Malouda: "Britten spelen hersenloos"

Sjors (Sj0rSz)
Florent Malouda heeft zijn ongenoegen over het Engelse voetbal geuit. De speler van Chelsea is namelijk van mening dat de Britse ploegen 'hersenloos' zouden spelen. Ook bekritiseert hij de trainings- en voedingsmethoden bij de Engelse ploegen.

"De trainingen zijn verschrikkelijk," was het ongezouten commentaar van Malouda. "Ze vergen het maximale, waardoor je compleet bent afgemat. De wedstrijden zijn ook lastig, omdat spelers hun hersenen uitschakelen. Ze spelen op instinct, alsof ze het spel net hebben ontdekt."

Bovendien was de international van Chelsea verbaasd over het voedsel, wat door de Engelse voetballers wordt genuttigd. "Je mag alles eten wat je maar wilt, en cola drinken. Gelukkig ben ik hier pas op mijn 27ste gekomen en volg ik niet al jaren hetzelfde dieet als de andere spelers."

Malouda kwam de afgelopen maand niet in actie door een blessure aan zijn knie. Toch heeft de speler er geen zin in om zijn rentree tijdens de kerstdagen te maken. "Ik ben gewaarschuwd over de kerstperiode in het Engelse voetbal. Het klinkt verschrikkelijk."

Eerder klaagde Malouda al over het feit dat er geen privévliegtuig voor hem klaarstond toen hij met Frankrijk tegen Litouwen speelde. De speler maakte zich destijds kwaad om het feit dat Chelsea er niet is was geslaagd om deze voor hem te regelen, zodat de Fransman terug kon vliegen naar Londen.