Afellay gaat bijtekenen

PSV is er gisteren alsnog in geslaagd Ibrahim Afellay langer aan de club te binden. De Eindhovenaren rondden maandag de laatste besprekingen af met de 21-jarige middenvelder. Hij zal zijn tot 2010 doorlopende contract met waarschijnlijk twee tot drie jaar verlengen.

Afellay, bezig aan zijn vijfde seizoen in Eindhovense dienst, kan rekenen op een flinke financiële verbetering van zijn contract. Tot voor kort verkeerden de besprekingen nog in een impasse, en leek een contractverlenging van de baan.

Afellay zei toen: "Ik ben wel een beetje teleurgesteld in PSV. Ik heb altijd gezegd dat ik het heel erg naar mijn zin heb bij PSV, ik hier nog elke dag bijleer en graag langer wil blijven, maar dat moet wel van beide kanten komen. Er moet wel iets tegenover staan."

Directeur Jan Reker liet vervolgens weten dat hij zich persoonlijk meer met de besprekingen zou gaan bemoeien. Dat heeft nu geresulteerd in een nieuw contract. Er is wel een clausule aanwezig in de vorm van een gelimiteerde afkoopsom, maar die ligt een flink stuk hoger dan in zijn huidige contract.