Testweek Jerez van start

vw_caddy
Honda-teambaas Ross Brawn zal vanaf vandaag na een lange sabbatical weer te zien zijn op een racecircuit. Vanaf vandaag begint in het Spaanse Jerez de laatste testweek van het seizoen 2007. Ook een A1GP-coureur zal in actie komen.

Op het Circuit van Jerez werd in 1997 voor het laatst een Grand Prix gereden, de Grand Prix waar Michael Schumacher probeerde om Jacques Villeneuve van zijn kampioenschap af te houden door een crash te forceren. Sindsdien wordt het circuit gebruikt voor testdoeleinden.

Over de testweek zijn wel een aantal bijzonderheden te melden. De nieuwe teambaas van Honda, Ross Brawn, zal voor het eerst sinds lange tijd weer aanwezig zijn in een pitbox. "Ik ga kijken bij het team, de engineers ontmoeten en een eerste indruk krijgen hoe alles werkt," aldus Brawn. Deze laatste testweek van het seizoen zal ook het moment zijn waarbij Michael Schumacher en McLaren-coureur Lewis Hamilton hun opwachting zullen maken.

A1GP-coureur Nico Hülkenberg zal zijn debuut gaan maken in de Formule 1. Voor het team van Williams zal de Duitser de bolide gaan testen. Verder is het opvallend dat er onder andere zal worden getest op slicks. Ter voorbereiding op een eventuele terugkeer van de slicks in 2009 heeft bandenfabrikant Bridgestone voor ieder team een aantal setjes banden meegenomen.