Omstreden prinselijke foto's van internet

Redactie
Icoon KoningshuisEen foto van prinses Amalia, waaruit met veel kwade wil kan worden opgemaakt dat het lijkt of ze de Hiltergroet brengt, is deze week verwijderd van de sites van het ultrarechtse Stormfront en van Pedofielen Hebben Rechten. De Rijksvoorlichtingsdienst laat het daarbij.

Dat zei een woordvoerder vanmiddag, maar anders zou de plaatsing van de foto's zeker hebben geleid tot aangifte bij het Openbaar Ministerie.

Het ging om een niet-gemanipuleerde foto van het internationaal werkende bureau Getty Images, dat door de RVD op de hoogte is gebracht van het misbruik. Het is er erg van geschrokken''', aldus de RVD. De dienst neemt de kwestie wel erg hoog op en zal een volgende keer zeker aangifte doen tegen de sites.

De RVD heeft inmiddels besloten geen rechtszaak tegen weblog GeenStijl te beginnen. De landsadvocaat hield het bij een waarschuwing, zo meldt het weblog vandaag. De RVD wilde in eerste instantie actie ondernemen wegens het plaatsen op GeenStijl van een foto van prins Willem-Alexander en prinses Máxima die een iPhone kochten in New York.

Aanvulling: Opvallend is dat roddel- en achterklapsite Zijonline, die schande spreekt van de Amalia-foto, de bewuste foto nog wel online heeft staan. Overigens betreft het gewoon deze foto waaronder de tekst Sieg Heil! is gezet.
-