†begin volgend jaar in een film op tv wil laten zien dat de Koran ''een verschrikkelijk en fascistisch'' boek is dat mensen inspireert tot ''verschrikkelijke'' daden. Twee derde van de Nederlanders ziet volgens de peiling niets in zo'n film.

Verder bleek gisteren dat een aantal prominente Nederlanders, onder wie Eelco Brinkman van Bouwend Nederland, bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje en VVD-burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere†achter het initiatief staan van Doekle Terpstra om een tegengeluid te laten horen tegen de ideeŽn van Geert Wilders.†Terpstra zei dat gisteravond†bij Pauw en Witteman